Τετάρτη, 28 Φεβ.
18oC Αθήνα

Νίκη Κεραμέως: Ξεκινά άμεσα η αξιολόγηση 170.000 εκπαιδευτικών, ανοιχτό το ενδεχόμενο για αυξήσεις στους μισθούς

Νίκη Κεραμέως:  Ξεκινά άμεσα η αξιολόγηση 170.000 εκπαιδευτικών, ανοιχτό το ενδεχόμενο για αυξήσεις στους μισθούς

Στην αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, στο ενδεχόμενο για αυξήσεις στους μισθούς τους, αλλά στην πλατφόρμα για τις καταγγελίες που αφορούν περιστατικά βίας, αναφέρθηκε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, μιλώντας το πρωί της Τρίτης (24.01.2023) στην εκπομπή «Σήμερα» στον ΣΚΑΪ.

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως ανέφερε πως το τρίτο στάδιο αξιολόγησης θα ξεκινήσει άμεσα στην εκπαιδευτική κοινότητα που αφορά 170.000 δασκάλους και καθηγητές. Σημείωσε δε ότι πρόκειται για το τρίτο στάδιο της αξιολόγησης, καθώς το πρώτο αφορά το εκπαιδευτικό σύστημα, το δεύτερο τη σχολική κοινότητα και το τρίτο την ατομική αξιολόγηση των εκπαιδευτικών.

Σύμφωνα με την Νίκη Κεραμέως, οι εκπαιδευτικοί θα αξιολογούνται για το γνωστικό και παιδαγωγικό τους αντικείμενο, από τον διευθυντή του σχολείου, τον σύμβουλο της εκπαιδευτικής κοινότητας καθώς και τον σύμβουλο ειδικότητας.

Η υπουργός Παιδείας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για αυξήσεις στους μισθούς των εκπαιδευτικών, ενώ παράλληλα ανακοίνωσε πως την ερχόμενη Παρασκευή (27.01.2023) στο υπουργικό συμβούλιο θα παρουσιάσει πρόσθετα μέτρα που περιλαμβάνονται σε νομοσχέδιο και αφορούν μέτρα κατά του σχολικού εκφοβισμού. Η Νίκη Κεραμέως είπε ότι θα δημιουργηθεί πλατφόρμα που θα επιτρέπει ανώνυμες καταγγελίες για περιστατικά βίας είτε αφορά τους ίδιους τους μαθητές είτε άλλους.

Αναφέρθηκε επίσης στον ψηφιακό κόμβο που θα δημιουργηθεί και μέσω του οποίου οι γονείς θα έχουν άμεση ενημέρωση οι γονείς για τη φοίτηση των παιδιών τους, όπως πχ. για τις απουσίες και την πώς πηγαίνουν στα μαθήματά τους. 

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

Με πληροφορίες από ΣΚΑΪ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις