Πολιτική

Νέο tweet Κοτζιά για τη Συμφωνία των Πρεσπών με αιχμές για Καμμένο

Ο Νίκος Κοτζιάς συνεχίζει εμμέσως την αντιπαράθεσή του με τον Πάνο Καμμένο για τη συμφωνία των Πρεσπών.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Σε πελάγη ευτυχίας ο Νίκος Κοτζιάς για την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών από τη Βουλή. με ανάρτησή του στο Twitter χαρακτηρίζει το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας “δικαίωση ατέλειωτων ωρών μελέτης, συζητήσεων, ταξιδιών και διαπραγμάτευσης”.

Στη συνέχεια στρέφει εμμέσως τα βέλη του κατά του Πάνου Καμμένου – χωρίς να τον κατονομάζει- καθώς αναφέρει πως η “προέλευση των ψήφων αποτελεί δικαίωση των προτάσεών μου εδώ και ένα χρόνο και όσων είπα τον Οκτώβριο ’18”, ευχαριστώντας όσων των στήριξαν ενάντια σε κάθε είδους ύβρεις.

Προφανώς ο Νίκος Κοτζιάς αναφέρεται τόσο στην θέση του ότι υπάρχει εξασφαλισμένη πλειοψηφία στη Βουλή για να περάσει η συμφωνία των Πρεσπών, αλλά και στην κόντρα που είχε με τον τότε υπουργό Άμυνας και την έντονη λογομαχία που είχαν στο περίφημο υπουργικό συμβούλιο, που τελικά οδήγησε στην παραίτησή του από την θέση του υπουργού Εξωτερικών, τον Οκτώβριο του 2018.

Τότε ο Νίκος Κοτζιάς είχε κατηγορήσει τον Πάνος Καμμένο ότι επιχειρεί να ασκήσει εξωτερική πολιτική σε βάρος της κυβέρνησης και της χώρας για να εξυπηρετήσει τις δικές του πολιτικές και προσωπικές επιδιώξεις.

Η ένταση στο υπουργικό συμβούλιο κορυφώθηκε ακόμα περισσότερο όταν ο υπουργός Άμυνας, μιλώντας πάντα στον Νίκο Κοτζιά, του είπε ότι «υπήρξε διαβεβαίωση από την πλευρά του υπουργείου Εξωτερικών, ότι το Σκοπιανό θα έρθει στη Βουλή, μετά τις εκλογές…».

«Αυτό δε συνέβη ποτέ» του απάντησε ο υπουργός Εξωτερικών. «Τα βήματα που έγιναν είχαν την έγκριση του πρωθυπουργού και των αρμόδιων οργάνων. Ίσως έλειπες από μερικές κυβερνητικές συνεδριάσεις…».

Δείτε το tweet του Νίκου Κοτζιά:

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο Άδωνις Γεωργιάδης αναδημοσίευσε βίντεο Βρετανίδας που μιλάει για το ΕΣΥ – «Στην παιδιατρική φροντίδα η Ελλάδα τα καταφέρνει καλύτερα»
Η εμπειρία μιας μητέρας με τον άρρωστο γιο της άνοιξε ξανά τη συζήτηση για την ταχύτητα εξυπηρέτησης στο ΕΣΥ και την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας
Η Βρετανίδα που μίλησε για το ΕΣΥ 17
Στην αντεπίθεση ο Κασσελάκης: Εγώ ζήτησα από την Τζάκρη να παραιτηθεί – Το κόμμα κινείται στο φιλελεύθερο κέντρο
«Οι Δημοκράτες περνάνε σε μία νέα φάση, οριοθετώντας τον πολιτικό τους χώρο στο φιλελεύθερο κέντρο της εφαρμοσμένης πολιτικής με τις αξίες της αλληλεγγύης, της ισότητας και του ανθρωπισμού»
Στέφανος Κασσελάκης και Θεοδώρα Τζάκρη 56
Κώστας Τσουκαλάς: «Η επταετία της ΝΔ είναι η μεγάλη χαμένη ευκαιρία για την Ελλάδα»
Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ τονίζει ότι όσο και να προσπαθεί ο πρωθυπουργός να «ωραιοποιήσει την κατάσταση και να «καμουφλάρει την αλαζονεία της διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, η αλήθεια είναι αμείλικτη»
Κώστας Τσουκαλάς 11