Τετάρτη, 19 Ιουν.
35oC Αθήνα

Νίκη Κεραμέως: «Το Διεθνές Κέντρο Εκπαίδευσης Columbia στην Ελλάδα θα ωφελήσει αμφότερες τις ακαδημαϊκές κοινότητες»

Νίκη Κεραμέως: «Το Διεθνές Κέντρο Εκπαίδευσης Columbia στην Ελλάδα θα ωφελήσει αμφότερες τις ακαδημαϊκές κοινότητες»

«Είμαι βέβαιη ότι το Διεθνές Κέντρο Εκπαίδευσης Columbia θα λειτουργήσει στην Ελλάδα με μεγάλη επιτυχία, ωφελώντας αμφότερες τις ακαδημαϊκές κοινότητες», ανέφερε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, για τις διαδικασίες ίδρυσης του Διεθνούς Κέντρου Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Columbia στην Αθήνα (Athens Columbia Global Centre – ACGC).

Οι διαδικασίες για την ίδρυση του ACGC του Πανεπιστημίου Columbia στην Αθήνα συνεχίζονται ανελλιπώς, σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, με τη Νίκη Κεραμέως να συμμετέχει και στην τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε μεταξύ των Διοικήσεων των ελληνικών Πανεπιστημίων, της εκτελεστικής αντιπροέδρου του Columbia Global Wafaa El-Sadr και επικεφαλής των Σχολών του αμερικανικού ιδρύματος.

Στόχος της τηλεδιάσκεψης, όπως ενημέρωσε το υπουργείο, ήταν η συνεργασία με τα ελληνικά ΑΕΙ στο πλαίσιο της λειτουργίας του ACGC και ειδικότερα η ανταλλαγή απόψεων για τα επιστημονικά πεδία στα οποία θα ήταν ωφέλιμη η δράση του.

«Πιστεύω ότι οι φοιτητές, καθηγητές, ερευνητές μας έχουν πολλά να αποκομίσουν από τη διάδραση με τους ομολόγους τους από το Columbia, όπως επίσης και οι του Columbia από την ενασχόλησή τους με το ελληνικό ακαδημαϊκό γίγνεσθαι. Είμαι βέβαιη ότι το Διεθνές Κέντρο Εκπαίδευσης Columbia θα λειτουργήσει στην Ελλάδα με μεγάλη επιτυχία, ωφελώντας αμφότερες τις ακαδημαϊκές κοινότητες», ανέφερε κατά την τοποθέτησή της η υπουργός.

Επίσης, εξέφρασε την ικανοποίησή της για το γεγονός ότι οι προσπάθειες για διεθνοποίηση των ελληνικών πανεπιστημίων παίρνουν «σάρκα και οστά», σημειώνοντας την σημασία της συνεργασίας του κορυφαίου αμερικανικού πανεπιστημιακού ιδρύματος με τα ελληνικά πανεπιστήμια.

«Το Columbia βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των πανεπιστημίων εξωτερικού που πρωτοστατούν στις συνεργασίες με τα εξαιρετικά δικά μας πανεπιστήμια με επτά καινούριες συνεργασίες τα τελευταία χρόνια, για παράδειγμα με το νέο διπλό πρόγραμμα σπουδών με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, και τώρα με την ίδρυση του Διεθνούς Κέντρου Εκπαίδευσης στην Αθήνα», είπε η κ. Κεραμέως.

Από την πλευρά τους, οι Έλληνες και οι Αμερικανοί πανεπιστημιακοί εξέφρασαν τον ενθουσιασμό τους για τις επερχόμενες συνεργασίες και για τις προοπτικές που ανοίγονται για τις δύο ακαδημαϊκές κοινότητες.

Υπενθυμίζεται ότι η ίδρυση του Διεθνούς Κέντρου στην Αθήνα ανακοινώθηκε κατά την επίσκεψη εκπροσώπων από 30 κορυφαία Πανεπιστήμια των ΗΠΑ στην Ελλάδα για τη συμμετοχή τους στη Σύνοδο «Φάρος 2022», τον περασμένο Νοέμβριο.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, το ACGC θα είναι έτοιμο να υποδεχθεί τους πρώτους φοιτητές εντός του 2023, με στόχο να εμπλουτίσει το διδακτικό, επιστημονικό και ερευνητικό έργο που εξελίσσεται στην Ελλάδα.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις