Πολιτική

Newsit.gr – Εκλογές 2019: Κάλπες τον Μάιο και… γάμος στη ΝΔ

45 και σήμερα για τις εκλογές (τις ευρωεκλογές δηλαδή) και φυσικά αυτό ήταν το βασικό θέμα συζήτησης στον… πρωινό καφέ του newsit.gr με τον Νίκο Ευαγγελάτο, την Ελένη Καλογεροπούλου, τον Θανάση Παπαδή και τον Αιμίλιο Περδικάρη και βάζουν κάτω τα… δεδομένα.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Μέσα αυτή την εβδομάδα ή την επόμενη, κανονικά πρέπει ο πρωθυπουργός να εξαγγείλει εκλογές, αν είναι να πάμε σε εθνικές κάλπες τον Μάιο. Αλλά η Ελένη Καλογεροπούλου δεν είναι και πολύ σίγουρη πως αυτή θα είναι η απόφαση του πρωθυπουργού. «Όπως άκουσα χθες τον κ. Τζανακόπουλο δεν νομίζω ότι παίζει» πρόσθεσε.

Αλλά επανέλαβε, όπως έχει γράψει στο newsit.gr, άλλωστε ότι υπάρχουν δυο απόψεις: είτε να πάει σε εθνικές εκλογές μαζί με τις ευρωεκλογές, άποψη που κυριαρχεί περισσότερο στον ΣΥΡΙΖΑ και η άλλη να γίνουν εκλογές τον Οκτώβριο. Και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο της τετραπλής κάλπης.

Αλλά ο Θανάσης Παπαδής δεν… συμφωνεί. Απλά γιατί, όπως είπε, η κυβέρνηση δεν προλαβαίνει. «Έχει τις 120 δόσεις, είναι την άλλη εβδομάδα να ψηφιστεί ο νόμος για τα ασφαλιστικά ταμεία και μετά θα θέλει και μια διαβούλευση με τους δανειστές για την εφορία».

Ο Αιμίλιος Περδικάρης έβαλε ακόμη μια παράμετρο, την υπόθεση Novartis και το γεγονός πως η συζήτηση για την άρση ασυλίας του Ανδρέα Λοβέρδου θα γίνει μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα. «Θα κρατήσει τη Βουλή ανοιχτή, θα ψηφίσει τα νομοσχέδια και δεν έχει και κανένα πρόβλημα. Η συνταγματική προθεσμία είναι μέχρι τις 4 Μαΐου. Μια χαρά προλαβαίνει».

Στα θέματα της επικαιρότητας φυσικά και οι υποψήφιοι στις επερχόμενες εκλογές. Ο Αλέξης Τσίπρας ψάχνει… υπουργό να μπει στο ευρωψηφοδέλτιο αλλά για την ώρα, αν και δεν έχει απαντήσει, θεωρείται πολύ κοντά κάποιος που δεν είναι υπουργός αλλά ηθοποιός, ο Αλέξης Γεωργούλης.

Στη Νέα Δημοκρατία, πέρα από τον Γιώργο Αμυρά, ετοιμάζεται το κόμμα να ανακοινώσει τα τελευταία τρία ονόματα του ευρωψηφοδελτίου της. Εκτός από τον πρώην πια βουλευτή της ΝΔ, θα ανακοινωθούν δυο ονόματα, η Βίκυ Φλέσσα κι ένα πρόσωπο έκπληξη. Αν κι εκεί τους… έκλεψαν τη δόξα Βασίλης Κικίλιας και Τζένη Μπαλατσινού με την αγγελία του γάμου τους.

Δείτε όλα όσα συζητήθηκαν στον… πρωινό καφέ του newsit.gr

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Το δίλημμα της κάλπης και τα «όπλα» του Κυριάκου Μητσοτάκη έναντι των Αλέξη Τσίπρα και Νίκου Ανδρουλάκη
«Μετωπική» επίθεση του Κυριάκου Μητσοτάκη σε Νίκο Ανδρουλάκη και Αλέξη Τσίπρα στον απόηχο της ανακοίνωσης των προγραμμάτων τους από το βήμα της ΔΕΘ - Τα ποιοτικά δημοσκοπικά ευρήματα για τη ΝΔ
Κυριάκος Μητσοτάκης 20
Μητσοτάκης στον ΣΕΛΠΕ: «Πρέπει να σεβόμαστε τον πολίτη, δεν είμαστε εκ προοιμίου αναντικατάστατοι» – Πρόκληση και εργαλείο η AI
Ο πρωθυπουργός μίλησε για τις αλλαγές που φέρνει η τεχνητή νοημοσύνη, τον ανταγωνισμό από τις κινεζικές πλατφόρμες και την ανάγκη η ανάπτυξη της οικονομίας να φτάνει στην τσέπη των πολιτών
Κυριάκος Μητσοτάκης
Δημοσκόπηση Pulse: Στο 11,5% η διαφορά ΝΔ και ΕΛΑΣ, τρίτο το ΠΑΣΟΚ – Ποιοι θα ψήφιζαν Σαμαρά, πού στρέφονται οι αναποφάσιστοι
Στο 30% ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός - Πώς αξιολογούνται οι προτάσεις της ΔΕΘ - Στο 54% η ανησυχία για τα ελληνοτουρκικά
Τσίπρας και Μητσοτάκης 102
Σκληρή απάντηση ΥΠΕΞ σε Φιντάν για το Αιγαίο: «Η Ελλάδα δικαιούται να διασφαλίζει την άμυνά της - Η Τουρκία διατηρεί το casus belli»
Η Αθήνα απορρίπτει τις αιτιάσεις της Άγκυρας για αποστρατιωτικοποίηση των νησιών και απαντά στον επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας που χαρακτήρισε τη στρατιωτική παρουσία «απειλή»
Χακάν Φιντάν και Γιώργος Γεραπετρίτης 6
Δημοσκόπηση Opinion Poll: ΝΔ 31%, ΕΛΑΣ 15,9% – Τρίτο το ΠΑΣΟΚ, η Καρυστιανού μπαίνει Βουλή με 4,8%
Οκτακομματική Βουλή, με 126 έδρες στην «γαλάζια» παράταξη - Στο 16,9% οι αναποφάσιστοι - Πώς αξιολογούνται οι εξαγγελίες Μητσοτάκη, Τσίπρα και Ανδρουλάκη από τη ΔΕΘ - «Αγκάθι» η ακρίβεια
Τσίπρας, Καρυστιανού, Μητσοτάκης, Ανδρουλάκης
57
Οι κινήσεις Κασιδιάρη για τις εκλογές μετά την αποφυλάκιση: Το σενάριο της Ένωσης των Ελλήνων, τι ισχύει για Νίκη και Παλμό
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Χριστίνας Κοραή στο Live News, στο μικροσκόπιο βρίσκονται κόμματα εκτός Βουλής - Τη Δευτέρα αναμένεται να τοποθετηθεί ο ίδιος για τα επόμενα βήματά του
Ηλίας Κασιδιάρης, αποφυλάκιση
8