Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Νίκη Κεραμέως: Ειδικότητα για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας στο ΔΙΕΚ Πτολεμαΐδας

Νίκη Κεραμέως: Ειδικότητα για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας στο ΔΙΕΚ Πτολεμαΐδας
kozan.gr

Την πρόθεση του υπουργείου Παιδείας να στηρίξει τη λειτουργία ενός θεματικού ΙΕΚ με έμφαση τις ΑΠΕ (Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας), ανακοίνωσε η Νίκη Κεραμέως στην Πτολεμαΐδα. Στην πόλη έχει ήδη αρχίσει η διαδικασία απολιγνιτοποίησης.

Χαιρετίζοντας στη συνεδρίαση του ΔΣ της ΚΕΔΕ με θέμα την απολιγνιτοποίηση στην Πτολεμαΐδα, η Νίκη Κεραμέως τόνισε ότι «αποφασίσαμε στο ΔΙΕΚ Πτολεμαΐδας να λειτουργήσει από φέτος ειδικότητα που αφορά τις ΑΠΕ».

«Βλέπουμε τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας και την παραγωγική στροφή που ήδη κάνει και έτσι αποφασίσαμε στο ΔΙΕΚ Πτολεμαΐδας να λειτουργήσει από φέτος ειδικότητα που αφορά τις ΑΠΕ», είπε.

Η υπουργός Παιδείας εξήγησε ότι «απώτερος στόχος είναι η προετοιμασία του ανθρώπινου δυναμικού στη διαδικασία μετάβασης που ήδη βρίσκεται η περιοχή της Κοζάνης».

Δείτε φωτογραφία του e-ptolemeos.gr:

Μίλησε με θερμά λόγια για την ενεργειακή στροφή που πραγματοποιείται στην Δυτική Μακεδονία, κάνοντας λόγο για «μία πραγματική ενεργειακή επανάσταση που θα αποφέρει οφέλη στην περιοχή». Συμπλήρωσε, δε, ότι «το υπουργείο Παιδείας είναι δίπλα σε αυτή την προσπάθεια».

Δείτε βίντεο του kozan.gr:

Μάλιστα, η κ. Κεραμέως αποκάλυψε στην εκδήλωση της ΚΕΔΕ, διάλογο που είχε με μαθήτρια της Ε΄ τάξης του 11ου Δημοτικού σχολείου Πτολεμαΐδας, όπου πήγε την ώρα του εργαστηρίου δεξιοτήτων με τα παιδιά να συζητούν και να μαθαίνουν για το περιβάλλον και την κλιματική αλλαγή:

«Γιατί τα κάνουμε όλα αυτά, ρώτησε η υπουργός με τη μαθήτρια να απαντά: «επειδή το περιβάλλον είναι το σπίτι μας» και την κ. Κεραμέως να υπογραμμίζει πως «από τα παιδιά μαθαίνουμε πραγματικές αλήθειες» και ότι «αυτό μπορεί να είναι και το πλεονέκτημα της περιοχής».

Δείτε φωτογραφία του e-ptolemeos.gr:

Πτολεμαΐδα – Yφυπουργός Μεταφορών, Μιχάλης Παπαδόπουλος

Από τη δική του πλευρά, ο υφυπουργός Μεταφορών, Μιχάλης Παπαδόπουλος, μιλώντας στο συνέδριο της ΚΕΔΕ, τόνισε ότι «οι λιγνιτικές μονάδες δεν τις κλείνει κάποιος, αλλά κλείνουν, επειδή έχουν ημερομηνία λήξης».

Μάλιστα, διαβεβαίωσε ότι «η ενεργειακή ασφάλεια της χώρας διασφαλίζεται από την ψυχρή εφεδρεία των λιγνιτικών μονάδων, ότι «ο λιγνίτης προσφέρει και σήμερα στην ενεργειακή ασφάλεια της χώρας», αφήνοντας ανοικτά κάποια ενδεχόμενα ως προς τις αποφάσεις για το χρονικό όριο κλεισίματος των λιγνιτικών μονάδων.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις