Πολιτική

Newsit.gr – Εκλογές 2019: Κάλπες τον Μάιο και… γάμος στη ΝΔ

45 και σήμερα για τις εκλογές (τις ευρωεκλογές δηλαδή) και φυσικά αυτό ήταν το βασικό θέμα συζήτησης στον… πρωινό καφέ του newsit.gr με τον Νίκο Ευαγγελάτο, την Ελένη Καλογεροπούλου, τον Θανάση Παπαδή και τον Αιμίλιο Περδικάρη και βάζουν κάτω τα… δεδομένα.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Μέσα αυτή την εβδομάδα ή την επόμενη, κανονικά πρέπει ο πρωθυπουργός να εξαγγείλει εκλογές, αν είναι να πάμε σε εθνικές κάλπες τον Μάιο. Αλλά η Ελένη Καλογεροπούλου δεν είναι και πολύ σίγουρη πως αυτή θα είναι η απόφαση του πρωθυπουργού. «Όπως άκουσα χθες τον κ. Τζανακόπουλο δεν νομίζω ότι παίζει» πρόσθεσε.

Αλλά επανέλαβε, όπως έχει γράψει στο newsit.gr, άλλωστε ότι υπάρχουν δυο απόψεις: είτε να πάει σε εθνικές εκλογές μαζί με τις ευρωεκλογές, άποψη που κυριαρχεί περισσότερο στον ΣΥΡΙΖΑ και η άλλη να γίνουν εκλογές τον Οκτώβριο. Και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο της τετραπλής κάλπης.

Αλλά ο Θανάσης Παπαδής δεν… συμφωνεί. Απλά γιατί, όπως είπε, η κυβέρνηση δεν προλαβαίνει. «Έχει τις 120 δόσεις, είναι την άλλη εβδομάδα να ψηφιστεί ο νόμος για τα ασφαλιστικά ταμεία και μετά θα θέλει και μια διαβούλευση με τους δανειστές για την εφορία».

Ο Αιμίλιος Περδικάρης έβαλε ακόμη μια παράμετρο, την υπόθεση Novartis και το γεγονός πως η συζήτηση για την άρση ασυλίας του Ανδρέα Λοβέρδου θα γίνει μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα. «Θα κρατήσει τη Βουλή ανοιχτή, θα ψηφίσει τα νομοσχέδια και δεν έχει και κανένα πρόβλημα. Η συνταγματική προθεσμία είναι μέχρι τις 4 Μαΐου. Μια χαρά προλαβαίνει».

Στα θέματα της επικαιρότητας φυσικά και οι υποψήφιοι στις επερχόμενες εκλογές. Ο Αλέξης Τσίπρας ψάχνει… υπουργό να μπει στο ευρωψηφοδέλτιο αλλά για την ώρα, αν και δεν έχει απαντήσει, θεωρείται πολύ κοντά κάποιος που δεν είναι υπουργός αλλά ηθοποιός, ο Αλέξης Γεωργούλης.

Στη Νέα Δημοκρατία, πέρα από τον Γιώργο Αμυρά, ετοιμάζεται το κόμμα να ανακοινώσει τα τελευταία τρία ονόματα του ευρωψηφοδελτίου της. Εκτός από τον πρώην πια βουλευτή της ΝΔ, θα ανακοινωθούν δυο ονόματα, η Βίκυ Φλέσσα κι ένα πρόσωπο έκπληξη. Αν κι εκεί τους… έκλεψαν τη δόξα Βασίλης Κικίλιας και Τζένη Μπαλατσινού με την αγγελία του γάμου τους.

Δείτε όλα όσα συζητήθηκαν στον… πρωινό καφέ του newsit.gr

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μπαράζ περιοδειών κορυφαίων υπουργών και στελεχών της ΝΔ σε όλη την Ελλάδα – «Εξόρμηση» για τους δυσαρεστημένους ψηφοφόρους
Τα «αναχώματα» στην Πελοπόννησο λόγω Σαμαρά, το τεστ του πρωθυπουργού για το ποιοι υπουργοί «ιδρώνουν τη φανέλα» και τα «γαλάζια» φροντιστήρια
Κυριάκος Μητσοτάκης
Ευρωπαϊκό μοντέλο και στις διατακτικές σίτισης, ζητά το ΠΑΣΟΚ
Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ τονίζουν ότι η μηνιαία παροχή σίτισης στην Ευρώπη αντιστοιχεί μεσοσταθμικά στο 20% του κατώτατου μισθού, ενώ στην Ελλάδα περιορίζεται στο 12%-13%, κατατάσσοντας τη χώρα στην τελευταία θέση
ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ
Νέο επεισόδιο στην κόντρα Λατινοπούλου - Παϊτέρη: Η πρόεδρος της Φωνής Λογικής θυμήθηκε την ερώτηση του στον Τσακνή «αν είναι γύφτος»
Η κόντρα που ξεκίνησε από τηλεοπτικό πάνελ μεταφέρεται στα social media, με την πρόεδρο της Φωνής Λογικής να ανασύρει παλαιότερη συνέντευξη του τραγουδιστή
Παϊτέρης και Λατινοπούλου 5
Μητσοτάκης από Βρυξέλλες: «Οι τιμές της βενζίνης και του ντίζελ έχουν ήδη υποχωρήσει, παρακολουθούμε στενά την αγορά»
Ο πρωθυπουργός άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ελληνικής συμμετοχής σε διεθνή αποστολή για τα Στενά του Ορμούζ και αποκάλυψε προχωρημένες συζητήσεις με την Ουκρανία για drones
Κυριάκος Μητσοτάκης 85