Σάββατο, 27 Απρ.
21oC Αθήνα

Νέος πρόεδρος ΣΥΡΙΖΑ: Η επόμενη μέρα στον ΣΥΡΙΖΑ μετά την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη

Νέος πρόεδρος ΣΥΡΙΖΑ: Η επόμενη μέρα στον ΣΥΡΙΖΑ μετά την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη

Αλλάζει το πολιτικό τοπίο του τόπου μετά την αλλαγή ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ και την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη στην προεδρία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ το πρωί της Δευτέρας (25.9.2023) ο νέος πρόεδρος θα συναντηθεί με τον Αλέξη Τσίπρα.

Η νίκη του Στέφανου Κασσελάκη ήταν θριαμβευτική, αφού επικράτησε της Έφης Αχτσιόγλου με ποσοστό 56,69%, ενώ η συνυποψήφιά του συγκέντρωσε το 43,31% των ψήφων του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Στέφανος Κασσελάκης λίγο μετά τα μεσάνυχτα έκανε τις πρώτες του δηλώσεις ως αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, όπου μεταξύ άλλων, δήλωσε: «Η σκέψη μου είναι με τους πληγέντες στη Θεσσαλία που έχουν περάσει μεγάλες δυσκολίες και έχουν μπροστά μια άλλη δυσκολία».

Συνέχισε, ευχαριστώντας όσους πήγαν να ψηφίσουν και «έδειξαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εδώ και θα κερδίσει από εδώ και πέρα». Την ίδια ώρα, το συγκεντρωμένο πλήθος φώναζε: Στέφανε προχώρα, άλλαξέ τα όλα!

«Είμαστε εδώ χάρη στην ελληνική κοινωνία. Δεν είμαι φαινόμενο, είμαι η φωνή μιας κοινωνίας που σέβομαι». «Δεν πρόκειται να σας προδώσω ποτέ» είπε 3 φορές ο Στέφανος Κασσελάκης.

Και έκλεισε με νόημα: «Στους πολέμους, ο πρώτος είναι πρώτος και δεύτερος δεν είναι τίποτα. Αλλά στους συντρόφους, ο πρώτος είναι πρώτος και ο δεύτερος είναι πρώτος»!

Ποιος είναι ο Στέφανος Κασσελάκης – Ο 35άρης από την Εκάλη που μέσα σε ένα μήνα κατάφερε να κερδίσει την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ

Συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα

Η πρώτη επίσημη συνάντηση που θα έχει ο Στέφανος Κασσελάκης ως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι με τον πρώην πρόεδρο του κόμματος, Αλέξη Τσίπρα.

Οι δυο άνδρες θα συναντηθούν σήμερα στις 12 το μεσημέρι στο γραφείο του Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή.

Ο Αλέξης Τσίπρας επικοινώνησε τόσο με την Έφη Αχτσιόγλου, όσο και με τον Στέφανο Κασσελάκη, το βράδυ της Κυριακής, τον οποίο και συνεχάρη.

«Στοίχημα» η ενότητα στον ΣΥΡΙΖΑ

Η πρώτη – και ίσως βασικότερη – πρόκληση για τον Στέφανο Κασσελάκη θα είναι να διατηρήσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ενωμένο. 

Αμέσως μετά την νίκη του νέου προέδρου, η Έφη Αχτσιόγλου δήλωσε: «Από αύριο ξεκινά ένας μεγάλος αγώνας, να ασκήσουμε μαχητική και δομική αντιπολίτευση απέναντι στην κυβέρνηση της ΝΔ και να δώσουμε προοπτική και ελπίδα σε αυτούς τους ανθρώπους που μπορούν και αξίζουν να ζήσουν καλύτερα».

Ωστόσο, εντύπωση προκάλεσε η ανάρτηση του Ευκλείδη Τσακαλώτου ο οποίος απέφυγε να δώσει συγχαρητήρια στον νέο πρόεδρο και σημείωσε: «Η Αριστερά είναι εδώ. Είναι μαθημένη στα δύσκολα. Με παρακαταθήκη τις νίκες, τις ιδέες και τις αξίες μας, συνεχίζουμε πάντα αριστερά»…

Όλοι πλέον περιμένουν με αγωνία την επόμενη μέρα στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς αρκετοί δεν είδαν με καλό μάτι την εκλογή του – νεοφερμένου στην πολιτική – Στέφανου Κασσελάκη, ενώ μεγάλο «αγκάθι» θα είναι και το γεγονός ότι ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι εξωκοινοβουλευτικός πρόεδρος για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, καθώς δεν έχει εκλεγεί βουλευτής. 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις