Πολιτική

Newsit.gr – Εκλογές 2019: Κάλπες τον Μάιο και… γάμος στη ΝΔ

45 και σήμερα για τις εκλογές (τις ευρωεκλογές δηλαδή) και φυσικά αυτό ήταν το βασικό θέμα συζήτησης στον… πρωινό καφέ του newsit.gr με τον Νίκο Ευαγγελάτο, την Ελένη Καλογεροπούλου, τον Θανάση Παπαδή και τον Αιμίλιο Περδικάρη και βάζουν κάτω τα… δεδομένα.

Μέσα αυτή την εβδομάδα ή την επόμενη, κανονικά πρέπει ο πρωθυπουργός να εξαγγείλει εκλογές, αν είναι να πάμε σε εθνικές κάλπες τον Μάιο. Αλλά η Ελένη Καλογεροπούλου δεν είναι και πολύ σίγουρη πως αυτή θα είναι η απόφαση του πρωθυπουργού. «Όπως άκουσα χθες τον κ. Τζανακόπουλο δεν νομίζω ότι παίζει» πρόσθεσε.

Αλλά επανέλαβε, όπως έχει γράψει στο newsit.gr, άλλωστε ότι υπάρχουν δυο απόψεις: είτε να πάει σε εθνικές εκλογές μαζί με τις ευρωεκλογές, άποψη που κυριαρχεί περισσότερο στον ΣΥΡΙΖΑ και η άλλη να γίνουν εκλογές τον Οκτώβριο. Και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο της τετραπλής κάλπης.

Αλλά ο Θανάσης Παπαδής δεν… συμφωνεί. Απλά γιατί, όπως είπε, η κυβέρνηση δεν προλαβαίνει. «Έχει τις 120 δόσεις, είναι την άλλη εβδομάδα να ψηφιστεί ο νόμος για τα ασφαλιστικά ταμεία και μετά θα θέλει και μια διαβούλευση με τους δανειστές για την εφορία».

Ο Αιμίλιος Περδικάρης έβαλε ακόμη μια παράμετρο, την υπόθεση Novartis και το γεγονός πως η συζήτηση για την άρση ασυλίας του Ανδρέα Λοβέρδου θα γίνει μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα. «Θα κρατήσει τη Βουλή ανοιχτή, θα ψηφίσει τα νομοσχέδια και δεν έχει και κανένα πρόβλημα. Η συνταγματική προθεσμία είναι μέχρι τις 4 Μαΐου. Μια χαρά προλαβαίνει».

Στα θέματα της επικαιρότητας φυσικά και οι υποψήφιοι στις επερχόμενες εκλογές. Ο Αλέξης Τσίπρας ψάχνει… υπουργό να μπει στο ευρωψηφοδέλτιο αλλά για την ώρα, αν και δεν έχει απαντήσει, θεωρείται πολύ κοντά κάποιος που δεν είναι υπουργός αλλά ηθοποιός, ο Αλέξης Γεωργούλης.

Στη Νέα Δημοκρατία, πέρα από τον Γιώργο Αμυρά, ετοιμάζεται το κόμμα να ανακοινώσει τα τελευταία τρία ονόματα του ευρωψηφοδελτίου της. Εκτός από τον πρώην πια βουλευτή της ΝΔ, θα ανακοινωθούν δυο ονόματα, η Βίκυ Φλέσσα κι ένα πρόσωπο έκπληξη. Αν κι εκεί τους… έκλεψαν τη δόξα Βασίλης Κικίλιας και Τζένη Μπαλατσινού με την αγγελία του γάμου τους.

Δείτε όλα όσα συζητήθηκαν στον… πρωινό καφέ του newsit.gr

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Τραμπ: Έχω τεράστιο θαυμασμό για την Ελλάδα και θα ήθελα να την επισκεφτώ
Κατά την τελετή επίδοσης διαπιστευτηρίων από τον νέο πρέσβη της Ελλάδας στις ΗΠΑ, ο Τραμπ ζήτησε από τον Αντώνη Αλεξανδρίδη να μεταφέρει τους θερμούς χαιρετισμούς του προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη
Ντόναλντ Τραμπ
Κωνσταντίνος Τασούλας για τις φωτογραφίες με τους 200 της Καισαριανής: «Καθοριστική συμβολή στην ιστορική μνήμη»
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας χαιρετίζει την πρωτοβουλία του υπουργείο Πολιτισμού για την εξασφάλιση των ιστορικών ντοκουμέντων από τις εκτελέσεις αγωνιστών την περίοδο της κατοχής
Κωνσταντίνος Τασούλας
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου διαψεύδει τις καταγγελίες για απλήρωτη εργαζόμενη: «Δεν απασχολείται στην Πλεύση Ελευθερίας εδώ και ένα χρόνο»
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας μιλά για «κακοστημένη σκηνοθεσία» στην υπόθεση «Βιολάντα», καταγγέλλει και «εντεταλμένες προσπάθειες εκβίασης» και δηλώνει ότι θα προσφύγει στην Δικαιοσύνη κατά Γεωργιάδη, Κουσουλό και Πολύζο
Ζωή Κωνσταντοπούλου 23
Κυριάκος Μητσοτάκης για ανεργία στους νέους: Στόχος να ζουν καλύτερα από τις προηγούμενες γενιές
Σε ανάρτησή του ο πρωθυπουργός αναφέρεται σε φοροελαφρύνσεις για νέους έως 25 ετών, στο «Σπίτι μου ΙΙ» και στη νέα αύξηση του κατώτατου μισθού, σημειώνοντας ότι «η ακρίβεια και το στεγαστικό πιέζουν»
Κυριάκος Μητσοτάκης
Άδωνις Γεωργιάδης και Ζωή Κωνσταντοπούλου: Κόντρα δίχως τέλος, νέα καταγγελία και αιχμές για την υπόθεση Γρηγορόπουλου
Η αντιπαράθεση μεταξύ του υπουργού Υγείας και της προέδρου της Πλεύσης Ελευθερίας, εδώ και ημέρες, εκτείνεται από την Ολομέλεια έως τις επιτροπές και τα social media, με το πολιτικό θερμόμετρο να παραμένει σταθερά υψηλά
Άδωνις Γεωργιάδης και Ζωή Κωνσταντοπούλου
31