Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

Νέο προκλητικό show της Χρυσής Αυγής στη Βουλή

Νέο προκλητικό show της Χρυσής Αυγής στη Βουλή

Νέο επεισόδιο από τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής έστησαν στην Ολομέλεια επαναλαμβάνοντας τις ύβρεις τους προς τις Ένοπλες Δυνάμεις περί «προδοτών…».

«Η Δημοκρατία θα πάρει τα δικά της…» η άμεση απάντηση από έδρας του Προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση λέγοντας πως «είχατε προσχεδιάσει και την σημερινή πρόκληση, είναι η δεύτερη πρόκληση μέσα σε λίγες ημέρες. Πάρτε τα μέτρα σας και η Δημοκρατία θα πάρει τα δικά της…

Οι εκφράσεις σας- που τις επαναλάβατε 30 φορές περί «προδοτών» είναι κατάπτυστες, άλλες 30 φορές, όσες τις αναφέρατε… Διαγράφονται από τα Πρακτικά και σας αφαιρώ το λόγο… Η επίκληση της Δημοκρατίας δεν μπορεί να γίνει ανεκτή για να επιτίθεστε στην Δημοκρατία… τα θέματα Δημοκρατίας και των Ενόπλων Δυνάμεων είναι θέματα ύψιστης σημασίας και δεν μπορεί κανείς να παίζει με αυτά… σε ένα τόπο που με τα περί προδοτών έχει ταλαιπωρηθεί πολύ… Σας αφαιρώ το λόγο… ».

Το επεισόδιο προκάλεσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής Γιάννης Λαγός όταν μιλώντας από το βήμα αλλά και μετά από τα έδρανα διαμαρτυρόμενος εκτόξευσε ένα ακόμα λόγο μισαλλοδοξίας και ρατσισμού και επανέλαβε τις κατηγορίες τους περί «προδοτών».

Απόψεις που καταδίκασε με ρητό και κατηγορηματικό τρόπο από την έδρα που βρισκόταν ο Πρόεδρος της Βουλής.

Να υπενθυμίσουμε ότι για το ανάλογο επεισόδιο που προκάλεσαν οι τρείς βουλευτές της Χρυσής Αυγής την περασμένη Τρίτη στην απόρρητη ενημέρωση της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας και τις κατάπτυστες εκφράσεις που εκτόξευσαν κατά των επιτελείς των ΕΔ και τις βιντεοσκοπήσεις που έκαναν, ο Πρόεδρος της Βουλής έχει ζητήσει από την Επιστημονική Επιτροπής της Βουλής να γνωμοδοτήσει το πώς η Βουλή μπορεί να κινηθεί νομικά και να προσφύγει στην Δικαιοσύνη.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε