Τρίτη, 16 Απρ.
19oC Αθήνα

Newsit.gr – Εκλογές 2019: Κάλπες τον Μάιο και… γάμος στη ΝΔ

Newsit.gr – Εκλογές 2019: Κάλπες τον Μάιο και… γάμος στη ΝΔ

45 και σήμερα για τις εκλογές (τις ευρωεκλογές δηλαδή) και φυσικά αυτό ήταν το βασικό θέμα συζήτησης στον… πρωινό καφέ του newsit.gr με τον Νίκο Ευαγγελάτο, την Ελένη Καλογεροπούλου, τον Θανάση Παπαδή και τον Αιμίλιο Περδικάρη και βάζουν κάτω τα… δεδομένα.

Μέσα αυτή την εβδομάδα ή την επόμενη, κανονικά πρέπει ο πρωθυπουργός να εξαγγείλει εκλογές, αν είναι να πάμε σε εθνικές κάλπες τον Μάιο. Αλλά η Ελένη Καλογεροπούλου δεν είναι και πολύ σίγουρη πως αυτή θα είναι η απόφαση του πρωθυπουργού. «Όπως άκουσα χθες τον κ. Τζανακόπουλο δεν νομίζω ότι παίζει» πρόσθεσε.

Αλλά επανέλαβε, όπως έχει γράψει στο newsit.gr, άλλωστε ότι υπάρχουν δυο απόψεις: είτε να πάει σε εθνικές εκλογές μαζί με τις ευρωεκλογές, άποψη που κυριαρχεί περισσότερο στον ΣΥΡΙΖΑ και η άλλη να γίνουν εκλογές τον Οκτώβριο. Και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο της τετραπλής κάλπης.

Αλλά ο Θανάσης Παπαδής δεν… συμφωνεί. Απλά γιατί, όπως είπε, η κυβέρνηση δεν προλαβαίνει. «Έχει τις 120 δόσεις, είναι την άλλη εβδομάδα να ψηφιστεί ο νόμος για τα ασφαλιστικά ταμεία και μετά θα θέλει και μια διαβούλευση με τους δανειστές για την εφορία».

Ο Αιμίλιος Περδικάρης έβαλε ακόμη μια παράμετρο, την υπόθεση Novartis και το γεγονός πως η συζήτηση για την άρση ασυλίας του Ανδρέα Λοβέρδου θα γίνει μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα. «Θα κρατήσει τη Βουλή ανοιχτή, θα ψηφίσει τα νομοσχέδια και δεν έχει και κανένα πρόβλημα. Η συνταγματική προθεσμία είναι μέχρι τις 4 Μαΐου. Μια χαρά προλαβαίνει».

Στα θέματα της επικαιρότητας φυσικά και οι υποψήφιοι στις επερχόμενες εκλογές. Ο Αλέξης Τσίπρας ψάχνει… υπουργό να μπει στο ευρωψηφοδέλτιο αλλά για την ώρα, αν και δεν έχει απαντήσει, θεωρείται πολύ κοντά κάποιος που δεν είναι υπουργός αλλά ηθοποιός, ο Αλέξης Γεωργούλης.

Στη Νέα Δημοκρατία, πέρα από τον Γιώργο Αμυρά, ετοιμάζεται το κόμμα να ανακοινώσει τα τελευταία τρία ονόματα του ευρωψηφοδελτίου της. Εκτός από τον πρώην πια βουλευτή της ΝΔ, θα ανακοινωθούν δυο ονόματα, η Βίκυ Φλέσσα κι ένα πρόσωπο έκπληξη. Αν κι εκεί τους… έκλεψαν τη δόξα Βασίλης Κικίλιας και Τζένη Μπαλατσινού με την αγγελία του γάμου τους.

Δείτε όλα όσα συζητήθηκαν στον… πρωινό καφέ του newsit.gr

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις