Πολιτική

Newsit.gr – Εκλογές 2019: Κάλπες τον Μάιο και… γάμος στη ΝΔ

45 και σήμερα για τις εκλογές (τις ευρωεκλογές δηλαδή) και φυσικά αυτό ήταν το βασικό θέμα συζήτησης στον… πρωινό καφέ του newsit.gr με τον Νίκο Ευαγγελάτο, την Ελένη Καλογεροπούλου, τον Θανάση Παπαδή και τον Αιμίλιο Περδικάρη και βάζουν κάτω τα… δεδομένα.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Μέσα αυτή την εβδομάδα ή την επόμενη, κανονικά πρέπει ο πρωθυπουργός να εξαγγείλει εκλογές, αν είναι να πάμε σε εθνικές κάλπες τον Μάιο. Αλλά η Ελένη Καλογεροπούλου δεν είναι και πολύ σίγουρη πως αυτή θα είναι η απόφαση του πρωθυπουργού. «Όπως άκουσα χθες τον κ. Τζανακόπουλο δεν νομίζω ότι παίζει» πρόσθεσε.

Αλλά επανέλαβε, όπως έχει γράψει στο newsit.gr, άλλωστε ότι υπάρχουν δυο απόψεις: είτε να πάει σε εθνικές εκλογές μαζί με τις ευρωεκλογές, άποψη που κυριαρχεί περισσότερο στον ΣΥΡΙΖΑ και η άλλη να γίνουν εκλογές τον Οκτώβριο. Και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο της τετραπλής κάλπης.

Αλλά ο Θανάσης Παπαδής δεν… συμφωνεί. Απλά γιατί, όπως είπε, η κυβέρνηση δεν προλαβαίνει. «Έχει τις 120 δόσεις, είναι την άλλη εβδομάδα να ψηφιστεί ο νόμος για τα ασφαλιστικά ταμεία και μετά θα θέλει και μια διαβούλευση με τους δανειστές για την εφορία».

Ο Αιμίλιος Περδικάρης έβαλε ακόμη μια παράμετρο, την υπόθεση Novartis και το γεγονός πως η συζήτηση για την άρση ασυλίας του Ανδρέα Λοβέρδου θα γίνει μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα. «Θα κρατήσει τη Βουλή ανοιχτή, θα ψηφίσει τα νομοσχέδια και δεν έχει και κανένα πρόβλημα. Η συνταγματική προθεσμία είναι μέχρι τις 4 Μαΐου. Μια χαρά προλαβαίνει».

Στα θέματα της επικαιρότητας φυσικά και οι υποψήφιοι στις επερχόμενες εκλογές. Ο Αλέξης Τσίπρας ψάχνει… υπουργό να μπει στο ευρωψηφοδέλτιο αλλά για την ώρα, αν και δεν έχει απαντήσει, θεωρείται πολύ κοντά κάποιος που δεν είναι υπουργός αλλά ηθοποιός, ο Αλέξης Γεωργούλης.

Στη Νέα Δημοκρατία, πέρα από τον Γιώργο Αμυρά, ετοιμάζεται το κόμμα να ανακοινώσει τα τελευταία τρία ονόματα του ευρωψηφοδελτίου της. Εκτός από τον πρώην πια βουλευτή της ΝΔ, θα ανακοινωθούν δυο ονόματα, η Βίκυ Φλέσσα κι ένα πρόσωπο έκπληξη. Αν κι εκεί τους… έκλεψαν τη δόξα Βασίλης Κικίλιας και Τζένη Μπαλατσινού με την αγγελία του γάμου τους.

Δείτε όλα όσα συζητήθηκαν στον… πρωινό καφέ του newsit.gr

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Πόλεμος» ΕΛΑΣ – ΠΑΣΟΚ: Στη Δικαιοσύνη προαναγγέλλει ότι θα προσφύγει η Παπαδοπούλου κατά του Κωνσταντόπουλου – «Ούτε βήμα πίσω»
Νέα ανάρτηση της αναπληρώτριας εκπροσώπου Τύπου της ΕΛΑΣ μετά την καταγγελία για εξύβριση και εκφοβισμό - Αιχμές προς τη Χαριλάου Τρικούπη και τον Νίκο Ανδρουλάκη
Άννα Παπαδοπούλου, ΕΛΑΣ 12
Μπακογιάννης κατά Δούκα για τη Γκράβα: «Εμφανίζεται στις κάμερες στα εύκολα και εξαφανίζεται στα δύσκολα»
Σκληρή ανακοίνωση της μείζονος αντιπολίτευσης για την ασφάλεια των μαθητών, τις καθυστερήσεις στους ελέγχους και την αναστολή λειτουργίας του σχολικού συγκροτήματος
Χάρης Δούκας και Κώστας Μπακογιάννης
Η Κίμπερλι Γκιλφόιλ στο στόχαστρο της WSJ: Πίεζε δωρητή να της καταθέσει 100.000 δολάρια στον λογαριασμό της – Η στήριξη Ρούμπιο και τα ερωτήματα
Η Χριστίνα Κοραή, μιλώντας στο Live News, σχολίασε το νέο δημοσίευμα – Η απουσία προσωπικής απάντησης της πρέσβειρας και η αντίδραση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ
Κίμπερλι Γκιλφόιλ
Στο στόχαστρο της ΕΛΑΣ το ΠΑΣΟΚ μετά την καταγγελία Παπαδοπούλου: «Με αποκάλεσε σκουπίδι» – Ζητά τη διαγραφή Κωνσταντόπουλου
Το στέλεχος της Χαριλάου Τρικούπη παραδέχεται τους υψηλούς τόνους της αντιπαράθεσης και υποστηρίζει ότι ζήτησε συγγνώμη - «Αναγνωρίζω το λάθος μου», «Εργαλειοποιεί το περιστατικό»
Δημήτρης Κωνσταντόπουλος και Άννα Παπαδοπούλου
Ανδρουλάκης κατά Μητσοτάκη: «Κάνει τη στεγαστική κρίση μπίζνα για τους μεγαλοεργολάβους» – «Θα πληρώσετε την αλαζονεία σας στις εκλογές»
Σφοδρή επίθεση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση - Οι τροπολογίες για μείωση ΦΠΑ στα μικρά νησιά και ενίσχυση των αλιέων
Νίκος Ανδρουλάκης, ΠΑΣΟΚ
9
Νέα επίθεση Σαμαρά μέσω Τσιούτσια: «Ιδεολογική μετάλλαξη» στη ΝΔ – «Ο κόσμος πιέζει για πολιτικές πρωτοβουλίες»
Αιχμές κατά Μητσοτάκη για την οικονομία, την Κάσο και την «παρακμή» της χώρας - «Αντί να αποπεμφθεί ο Γεραπετρίτης, διαγράφηκε ο Σαμαράς» - Ανοιχτό το ενδεχόμενο νέου κόμματος
Αντώνης Σαμαράς
16