Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Νέες βολές Καμμένου κατά Κοτζιά: Αυτά είπα στο υπουργικό για τον Σόρος!

Νέες βολές Καμμένου κατά Κοτζιά: Αυτά είπα στο υπουργικό για τον Σόρος!
Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

– “Χοντραίνει” η κόντρα, μετά τη συνέντευξη του Νίκου Κοτζιά στο Κρήτη TV
– Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών προχώρησε σε αποκαλύψεις για όσα συνέβησαν στο υπουργικό συμβούλιο της 16ης Οκτωβρίου
– Ο Πάνος Καμμένος απάντησε με οργισμένο tweet, αλλά και δήλωση

Μετά το οργισμένο tweet, ο Πάνος Καμμένος προχώρησε και σε δήλωση για όσα είπε στο υπουργικό συμβούλιο σχετικά με τον Τζορτζ Σόρος, αφήνοντας σαφείς αιχμές κατά του Νίκου Κοτζιά.

Δύο ημέρες μετά την επίμαχη συνέντευξη του πρώην υπουργού Εξωτερικών, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, με διπλή του παρέμβαση, μέσω δήλωσης αλλά και ανάρτησης στο Twitter διέψευσε τον Νίκο Κοτζιά και υποστήριξε ότι δεν έκανε οποιαδήποτε αναφορά στον Τζορτζ Σόρος, υποστηρίζοντας μάλιστα πως βρίσκεται σε εξέλιξη “επιχείρηση αντιπερισπασμού από ‘τα ορφανά του Σημίτη'”.

Στη δήλωσή του, ο κ. Καμμένος υποστήριξε πως “στήνονται ολόκληρα σενάρια γύρω από πράγματα που δήθεν ειπώθηκαν από μένα. Να ξεκαθαρίσω ότι ποτέ δεν ειπώθηκε ότι πενήντα εκατομμύρια δόθηκαν στην κυβέρνηση από τον Σόρος. Αναφέρθηκα στον Σόρος σε σχέση με συνεργασία του ΥΠΕΞ με εταιρεία εκδόσεως βίζα, που δεν έχει να κάνει σχέση με την κυβέρνηση. Όλα αυτά είναι προφάσεις εν αμαρτίαις που χρησιμοποιεί η αντιπολίτευση προκειμένου να κρύψει την εξέλιξη της προφυλάκισης του Γιάννου Παπαντωνίου, όπου τα ορφανά του Σημίτη και οι συνέταιροί τους στην ΝΔ βλέπουν ότι αρχίζει να καταρρέει ο μύθος που προσπάθησαν να χτίσουν“.

Σημείωσε μάλιστα ότι η κυβέρνηση έχει υπουργικό συμβούλιο στο οποίο κρατούνται πρακτικά και τόνισε ότι “όσοι μίλησαν, όπως ο Χρήστος ο Σπίρτζης ήταν ξεκάθαροι”, προσθέτοντας ότι δεν πρόκειται να συνεχίσει την προσπάθεια κάποιων να χτίσουν τέτοια σενάρια πάνω σε αυτές τις δηλώσεις.

Πάνος Καμμένος: Το οργισμένο tweet

Είχε προηγηθεί ανάρτησή του υπουργού Άμυνας στο Twitter, όπου σημείωνε: «Επειδή τα ορφανά του Σημίτη μετά τη παραζάλη τους από προφυλάκιση Παπαντωνίου έχουν επιδοθεί σε επιχείρηση αντιπερισπασμού πόνου, εδώ και 48 ώρες αναπαράγουν δήθεν αναφορά μου στο υπουργικό για 50 εκ € του Σόρος στην κυβέρνηση είναι ψευδές απόδειξη τα πρακτικά και οι παρόντες».

Η επίμαχη συνέντευξη Κοτζιά

Σε συνέντευξη του στο ΚΡΗΤΗ TV, το βράδυ της Τρίτης (23.10.2018), ο Νίκος Κοτζιάς “κάρφωσε” τον Πάνο Καμμένο όχι μόνο για την “επιζήμια”, όπως τη χαρακτήρισε, τακτική του να “υψώνε”» άλλη γραμμή, αλλά και για απερίγραπτα λόγια και πρωτοφανείς κατηγορίες του ΥΕΘΑ μέσα στο θυελλώδες Υπουργικό Συμβούλιο.

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, ούτε λίγο ούτε πολύ, αποκάλυψε ότι ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος κατά το κρίσιμο Υπουργικό Συμβούλιο εκτόξευσε την κατηγορία ότι ο Τζορτζ Σόρος είχε πληρώσει την ελληνική κυβέρνηση για να προωθήσει τη συμφωνία των Πρεσπών!

«Ο εν λόγω κύριος (ο Πάνος Καμμένος) διατεινόταν παντού ότι η συμφωνία των Πρεσπών αποτελεί μια προσωπική πρωτοβουλία του Κοτζιά και πως δεν πρόκειται να εφαρμοστεί. Αυτά έβγαινε και έλεγε έξω. Ότι δήθεν ο ΥΠ.ΕΞ., δηλαδή εγώ, κινούμαι μόνος μου και πως το Υπουργικό Συμβούλιο έχε άγνοια!», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρώην υπουργός Εξωτερικών και συνέχισε σε αποκαλυπτικό ύφος: «Ο εν λόγω κύριος είπε πολλά. Και τι δεν είπε, δηλαδή. Είπε για μυστικά κονδύλια. Είπε ακόμα ότι ο Σόρος χρηματοδοτεί την κυβέρνηση για να αγοράσει ξένους.

Τα είπε αυτά στο Υπουργικό Συμβούλιο. Και ξέρετε κάτι; Ουδείς, μα ουδείς απάντησε, πλην εμού. Κανείς άλλος στο Υπουργικό Συμβούλιο δε μίλησε, ούτε ο πρωθυπουργός. Εγώ είπα ένα απλό πράγμα: Ότι σε μια κυβέρνηση που ανέχεται να παραβιάζεται η πολιτική της και να πέφτουν και πάνω στην παραβίαση της πολιτικής τόνοι λάσπης, εγώ προσωπικά δεν μπορώ να συνεχίσω να είμαι μέλος της κυβέρνησης αυτής».

«Θέτω ένα ερώτημα απλό: Όταν παραβιάζεται η γραμμή της κυβέρνησης για τη συμφωνία των Πρεσπών είναι προσωπικό θέμα μου ή είναι θέμα του Υπουργικού Συμβουλίου; Εδώ, σκεφτείτε, ότι κάποιοι είπαν ότι έβαλα το “εγώ” πάνω από το “εμείς”. Οι περισσότεροι βέβαια δεν έχουν πείρα για το τι σημαίνει να λέει άλλα η κυβέρνηση και ο υπουργός Εξωτερικών και άλλα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Το κανονικό ήταν να φύγει αυτός που λέει άλλα από την κυβέρνηση. Εγώ πάντως, να ξέρετε, έφυγα ευτυχισμένος από το υπουργείο Εξωτερικών. Την ημέρα που έφυγα, το κοινοβούλιο της γειτονικής μας χώρας ψήφιζε τη συμφωνία των Πρεσπών. Παράλληλα, πήρα την άδεια από τον πρωθυπουργό να βγούμε και να πούμε για τα Προεδρικά Διατάγματα αναφορικά με την αιγιαλίτιδα ζώνη. Λοιπόν, μπορεί να αποχωρήσει πιο ευτυχισμένος ένας υπουργός Εξωτερικών;», σημείωσε με νόημα ο Νίκος Κοτζιάς.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις