Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Νέοι τριγμοί στην κυβερνητική συνεργασία για τη Συμφωνία των Πρεσπών! Άγριο “κράξιμο” Τοσουνίδη σε Κοτζιά

Νέοι τριγμοί στην κυβερνητική συνεργασία για τη Συμφωνία των Πρεσπών! Άγριο “κράξιμο” Τοσουνίδη σε Κοτζιά
Ο Νίκος Κοτζιάς με τον Σκοπιανό ομόλογό του, Νικολά Ντιμιτρόφ - Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

Σφοδρή επίθεση κατά του Νίκου Κοτζιά εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος Τύπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Θόδωρος Τοσουνίδης.

Με αφορμή τις δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών κατά την συνάντησή του με τον Γερμανό ομόλογό του, Χάικο Μάας, για τη Συμφωνία των Πρεσπών, ο κ . Τοσουνίδης δήλωσε: “Ακόμη μία φορά, με τις δηλώσεις του, ο κ. Κοτζιάς προσπαθεί να δημιουργήσει προβλήματα στην κυβερνητική συνεργασία. Όσον αφορά τα θέματα της Βουλής κατανοούμε ότι δεν γνωρίζει τις διαδικασίες, διότι ουδέποτε υπήρξε εκλεγμένος βουλευτής απευθείας από το λαό. Κρίμα”.

Κοτζιάς: Τον Γενάρη στη Βουλή η Συμφωνία των Πρεσπών

Νωρίτερα, σήμερα, ο υπουργός Εξωτερικών εξέφρασε την πεποίθησή ότι το δημοψήφισμα στην πΓΔΜ θα κερδηθεί και θα έχει την απαραίτητη συμμετοχή. Εκτίμησε ότι η διαδικασία των συνταγματικών αλλαγών στη γείτονα χώρα θα ολοκληρωθεί προς τα μέσα με τέλη Γενάρη και στη συνέχεια θα έρθει η Συμφωνία προς κύρωση στην ελληνική Βουλή, όπως επίσης και η επικύρωση της απόφασης του ΝΑΤΟ για ένταξη της πΓΔΜ.

Ο Νίκος Κοτζιάς εμφανίστηκε βέβαιος και για την υπερψήφιση της Συμφωνίας από την ελληνική Βουλή. Εκτίμησε πως εκτός από τον ΣΥΡΙΖΑ, υπέρ της Συμφωνίας για το όνομα της πΓΔΜ θα ψηφίσουν το Ποτάμι και μεμονωμένοι βουλευτές που έχουν δηλώσει την στάση τους υπέρ της Συμφωνίας. Εξέφρασε δε την ελπίδα «ότι το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ θα στήριζαν αυτή τη συμφωνία», επισημαίνοντας ότι «δυστυχώς σκέφτονται την εξωτερική πολιτική με το βλέμμα στραμμένο στην εσωτερική».

Ειδικότερα για τη ΝΔ είπε ότι έχει «το βλέμμα στραμμένο στα εσωτερικά του κόμματος, στο οποίο ακραίες φωνές που ήταν σε ακροδεξιά κόμματα παλαιότερα, το έχουν συμπαρασύρει σε μία πολιτική που δεν συνάδει με το παρελθόν του και τις διαπραγματεύσεις που κάνανε». «Είναι μία συμφωνία που βλέπει στο μέλλον, μια καλή συμφωνία» κατέληξε εκφράζοντας την άποψη ότι θα ήταν καλό να περάσει με συντριπτική πλειοψηφία στη Βουλή.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις