Πολιτική

Νέες δηλώσεις Σόιμπλε – Ψαλιδίζει τις ελπίδες για συμφωνία

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε επέμεινε σήμερα ότι η Ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις, ενόψει της έκτακτης συνόδου κορυφής των ηγετών της ευρωζώνης που θα διεξαχθεί αύριο Δευτέρα στις Βρυξέλλες.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

“Η σταθεροποιητική πολιτική μας είχε αποτέλεσμα τα τελευταία χρόνια, στις ευρωπαϊκές χώρες όπου οι μεταρρυθμίσεις όχι μόνο συμφωνήθηκαν αλλά και εφαρμόστηκαν” είπε ο Γερμανός υπουργός αναφερόμενος στις περιπτώσεις της Ιρλανδίας, της Πορτογαλίας, της Κύπρου και της Ισπανίας. Πρόσθεσε ότι αυτό θα μπορούσε να συμβεί και στην Ελλάδα “εφόσον εφαρμόζονταν μεταρρυθμίσεις”.

Μιλώντας από το Ράσντορφ της κεντρικής Γερμανίας, όπου τιμήθηκε για τις υπηρεσίες που έχει προσφέρει στην ενότητα της Γερμανίας και της Ευρώπης, ο Β. Σόιμπλε προειδοποίησε επίσης να μην χαλαρώσουν οι ευρωπαϊκοί κανόνες. “Αν δεν μπορούμε να βασιζόμαστε ούτε σ’ αυτά που συμφωνήσαμε, τότε δεν θα αναπτυχθεί η εμπιστοσύνη στην Ευρώπη“, είπε.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Αιχμές Καραμανλή για τη Δύση και μήνυμα υπέρ της στρατηγικής σχέσης με την Κίνα: «Η Ελλάδα υπήρξε πρωτοπόρος στην προσπάθεια συνεργασίας με την Ευρώπη»
Το μήνυμα του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή από την Ξάνθη για τη Θράκη και τη συνύπαρξη χριστιανών και μουσουλμάνων
Κώστας Καραμανλής 8
Νίκος Χριστοδουλίδης από Βουλή: Η Τουρκία είναι υπόλογη, η λύση δύο κρατών δεν υφίσταται ούτε ως σκέψη
Σε συνεδρίαση υψηλού συμβολισμού, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας μίλησε για τους δεσμούς Ελλάδας – Κύπρου, το 1974 και το ανοιχτό τραύμα της τουρκικής κατοχής
Νίκος Χριστοδουλίδης
«Σφάχτηκαν» Γεωργιάδης και Κωνσταντοπούλου: «Κανένας παρακρατικός μηχανισμός δεν σας κυνηγάει, μόνο η κουνιάδα της κυρίας Κεφαλά»
Καταγγελίες της προέδρου της Πλεύσης Ελευθερίας κατά του υπουργού Δικαιοσύνης για μεθόδευση μετά από παραπομπή της στην Επιτροπή Δεοντολογίας
Γεωργιάδης και Κωνσταντοπούλου