Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

Νίκη Κεραμέως: Μια διαφορετική «τηλεδιάσκεψη» με μαθητές από το Άργος

Νίκη Κεραμέως: Μια διαφορετική «τηλεδιάσκεψη» με μαθητές από το Άργος

Σε μια διαφορετική «τηλεδιάσκεψη» βρέθηκε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, καθώς κλήθηκε από το 1ο Λύκειο Άργους να συνομιλήσεις με μαθητές γύρω από θέματα της επικαιρότητας.

Σε ανάρτηση που έκανε η ίδια η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, για τη συνομιλία της με μαθητές σημείωσε πως μίλησε για την επόμενη μέρα στην εκπαίδευση, ενώ αναφέρθηκε και στην τηλεκπαίδευση.

Συγκεκριμένα, η κ. Κεραμέως, όπως αναφέρει, κλήθηκε να απαντήσει στο «καυτό και δύσκολο ερώτημα» των μειονεκτημάτων του ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος συγκριτικά με αυτό άλλων χωρών.

Σημείωσε πως ανταποκρίθηκε «με μεγάλη χαρά» στην πρόκληση αυτή, δηλαδή να μιλήσει και να αντιληφθεί από πρώτο χέρι τα όσα απασχολούν τη μαθητική κοινότητα, το εκπαιδευτικό σύστημα και το σχολείο του μέλλοντος.

Συζήτησε και για τον «ψηφιακό μετασχηματισμό της εκπαίδευσης, τα νέα βιβλία που ετοιμάζονται για όλες τις τάξεις και η ελάχιστη βάση εισαγωγής».

Αναλυτικά η ανάρτηση της Νίκης Κεραμέως:

«Mαθητές από το 1ο Γενικό Λύκειο Άργους μου ζήτησαν να συζητήσουμε για θέματα που απασχολούν την εκπαιδευτική τους επικαιρότητα και για προτάσεις τους σχετικά με το εκπαιδευτικό σύστημα.

Με μεγάλη χαρά ανταποκρίθηκα στην πρόσκληση αυτή! Συζητήσαμε ανάμεσα σε άλλα για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της εκπαίδευσης, για τα νέα βιβλία που ετοιμάζονται για όλες τις τάξεις, για την ελάχιστη βάση εισαγωγής. Και ίσως η πιο δύσκολη ερώτηση που μου έκαναν τα παιδιά ήταν για τα μειονεκτήματα του ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος σε σχέση με άλλες χώρες.

Ευχαριστώ τα παιδιά πολύ για την πρόσκληση και τη συζήτηση!»

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις