Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Νερό: “Πόλεμος” ΣΥΡΙΖΑ μετά τις δηλώσεις του Μπάμπη Παπαδημητρίου!

ΣΥΡΙΖΑ

Συνέχεια στο ζήτημα για την τιμή που έχει το νερό στην Ελλάδα δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ, με άκρως επιθετική ανακοίνωση για την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Οι δηλώσεις που έκανε ο Μπάμπης Παπαδημητρίου, για το νερό που σύμφωνα με τον ίδιο είναι “απαράδεκτα φθηνό”, έχουν προκαλέσει μεγάλες κόντρες στο πολιτικό σκηνικό.

Οι αντιδράσεις ήταν πολλές και πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ, με επίσημη ανακοίνωση επιτίθεται σφοδρά στην κυβέρνηση της ΝΔ και ζητά από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, να πάρει επισήμως θέσει για το τι θα κάνει η κυβέρνησή του για το ζήτημα αυτό.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για το νερό

Μετά τις δηλώσεις του βουλευτή της Ν.Δ., Μπ. Παπαδημητρίου, για την «απαράδεκτα» χαμηλή τιμή του νερού, ήρθε κι η δήλωση της ευρωβουλευτή του κόμματος, Μ. Σπυράκη, για να συμπληρώσει το πάζλ της αντικοινωνικής πολιτικής του κόμματος του Κυρ. Μητσοτάκη για το νερό.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Open, η κα Σπυράκη ζήτησε την είσοδο ιδιωτικών εταιρειών στη διαχείριση του δικτύου των υδάτων, ξεκινώντας από την ΕΥΑΘ. Δεν γνωρίζει άραγε η ευρωβουλευτής του κυβερνώντος κόμματος την παταγώδη αποτυχία της ιδιωτικοποίησης των υδάτων σε όλες τις ευρωπαϊκές πόλεις όπου δοκιμάστηκε και την σημαντική επιβάρυνση που έφερε για νοικοκυριά και επιχειρήσεις;

Τα στελέχη της Ν.Δ. αποκαλύπτουν τις νεοφιλελεύθερες εμμονές τους και το προετοιμασμένο σχέδιο για την ιδιωτικοποίηση ακόμα και του νερού. Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να ξεκαθαρίσει, στο πλαίσιο και της συζήτησης για τη Συνταγματική Αναθεώρηση, ποια είναι τα σχέδια της κυβέρνησής του για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Υπενθυμίζουμε πως η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ παρέλαβε την ΕΥΑΘ πλήρως απαξιωμένη, με ελλιπή στελέχωση και προετοιμασμένη για ξεπούλημα. Παρόλα αυτά, προχωρήσαμε σε προγραμματισμό στρατηγικών υποδομών και παρεμβάσεων για την ασφάλεια της ύδρευσης.

Η θέση μας είναι ξεκάθαρη: Τα δημόσια αγαθά δεν μπορούν να μετατραπούν σε πεδίο ιδιωτικής εκμετάλλευσης και κερδοφορίας που θα πληρώσει το κοινωνικό σύνολο.

Τι είπε η Μαρία Σπυράκη για το νερό και τις δηλώσεις του Μπάμπη Παπαδημητρίου

Να σημειωθεί πως μλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Open η Μαρία Σπυράκη είπε ότι «πρέπει να αποφεύγουμε συμπεριφορές αλά Μαρία Αντουανέτα» και πρόσθεσε πως: «Είναι απαραίτητο να κρατάμε το μέτρο. Ειδικά για το νερό είναι γεγονός ότι χάνεται ένα μεγάλο μέρος αυτού του φυσικού πόρου. Είναι απαραίτητο να δώσουμε έμφαση και στην συντήρηση των δικτύων και στην επανάχρηση του νερού. Αυτό δεν χρειάζεται να συνδυάζεται με ακραίες συμπεριφορές».

Για να συμπληρώσει όμως πως «είναι απαραίτητο και να υπάρχουν επενδύσεις σε αυτό από τον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Επενδύσεις που θα που θα στηρίξουν το δίκτυο».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις