Πολιτική

Νίκη Κεραμέως: Η Ελλάδα έχει μπει δυναμικά στον διεθνή ακαδημαϊκό χάρτη

Για τον «αναβαθμισμένο ρόλο της Ελλάδας» που αναδείχθηκε στο ταξίδι της κυβερνητικής αποστολής στις ΗΠΑ, το οποίο «ξεπέρασε κάθε προσδοκία», αναφέρθηκε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως σε δηλώσεις της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Επίσης, η κ. Κεραμέως στη δήλωσή της στάθηκε στις συνεργασίες ελληνικών και αμερικανικών πανεπιστημίων και στις συναντήσεις που είχε με εκπροσώπους κορυφαίων πανεπιστημίων των ΗΠΑ σχετικά με νέες συνεργασίες.

Πλέον στον τομέα των ελληνοαμερικανικών σχέσεων, εκτός από ζητήματα εξοπλισμών και εξωτερικών σχέσεων, έχει προστεθεί και η εκπαίδευση, τόνισε.

«Η Ελλάδα λοιπόν έχει μπει πλέον δυναμικά στο διεθνή χάρτη και πλέον μπαίνει δυναμικά και στον διεθνή ακαδημαϊκό χάρτη», κατέληξε η κ. Κεραμέως.

Ολόκληρη η δήλωση της υπουργού Παιδείας Ν. Κεραμέως στην κάμερα του ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Είχα την τιμή να είμαι μέλος της κυβερνητικής αποστολής που ταξίδεψε στην Αμερική, σε μία επίσκεψη που, πιστεύω, ότι αντικειμενικά ξεπέρασε κάθε προσδοκία.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε την ευκαιρία να θέσει όλα τα ζητήματα, τα οποία απασχολούν τη χώρα μας, από το ενεργειακό, μέχρι ζητήματα ελληνοτουρκικών σχέσεων, μέχρι ζητήματα εξοπλισμών και ήταν μία ευκαιρία για να αναδειχθεί η αναβαθμισμένη σχέση της Ελλάδος και της Αμερικής, ο αναβαθμισμένος ρόλος της Ελλάδας.

Η Ελλάδα εμφανίστηκε ως ένας ισχυρός, αξιόπιστος εταίρος, ένας πυλώνας σταθερότητας στη νοτιοανατολική Μεσόγειο. Πάρα πολλά χρόνια οι ελληνιαμερικανικές σχέσεις εστιάζονταν σε ζητήματα εξοπλισμών, ζητήματα εξωτερικών σχέσεων, πλέον έχει προστεθεί κι ένας άλλος πυλώνας: αυτός της εκπαίδευσης.

Η Ελλάδα πλέον έχει μπει δυναμικά στο διεθνή ακαδημαϊκό χάρτη. Ενδεικτικό είναι, ότι απηύθυνα πρόσκληση σε αμερικανικά πανεπιστήμια, όσο ήμασταν στην Αμερική, για να συζητήσουμε για περαιτέρω τρόπους συνεργασίας μεταξύ αμερικανικών και ελληνικών πανεπιστημίων.

Εμφανίστηκαν και ανταποκρίθηκαν πάνω από είκοσι αμερικανικά πανεπιστήμια, πολλά δε από τα κορυφαία πανεπιστήμια, όπως το Χάρβαρντ, το Κολούμπια, όπως το Τζονς Χόπκινς και είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε για απτές νέες συνεργασίες κι όταν λέω συνεργασίες, εννοώ διπλά προγράμματα σπουδών, κοινά προγράμματα σπουδών, συμμετοχή Αμερικανών πανεπιστημίων σε ξενόγλωσσα προγράμματα στη χώρα μας, σε καλοκαιρινά προγράμματα.

Η Ελλάδα λοιπόν έχει μπει πλέον δυναμικά στο διεθνή χάρτη και πλέον μπαίνει δυναμικά και στον διεθνή ακαδημαϊκό χάρτη».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ανδρουλάκης για ραντεβού Μητσοτάκη με αγρότες: Το θέμα αυτό δεν είναι στα χέρια μας, έχουμε τις δικές μας προτάσεις
«Οι προτάσεις μας είναι 7 λεπτά η κιλοβατώρα, για 5 χρόνια, για να υπάρχει χαμηλό κόστος παραγωγής, 5 ευρώ το πάγιο και 120 δόσεις γιατί τα χρέη είναι πολλά»
Επίσκεψη του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη στη Δυτική Μακεδονία
Κυριάκος Μητσοτάκης σε πολίτες στο Μοσχάτο: Να είστε προσεκτικοί σε όσα ακούτε και όσα σας υπόσχονται κάποιες «σειρήνες»
«Τους πειραματισμούς με τον λαϊκισμό η χώρα τούς πλήρωσε πολύ ακριβά στο παρελθόν και πιστεύω ότι αυτά τα διδάγματα έχουν γίνει μαθήματα για τους πολίτες»
Περιοδεία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μοσχάτο και συνομιλία με πολίτες
6
«Πονοκέφαλος» στο στρατόπεδο Τσίπρα για το κόμμα Καρυστιανού – Πώς επηρεάζονται οι εκλογικές δεξαμενές του πρώην πρωθυπουργού
Παρά την έντονη δημοσιότητα που συνοδεύει τις κινήσεις του Αλέξη Τσίπρα, τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων δεν επιβεβαιώνουν τη δυναμική που προσδοκούσε
Ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας 15