Πέμπτη, 2 Μαΐ
17oC Αθήνα

Νέο tweet Βαρουφάκη: Στηρίζω Τσακαλώτο – Επιστολή στην Κωνσταντοπούλου

Φωτογραφία: Reuters
Φωτογραφία: Reuters

Με νέο tweet, ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης όχι μόνο διατράνωσε τη στήριξή του στον διάδοχό του Ευκλείδη Τσακαλώτο αλλά έδωσε στη δημοσιότητα και την επιστολή του στην Πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου πως αν ήταν απόψε στη Βουλή θα ψήφιζε υπέρ των προτάσεων της κυβέρνησης.

Μόνο που ο κ. Βαρουφάκης δεν θα βρίσκεται στη Βουλή επικαλούμενος οικογενειακούς λόγους και έτσι η επιστολή του ψήφος δεν… μετράει!

“Αύριο ο Ευκλείδης αξίζει την στήριξη όλων μας. Την δική μου την έχει στο ακέραιο. Μετά θα αξιολογήσουμε το αποτέλεσμα” τιτίβισε ο πρώην υπουργός Οικονομικών και μαζί με το tweet έστειλε και την επιστολή του στη Ζωή Κωνσταντοπούλου. 


Στην επιστολή του προς τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, ο Γιάνης Βαρουφάκης αναφέρει: “Με την παρούσα θέλω να σας ενημερώσω ότι ψηφίζω θετικά στο νομοσχέδιο για την εξουσιοδότητη του υπουργού Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτου να διαπραγματευτεί στο πλαίσιο του Eurogroup ιδίως όσον αφορά στην αναδιάρθρωση του δημοσίου χρέους.
Η απουσία μου εκτός Αθηνών οφείλεται σε καθαρά οικογενειακούς λόγους”.

Νωρίτερα, και πάλι μέσω twitter, ο άνθρωπος που ήταν μέχρι και προχθές επικεφαλής της διαπραγμάτευσης της Ελλάδας με τους δανειστές χρησιμοποίησε την πιο φθηνή δικαιολογία για να μην βρεθεί απόψε στην Βουλή και να ψηφίσει την εξουσιοδότηση του κοινοβουλίου στην κυβέρνηση έτσι ώστε να διαπραγματευθεί με τους θεσμούς.
Τουίταρε κιόλας για να μας προλάβει. Και έγραψε:


Πρέπει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με το άρθρο 70Α του Κανονισμού της Βουλής, οι βουλευτές μπορούν να ψηφίζουν με επιστολική ψήφο όταν βρίσκονται σε αποστολή της Κυβέρνησης ή της Βουλής στο εξωτερικό.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε