Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

Νέο ναυάγιο για το ΕΣΡ – Υποχώρησε ο Ν. Βούτσης για Πολύδωρα και Μουλόπουλο – Αμετακίνητη η Ν.Δ. – Ποιοί άλλαξαν στάση

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

– Εγκατέλειψε τις προτάσεις για Πολύδωρα και Μουλόπουλο όμως και πάλι δεν συγκροτήθηκε ΕΣΡ
– Άλλαξαν ψήφο ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι μετά τη νέα πρόταση για αντιπρόεδρο Κιάο
– “Δεν πρόκειται να ψηφίσουμε καμία πρόταση” είχε ξεκαθαρίσει ο Νίκος Δένδιας
– Παρών ΝΔ και ΚΚΕ, απούσα η Χρυσή Αυγή, όχι ψήφισε η Ένωση Κεντρώων

Άκαρπη απέβη μια ακόμη διάσκεψη των Προέδρων για το θέμα της συγκρότησης του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου, παρά τις… φιλότιμες προσπάθειες του Προέδρου της Βουλής, που άλλαξε δυο φορές την πρόταση του για τη σύνθεση του νέου οργάνου, για να εξασφαλίσει την ψήφο της αντιπολίτευσης.

Πράγματι ο Νίκος Βούτσης, κατάφερε να αλλάξει την ψήφο τόσο του ΠΑΣΟΚ, όσο και του Ποταμιού αφού δεν διεκδίκησε την θέση του αντιπροέδρου για τον πρόεδρο του ΔΣ της Αυγής, Βασίλη Μουλόπουλο, προτείνοντας στη θέση του το Νίκο Κιάο. Όμως ακόμα και οι ψήφοι αυτές δεν έφτασαν. Το τελικό αποτέλεσμα ήταν 16 ψήφοι υπέρ, 5 “παρών”, 1 όχι (Ένωση Κεντρώων) και μια απουσία (αυτή της Χρυσής Αυγής), τρεις δηλαδή λιγότερες απ’ όσες χρειάζονταν για τη συγκρότηση του ΕΣΡ.

Ο Νίκος Δένδιας εκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας, είχε ξεκαθαρίσει μάλιστα ότι η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να ψηφίσει οποιαδήποτε πρόταση της κυβέρνησης αν πρώτα δεν αποσυρθεί ο νόμος Παππά.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας έστρεψε μάλιστα τα “βέλη” του προς τον Ανδρέα Λοβέρδο και το ΠΑΣΟΚ, που άλλαξε τη στάση του μιλώντας για “διακριτική συνεννόηση” κυβέρνησης και μέρους της αντιπολίτευσης.

Όλο το παρασκήνιο της διάσκεψης των Προέδρων εδώ

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε