Πολιτική

Νέο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας για 36.500 άτομα υπέγραψαν Βρούτσης και Θεοδωρικάκος

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας για 36.500 άτομα υπέγραψαν σήμερα ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννης Βρούτσης και ο υπουργός Εσωτερικών, Παναγιώτης Θεοδωρικάκος.

Συγκεκριμένα υπουργική απόφαση σχετικά με τον αναμορφωμένο κύκλο του προγράμματος απασχόλησης κοινωφελούς χαρακτήρα για 36.500 άτομα, σε δήμους, περιφέρειες, Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφερειών, υπηρεσίες υπουργείων και άλλων φορέων, υπέγραψαν σήμερα ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννης Βρούτσης και ο υπουργός Εσωτερικών, Παναγιώτης Θεοδωρικάκος.

Ο βασικός σκοπός του νέου προγράμματος, οκτάμηνης διάρκειας, είναι η επανασύνδεση των μακροχρόνιων ανέργων και ευάλωτων ομάδων στην αγορά εργασίας, η αναβάθμιση των δεξιοτήτων των ανέργων, η κάλυψη των κοινωνικών αναγκών και η σύζευξη των παραγωγικών ικανοτήτων των ανέργων με τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας.

Το πρόγραμμα, συνολικής δαπάνης 277 εκατ. ευρώ περίπου, θα χρηματοδοτηθεί από εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους και, παράλληλα, με την απασχόληση, που θα προσφέρει, θα παρέχει υποχρεωτική κατάρτιση και πιστοποίηση νέων δεξιοτήτων στους ωφελούμενους ως σημαντικό εφόδιο για την περαιτέρω εξέλιξή τους στην αγορά εργασίας.

Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννης Βρούτσης, δήλωσε σχετικά: «Υπογράφουμε σήμερα το νέο και αναβαθμισμένο πρόγραμμα απασχόλησης κοινωφελούς χαρακτήρα 36.500 θέσεων, εστιάζοντας πλέον στους άνεργους συνανθρώπους μας με μεγάλες αδυναμίες εύρεσης εργασίας, τους οποίους και ενισχύουμε με νέες δεξιότητες, ώστε να αναζητήσουν με καλύτερες αξιώσεις σταθερές θέσεις εργασίας, μετά το πέρας του προγράμματος. Στοχεύουμε με υπεύθυνο και οργανωμένο σχέδιο και, κυρίως, αποτελεσματικές δράσεις, στην ουσιαστική ενίσχυση της απασχόλησης, ενώ η βελτίωση του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας και η αναβάθμιση και των υπόλοιπων ενεργητικών προγραμμάτων μείωσης της ανεργίας αποτελεί την αιχμή της πολιτικής μας».

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Θεοδωρικάκος, ανέφερε: «Το νέο βελτιωμένο πρόγραμμα απασχόλησης κοινωφελούς χαρακτήρα συμβάλλει πολύ θετικά στην παροχή υπηρεσιών από την πλευρά της τοπικής αυτοδιοίκησης προς τους πολίτες. Με το πρόγραμμα αυτό, βρίσκουν θέσεις εργασίας πάνω από 36.000 άνεργοι συμπολίτες μας, οι οποίοι ταυτόχρονα με την εργασία τους παίρνουν σύγχρονη και ουσιαστική κατάρτιση σε μία σειρά τομείς και πιστοποιείται η ικανότητα και τα εφόδια που αποκτούν στη διάρκεια του επαγγελματικού βίου τους στην τοπική αυτοδιοίκηση. Αποκτούν, έτσι, τη δυνατότητα να ενταχθούν, στη συνέχεια, κανονικά στην αγορά εργασίας. Πρόκειται, επομένως, για ένα πρόγραμμα που προσφέρει δουλειά και προοπτική σε ανέργους συμπολίτες μας και ποιοτικότερες και αποτελεσματικότερες υπηρεσίες στους δήμους και στις περιφέρειες, προς όφελος του κοινωνικού συνόλου».

[pdf-embedder url=”https://www.newsit.gr/wp-content/uploads/2020/03/KYA.pdf”]

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Παπαδοπούλου για σχολικά βιβλία στη Βόρεια Μακεδονία: Να αφαιρεθούν οι αναθεωρητικές και αλυτρωτικές αναφορές
Η υφυπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι η λανθασμένη ορολογία παραβιάζει τόσο τη Συμφωνία των Πρεσπών όσο και το Σύνταγμα της γειτονικής χώρας - Τι είπε για Μέγα Αλέξανδρο και Φίλιππο Β΄
Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου
Κυριάκος Μητσοτάκης: Η επιστολή του στην φον ντερ Λάιεν για το ενεργειακό κόστος – Τα μέτρα που ζητά η Ελλάδα από την ΕΕ
Στο επίκεντρο της επιστολής Μητσοτάκη, η αξιοποίηση των πρόσθετων εσόδων από τον ΦΠΑ και το να μην προσμετρώνται στους δημοσιονομικούς υπολογισμούς τα προσωρινά μέτρα που λαμβάνουν τα κράτη - μέλη έως ένα συγκεκριμένο όριο
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις Βρυξέλλες 11
Φλωρίδης για Τέμπη: «Απολύτως δικαιωμένη η φράση μου για τους πολιτικούς, που είναι για τα μπάζα» – Τι είπε για Τριαντόπουλο και η απάντηση στον Τσίπρα
Ο υπουργός Δικαιοσύνης διαχωρίζει την πολιτική αντιπαράθεση από τη δικαστική διερεύνηση - «Για ποιον λόγο να παραιτηθώ;», διερωτάται
Γιώργος Φλωρίδης 12
Κυριάκος Μητσοτάκης: Οι παρατηρήσεις στους υπουργούς και το μήνυμα στη Ντόρα Μπακογιάννη – «Δική μου ευθύνη να αξιολογώ συμπεριφορές»
«Προέχει το ορατό κυβερνητικό έργο με σεβασμό γιατί σε αυτό καθρεφτίζονται οι προσπάθειες του λαού μας με σεμνότητα γιατί εκεί αποτυπώνεται το χρέος μας αλλά και με περηφάνεια»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο 45
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε επιδότηση 20 λεπτών για το ντίζελ - Μέτρο «έκπληξη» με διεύρυνση στο καθεστώς των 72 δόσεων σε 120 και «φρένο» στους servicers
«Το πετρέλαιο θέρμανσης θα κρατηθεί κάτω από 1,75, θα ανακοινωθεί πριν τις 15 Οκτωβρίου», τόνισε ο πρωθυπουργός που έκανε γνωστό ότι έχει αποστείλει επιστολές στην Κομισιόν και στο Eurogroup
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο
Ανανεώθηκε πριν 4 ώρες
165
Μαρία Γρατσία για το ιατρείο της Καρυστιανού: Δεν υπάρχει καμία παρανομία, το μηχάνημα βιοανάδρασης πληροί όλες τις προϋποθέσεις
«Όταν εφαρμόζεται το MedWatch δεν είναι δυνατόν να απομονώνεις ένα ιατρείο και να το στοχοποιείς» ανέφερε η συνεργάτιδα της προέδρου της «Ελπίδας για τη Δημοκρατία»
Η Μαρία Γρατσία 31