Πολιτική

Νέες δηλώσεις Σόιμπλε – Ψαλιδίζει τις ελπίδες για συμφωνία

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε επέμεινε σήμερα ότι η Ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις, ενόψει της έκτακτης συνόδου κορυφής των ηγετών της ευρωζώνης που θα διεξαχθεί αύριο Δευτέρα στις Βρυξέλλες.

“Η σταθεροποιητική πολιτική μας είχε αποτέλεσμα τα τελευταία χρόνια, στις ευρωπαϊκές χώρες όπου οι μεταρρυθμίσεις όχι μόνο συμφωνήθηκαν αλλά και εφαρμόστηκαν” είπε ο Γερμανός υπουργός αναφερόμενος στις περιπτώσεις της Ιρλανδίας, της Πορτογαλίας, της Κύπρου και της Ισπανίας. Πρόσθεσε ότι αυτό θα μπορούσε να συμβεί και στην Ελλάδα “εφόσον εφαρμόζονταν μεταρρυθμίσεις”.

Μιλώντας από το Ράσντορφ της κεντρικής Γερμανίας, όπου τιμήθηκε για τις υπηρεσίες που έχει προσφέρει στην ενότητα της Γερμανίας και της Ευρώπης, ο Β. Σόιμπλε προειδοποίησε επίσης να μην χαλαρώσουν οι ευρωπαϊκοί κανόνες. “Αν δεν μπορούμε να βασιζόμαστε ούτε σ’ αυτά που συμφωνήσαμε, τότε δεν θα αναπτυχθεί η εμπιστοσύνη στην Ευρώπη“, είπε.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ένταση και διακοπή της συνεδρίασης της Βουλής για τα αγροτικά - Πυρά αντιπολίτευσης κατά Κακλαμάνη
«Θα πάμε μέχρι και τις 3 τα ξημερώματα προκειμένου να μιλήσει όποιος από τους 64 βουλευτές έχει εγγραφεί», διαβεβαίωσε ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος μετά τις αντιδράσεις
Ολομέλεια της Βουλής
Επίθεση Χατζηδάκη σε Ανδρουλάκη: Λέτε ό,τι και οι ψεκασμένοι, τα εμβόλια για την ευλογιά δεν είναι εγκεκριμένα
«Υπάρχει κόμμα που θέλει να επιστρέψουμε στο παλιό σύστημα των προστίμων και των καταλογισμών από την Κομισιόν;», ανέφερε, με αιχμή προς την αντιπολίτευση
Κωστής Χατζηδάκης