Πολιτική

Νίκη Κεραμέως: Καμία συζήτηση να κλείσουν σχολεία

Για άλλη μια φορά, η υπουργός Παιδείας ξεκαθάρισε ότι τα σχολεία δεν θα κλείσουν εξαιτίας της πανδημίας που προκαλεί ο κορονοϊός. Η Νίκη Κεραμέως διέψευσε κατηγορηματικά τις φήμες.

«Δεν υπάρχει καμία συζήτηση για κλείσιμο σχολείων όπου τα πρωτόκολλα τηρούνται καλά. Βέβαια όσα περισσότερα κρούσματα υπάρχουν σε μια κοινωνία, τόσο περισσότερα θα υπάρχουν και στα σχολεία» δήλωσε η Νίκη Κεραμέως, μιλώντας το πρωί της Παρασκευής (26.11.2021) στην ΕΡΤ.

«Γίνεται πολύ testing. H μαθητική κοινότητα κάνει δύο φορές την εβδομάδα self test. Επιπλέον, σε περίπτωση κρούσματος, αυτό απομονώνεται και όλες οι στενές επαφές του καταλήγουν να κάνουν εφτά τεστ την εβδομάδα δωρεάν (εργαστηριακά rapid και self test)» σημείωσε η υπουργός Παιδείας και πρόσθεσε ότι «χάρη στον μηχανισμό των τεστ στα σχολεία γίνεται πιο έγκαιρα η διάγνωση και αντιμετωπίζονται και ασυμπτωματικοί φορείς. Και έτσι καταφέρνουμε να σταματήσουμε τη διασπορά».

Τα σχολεία, παρακολουθούν την πανδημία, δεν την οδηγούν, σημείωσε η Νίκη Κεραμέως, συμφωνώντας με την άποψη που εξέφρασε η Βάνα Παπαευαγγέλου. «Προφανώς όσα περισσότερα κρούσματα έχουμε στην κοινωνία αυτό επηρεάζει και τα σχολεία. Αν δει κανείς τα κρούσματα, στα σχολεία έχουμε περισσότερα κρούσματα σε περιοχές με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη και λιγότερα σε περιοχές με υψηλότερη εμβολιαστική κάλυψη».

 

Μιλώντας για το πότε θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός των παιδιών ηλικίας από 5 έως 11 ετών, μετά το «πράσινο φως» που έδωσε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Υγείας, η Νίκη Κεραμέως ανέφερε ότι θα περιμένει να δει τι θα πει σχετικά η Επιτροπή των Ειδικών.

Όσον αφορά τον εμβολιασμό των εκπαιδευτικών, είπε ότι στα Πανεπιστήμια το ποσοστό είναι πάνω 93% στους καθηγητές, στους φοιτητές πάνω από 82%. «Έχει πάει πολύ καλά, η εκπαιδευτική κοινότητα έχει ανταποκριθεί πολύ καλά». Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσε, πάνω από το 84% των καθηγητών στα σχολεία έχει εμβολιαστεί.

«Καλώ τους γονείς να εμβολιάσουν τα παιδιά. Βλέπουμε τις τελευταίες εβδομάδες μια μεγάλη αύξηση στον εμβολιασμό των παιδιών. Στις ηλικίες του λυκείου το ποσοστό πλησιάζει το 50%, στο γυμνάσιο το ποσοστό είναι στο 30%», διευκρινίζοντας ότι αφορά είτε μια δόση είτε κλεισμένο ραντεβού. Και όπως επισήμανε, «έχουμε δρόμο. Υπάρχει μια σημαντική αύξηση».

«Όπλο» τα πολλά τεστ

Η Νίκη Κεραμέως ρωτήθηκε και για την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ να αυξηθούν οι βάρδιες στα σχολεία και να… αραιώσουν οι τάξεις. Η υπουργός Παιδείας χαρακτήρισε την πρόταση ανέφικτη και τόνισε πως αυτό θα δημιουργούσε πρόβλημα στους γονείς. Επίσης, υπάρχουν πολλοί καθηγητές οι οποίοι υπηρετούν σε περισσότερα του ενός σχολεία και επίσης δε θα μπορούσε να καλυφθεί η ύλη, πρόσθεσε.

