Πέμπτη, 2 Μαΐ
23oC Αθήνα

Νέες προτάσεις για ισοδύναμα για τον ΦΠΑ και την πρώτη κατοικία – “Πέφτει” η προστασία από τους πλειστηριασμούς

Νέες προτάσεις για ισοδύναμα για τον ΦΠΑ και την πρώτη κατοικία – “Πέφτει” η προστασία από τους πλειστηριασμούς

– Το Μαξίμου θεωρεί πως μέχρι τη Δευτέρα θα υπάρξει κοινός τόπος με τους δανειστές
– Το όριο για την προστασία της πρώτης κατοικίας δεν αποκλείεται να πέσει κάτω από 200.000 ευρώ
– Ο Πιερ Μοσκοβισί έχει δώσει ήδη τελεσίγραφο να έχει βρεθεί λύση μέχρι τέλος της εβδομάδας
– Νέο σενάριο εξετάζει η κυβέρνηση ως ισοδύναμο για τον ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση

Παρουσία του Ευρωπαίου Επιτρόπου, Πιερ Μοσκοβισί και του Μάρτιν Σουλτς, φαίνεται πως στην Αθήνα επικρατεί πυρετός διεργασιών προκειμένου να βρεθεί λύση για τον ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση και τα ισοδύναμα, αλλά και στο θέμα της προστασίας της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς.

Και όλα αυτά, μετά και το τελεσίγραφο Μοσκοβισί, πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι και το τέλος της εβδομάδας έτσι ώστε τη Δευτέρα που θα διεξαχθεί το Eurogroup να υπάρχει συμφωνία που θα ανοίξει το δρόμο για την εκταμίευση των 2 δισεκατομμυρίων ευρώ προς την Αθήνα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που επικαλείται το Mega, η κυβέρνηση εξετάζει το σενάριο να επιβάλλει φόρο κοντά στο 5% στα τυχερά παιχνίδια του ΟΠΑΠ, κάτι που στο οικονομικό επιτελείο θεωρούν πως θα έχει εξοικονόμηση 500 εκατομμυρίων ευρώ.

Με αυτό τον τρόπο, η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να ξεπεράσει τον σκόπελο του 23% ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση που η ίδια βέβαια δημιούργησε.

Εντός των επόμενων ωρών ή ημερών η κυβέρνηση προσανατολίζεται επίσης να καταθέσει και νέα πρόταση για το θέμα της πρώτης κατοικίας και την προστασία της από τους πλειστηριασμούς. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως το οικονομικό επιτελείο μετά από σύσκεψη προσανατολίζεται σε ένα νέο σχέδιο προστασίας της πρώτης κατοικίας σε ποσοστό 70%.

Το ποσοστό αυτό είναι πιο χαμηλό από την τελευταία ελληνική πρόταση, την οποία οι δανειστές δεν είχαν δεχθεί.

Το συγκεκριμένο σχέδιο αναμένεται να παρουσιαστεί στους δανειστές, με τις κυβερνητικές πηγές να εκτιμούν πως μέχρι τη Δευτέρα στο κρίσιμο Eurogroup θα έχει βρεθεί κοινός τόπος με τους δανειστές.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε