Πολιτική

Νέο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας για 36.500 άτομα υπέγραψαν Βρούτσης και Θεοδωρικάκος

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας για 36.500 άτομα υπέγραψαν σήμερα ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννης Βρούτσης και ο υπουργός Εσωτερικών, Παναγιώτης Θεοδωρικάκος.

Συγκεκριμένα υπουργική απόφαση σχετικά με τον αναμορφωμένο κύκλο του προγράμματος απασχόλησης κοινωφελούς χαρακτήρα για 36.500 άτομα, σε δήμους, περιφέρειες, Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφερειών, υπηρεσίες υπουργείων και άλλων φορέων, υπέγραψαν σήμερα ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννης Βρούτσης και ο υπουργός Εσωτερικών, Παναγιώτης Θεοδωρικάκος.

Ο βασικός σκοπός του νέου προγράμματος, οκτάμηνης διάρκειας, είναι η επανασύνδεση των μακροχρόνιων ανέργων και ευάλωτων ομάδων στην αγορά εργασίας, η αναβάθμιση των δεξιοτήτων των ανέργων, η κάλυψη των κοινωνικών αναγκών και η σύζευξη των παραγωγικών ικανοτήτων των ανέργων με τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας.

Το πρόγραμμα, συνολικής δαπάνης 277 εκατ. ευρώ περίπου, θα χρηματοδοτηθεί από εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους και, παράλληλα, με την απασχόληση, που θα προσφέρει, θα παρέχει υποχρεωτική κατάρτιση και πιστοποίηση νέων δεξιοτήτων στους ωφελούμενους ως σημαντικό εφόδιο για την περαιτέρω εξέλιξή τους στην αγορά εργασίας.

Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννης Βρούτσης, δήλωσε σχετικά: «Υπογράφουμε σήμερα το νέο και αναβαθμισμένο πρόγραμμα απασχόλησης κοινωφελούς χαρακτήρα 36.500 θέσεων, εστιάζοντας πλέον στους άνεργους συνανθρώπους μας με μεγάλες αδυναμίες εύρεσης εργασίας, τους οποίους και ενισχύουμε με νέες δεξιότητες, ώστε να αναζητήσουν με καλύτερες αξιώσεις σταθερές θέσεις εργασίας, μετά το πέρας του προγράμματος. Στοχεύουμε με υπεύθυνο και οργανωμένο σχέδιο και, κυρίως, αποτελεσματικές δράσεις, στην ουσιαστική ενίσχυση της απασχόλησης, ενώ η βελτίωση του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας και η αναβάθμιση και των υπόλοιπων ενεργητικών προγραμμάτων μείωσης της ανεργίας αποτελεί την αιχμή της πολιτικής μας».

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Θεοδωρικάκος, ανέφερε: «Το νέο βελτιωμένο πρόγραμμα απασχόλησης κοινωφελούς χαρακτήρα συμβάλλει πολύ θετικά στην παροχή υπηρεσιών από την πλευρά της τοπικής αυτοδιοίκησης προς τους πολίτες. Με το πρόγραμμα αυτό, βρίσκουν θέσεις εργασίας πάνω από 36.000 άνεργοι συμπολίτες μας, οι οποίοι ταυτόχρονα με την εργασία τους παίρνουν σύγχρονη και ουσιαστική κατάρτιση σε μία σειρά τομείς και πιστοποιείται η ικανότητα και τα εφόδια που αποκτούν στη διάρκεια του επαγγελματικού βίου τους στην τοπική αυτοδιοίκηση. Αποκτούν, έτσι, τη δυνατότητα να ενταχθούν, στη συνέχεια, κανονικά στην αγορά εργασίας. Πρόκειται, επομένως, για ένα πρόγραμμα που προσφέρει δουλειά και προοπτική σε ανέργους συμπολίτες μας και ποιοτικότερες και αποτελεσματικότερες υπηρεσίες στους δήμους και στις περιφέρειες, προς όφελος του κοινωνικού συνόλου».

[pdf-embedder url=”https://www.newsit.gr/wp-content/uploads/2020/03/KYA.pdf”]

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Παύλος Μαρινάκης: Η αντίδραση απέναντι στις ψευδείς ειδήσεις και τη στοχοποίηση δεν είναι υπόθεση μόνο της κυβέρνησης
«H μάχη αυτή πρέπει να βρει όλους τους υγειώς σκεπτόμενους πολίτες, τα κόμματα, τους φορείς της κοινωνίας στην ίδια σελίδα» τονίζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για το δημοσίευμα της «Εστίας»
Παύλος Μαρινάκης 5
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Συντονιστικό της Πολιτικής Προστασίας για τις φωτιές – Ενημερώθηκε για όλα τα πύρινα μέτωπα
Μετά την ενημέρωση συζητήθηκε το ζήτημα των αντιδιαβρωτικών έργων τα οποία θα ξεκινήσουν άμεσα στις πληγείσες περιοχές, όπως και η καταγραφή των ζημιών από την Κρατική Αρωγή
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Συντονιστικό Κέντρο της Πολιτικής Προστασίας 22
Γεραπετρίτης, Διαμαντοπούλου και Χριστοδουλάκης διαψεύδουν δημοσίευμα περί δείπνου για «συγκυβέρνηση παραγραφής» – «Εξόφθαλμα ψεύδη και συκοφαντίες»
Για ψευδές δημοσίευμα κάνουν λόγο ο υπουργός Εξωτερικών και η υπεύθυνη του Πολιτικού Σχεδιασμού του ΠΑΣΟΚ ενώ ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ έστειλε εξώδικο σε σάιτ για το ίδιο δημοσίευμα
Ο Γιώργος Γεραπετρίτης, η Άννα Διαμαντοπούλου και ο Μανώλης Χριστοδουλάκη 5
Κυριάκος Μητσοτάκης για τις φωτιές: Έχουμε επενδύσει στην Πολιτική Προστασία αλλά υπάρχουν στιγμές που η φύση ξεπερνά κάθε ανθρώπινο σχεδιασμό
«Θέλω να εκφράσω την απεριόριστη ευγνωμοσύνη μου στις γυναίκες και τους άνδρες του Πυροσβεστικού Σώματος, στους εθελοντές και σε όλους όσοι δίνουν μια μάχη που πολλές φορές ξεπερνά τα όρια του ανθρώπινου»
Κυριάκος Μητσοτάκης 85
ΠΑΣΟΚ και ΕΛΑΣ συγκρούονται για χρέη και χορηγούς με φόντο την πολιτική κυριαρχία στην Κεντροαριστερά
Τα δάνεια της Χαριλάου Τρικούπη και οι υπαινιγμοί για τη χρηματοδότηση του κόμματος Τσίπρα μετατρέπονται σε όπλα μιας ευρύτερης μάχης για την πρωτοκαθεδρία στον προοδευτικό χώρο
Αλέξης Τσίπρας και Νίκος Ανδρουλάκης 17
Φωτιά στο Πόρτο Γερμανό: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Συντονιστικό της Πολιτικής Προστασίας – Ενημερώθηκε για τα πύρινα μέτωπα
Ο πρωθυπουργός εξέφρασε την εμπιστοσύνη του και τη στήριξή του στις γυναίκες και τους άντρες του Πυροσβεστικού Σώματος και των υπόλοιπων σωμάτων ασφαλείας και υπηρεσιών που δίνουν τη μάχη με τις φωτιές σε εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Συντονιστικό της Πολιτικής Προστασίας 5