Απαντώντας στο γιατί η κυβέρνηση επέλεξε την λύση των τεστ και όχι των τμημάτων με λιγότερα παιδιά, είπε: «Σύμφωνα με την ανάλυση των ειδικών, το πλέον αποτελεσματικό μέτρο αυτή την στιγμή είναι το πάρα πολύ testing. Είναι πιο αποτελεσματικό να κάνεις πολλά τεστ από οτιδήποτε άλλο. Η κυβέρνηση επέλεξε συνειδητά μια λύση η οποία κοστίζει πάρα πολύ. Το έκανε συνειδητά και για να προστατεύσει την ατομική και δημόσια υγεία, αλλά και για να διασφαλίσει τη λειτουργία των σχολείων. Είμαστε από τις ελάχιστες χώρες που κάνουν τόσα πολλά τεστ».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Επαφές Μητσοτάκη στην Ινδία με OpenAI, Mistral, ElevenLabs και Microsoft για εφαρμογές Τεχνητής Νοημοσύνης: Στο επίκεντρο το gov.gr
Στις συναντήσεις του πρωθυπουργού στο περιθώριο του AI Impact Summit 2026 εξετάστηκαν συνεργασίες για αναβάθμιση υπηρεσιών του κράτους και καλύτερη προσβασιμότητα (ηλικιωμένοι, ΑμεΑ), εφαρμογές σε υγεία, παιδεία, πολιτική προστασία και Δικαιοσύνη
Κυριάκος Μητσοτάκης
ΠΑΣΟΚ για ΟΠΕΚΕΠΕ: Η ΝΔ έπαιζε τα ρέστα της με τον πειθαρχικό έλεγχο σε μέλος μας γιατί ερχόταν τσουνάμι για επιφανές «γαλάζιο» στέλεχος
Το ΠΑΣΟΚ ανεβάζει εκ νέου τους τόνους για την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ, συνδέοντας τις πρόσφατες διαρροές και τα non paper της κυβέρνησης με...
ΟΠΕΚΕΠΕ
Κόντρα ΠΑΣΟΚ – Μαρινάκη: «Είμαστε στην όχθη της σοβαρότητας ενώ η κυβέρνηση δίπλα σε Τσίπρα και Καμμένο, στη “σκοτεινή” της καταπάτησης των θεσμών»
Η Χαριλάου Τρικούπη απάντησε στις αιχμές του κυβερνητικού εκπροσώπου περί «μετάλλαξης», κατηγορώντας την κυβέρνηση για «παιχνίδια με τη Δικαιοσύνη» και «τοξικότητα»
ΠΑΣΟΚ
Ο Άδωνις Γεωργιάδης για τα επεισόδια έξω από το Γενικό Κρατικό Νίκαιας: «Κινδύνευσε η σωματική μου ακεραιότητα – Η βία δεν είναι νόμιμο δικαίωμα»
Ο υπουργός ανέφερε μεταξύ άλλων ότι έγινε μία σύλληψη από τις αρχές, όμως δεν κατέθεσε μήνυση κατά του γιατρού που του επιτέθηκε
Νικαια επεισόδια 236
Νίκος Ανδρουλάκης για ΟΠΕΚΑ: «Ποια η ευθύνη Μητσοτάκη και κυβέρνησης όταν στα μισά υπουργεία υπάρχουν δικογραφίες;»
Σε συνέντευξή του, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απέκρουσε τον συμψηφισμό, περιέγραψε τη γραμμή «αναστολή–έλεγχος–διαγραφή» για στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη που συνδέονται με σκάνδαλα και κατηγόρησε την κυβέρνηση για ανοχή στη διαφθορά
Νίκος Ανδρουλάκης
Μαρινάκης για κόντρα Γεωργιάδη και Κωνσταντοπούλου: Ο υπουργός Υγείας είχε δικαίωμα και καθήκον να απαντήσει
Στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανήλθε στους ελέγχους για τα «μαϊμού επιδόματα» του ΟΠΕΚΑ και στη στάση του ΠΑΣΟΚ, ενώ έκανε αναφορές στην επίσκεψη Μητσοτάκη στην Ινδία και στις φωτογραφίες των 200 εκτελεσθέντων της Καισαριανής
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης
Ανανεώθηκε πριν 1 ώρα