Πολιτική

Νέοι τριγμοί στην κυβερνητική συνεργασία για τη Συμφωνία των Πρεσπών! Άγριο “κράξιμο” Τοσουνίδη σε Κοτζιά

Σφοδρή επίθεση κατά του Νίκου Κοτζιά εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος Τύπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Θόδωρος Τοσουνίδης.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Με αφορμή τις δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών κατά την συνάντησή του με τον Γερμανό ομόλογό του, Χάικο Μάας, για τη Συμφωνία των Πρεσπών, ο κ . Τοσουνίδης δήλωσε: “Ακόμη μία φορά, με τις δηλώσεις του, ο κ. Κοτζιάς προσπαθεί να δημιουργήσει προβλήματα στην κυβερνητική συνεργασία. Όσον αφορά τα θέματα της Βουλής κατανοούμε ότι δεν γνωρίζει τις διαδικασίες, διότι ουδέποτε υπήρξε εκλεγμένος βουλευτής απευθείας από το λαό. Κρίμα”.

Κοτζιάς: Τον Γενάρη στη Βουλή η Συμφωνία των Πρεσπών

Νωρίτερα, σήμερα, ο υπουργός Εξωτερικών εξέφρασε την πεποίθησή ότι το δημοψήφισμα στην πΓΔΜ θα κερδηθεί και θα έχει την απαραίτητη συμμετοχή. Εκτίμησε ότι η διαδικασία των συνταγματικών αλλαγών στη γείτονα χώρα θα ολοκληρωθεί προς τα μέσα με τέλη Γενάρη και στη συνέχεια θα έρθει η Συμφωνία προς κύρωση στην ελληνική Βουλή, όπως επίσης και η επικύρωση της απόφασης του ΝΑΤΟ για ένταξη της πΓΔΜ.

Ο Νίκος Κοτζιάς εμφανίστηκε βέβαιος και για την υπερψήφιση της Συμφωνίας από την ελληνική Βουλή. Εκτίμησε πως εκτός από τον ΣΥΡΙΖΑ, υπέρ της Συμφωνίας για το όνομα της πΓΔΜ θα ψηφίσουν το Ποτάμι και μεμονωμένοι βουλευτές που έχουν δηλώσει την στάση τους υπέρ της Συμφωνίας. Εξέφρασε δε την ελπίδα «ότι το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ θα στήριζαν αυτή τη συμφωνία», επισημαίνοντας ότι «δυστυχώς σκέφτονται την εξωτερική πολιτική με το βλέμμα στραμμένο στην εσωτερική».

Ειδικότερα για τη ΝΔ είπε ότι έχει «το βλέμμα στραμμένο στα εσωτερικά του κόμματος, στο οποίο ακραίες φωνές που ήταν σε ακροδεξιά κόμματα παλαιότερα, το έχουν συμπαρασύρει σε μία πολιτική που δεν συνάδει με το παρελθόν του και τις διαπραγματεύσεις που κάνανε». «Είναι μία συμφωνία που βλέπει στο μέλλον, μια καλή συμφωνία» κατέληξε εκφράζοντας την άποψη ότι θα ήταν καλό να περάσει με συντριπτική πλειοψηφία στη Βουλή.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Βγήκαν ξανά τα μαχαίρια στην Ελπίδα για τη Δημοκρατία: «Καρυστιανού, Γρατσία και Γαλανός μετέτρεψαν το κίνημα σε φοβικό αρχηγικό κόμμα»
Μετά το μπαράζ αποχωρήσεων, πρώην στελέχη του Γραφείου Τύπου καταγγέλλουν «αυλικούς», «μυστικοσυμβούλους» και παρασκηνιακές παρεμβάσεις - Απειλούν με δημοσιοποίηση πρακτικών
Μαρία Καρυστιανού 69
ΕΛΑΣ: «Πλήγμα για την ελληνική εξωτερική πολιτική» η αμυντική συμφωνία Τουρκίας, Σαουδικής Αραβίας, Πακιστάν
Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση Μητσοτάκη για τους ελληνικούς Patriot στη Σαουδική Αραβία - «Τι λέει τώρα η κυβέρνηση;» ρωτά ο Τομέας Εξωτερικής Πολιτικής - Στο στόχαστρο η εγκατάλειψη, όπως υποστηρίζει, της «ενεργητικής και πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής»
Αμυντική συμφωνία Τουρκίας, Σαουδικής Αραβίας, Πακιστάν 17
Πυρά ΠΑΣΟΚ κατά της κυβέρνησης μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου για τις υποκλοπές: «Ένα αόρατο χέρι δεν θέλει τη διαλεύκανση»
Τσουκαλάς και Λιακούλη ανεβάζουν τους τόνους και μιλούν για αναπάντητα ερωτήματα, συσκότιση και κλονισμό της εμπιστοσύνης στους θεσμούς
ΠΑΣΟΚ, γραφεία 16