Πολιτική

Νικήτας Κακλαμάνης: «Θα μπορούσε να γίνει πιο κομψά» για τον Παυλόπουλο

Ο Νικήτας Κακλαμάνης δεν έκρυψε την "ενόχλησή" του για τον τρόπο που επέλεξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης να ανακοινώσει την πρότασή του για τον νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Κάτι που σύμφωνα με τον βουλευτή της ΝΔ δεν ήταν κομψό προς τον Προκόπη Παυλόπουλο.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο Νικήτας Κακλαμάνης, μιλώντας τη Δευτέρα (20.01.2020) στον realfm 97,8, εξέφρασε την άποψη πως η ανακοίνωση του ονόματος του υποψηφίου της κυβέρνησης για την Προεδρία της Δημοκρατίας, θα μπορούσε να είχε γίνει αφού θα είχε επιστρέψει ο Προκόπης Παυλόπουλος από την Ιρλανδία.

«Θα μπορούσε να είχε γίνει πιο κομψά. Διότι το ίδιο βράδυ ο κ. Παυλόπουλος έφευγε σε επίσημο ταξίδι στην Ιρλανδία. Το να γινόταν την Παρασκευή που γύριζε δεν νομίζω να ήταν κακό γιατί πήγε ένας Πρόεδρος στην Ιρλανδία και μόλις προσγειώθηκε το αεροπλάνο ο ομόλογός του ήξερε ότι μετά από 10 ημέρες δεν θα ήταν πρόεδρος», τόνισε ο Νικήτας Κακλαμάνης.

Click4more Το μυστικό ραντεβού Μητσοτάκη – Σακελλαροπούλου στο Λυκαβηττό

Ο πρώην υπουργός επανέλαβε πως ήθελε μια δεύτερη θητεία για τον Προκόπη Παυλόπουλο, αφού «πάντοτε πίστευα ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρέπει να είναι πολιτικό πρόσωπο. Ιδιαίτερα αυτές τις στιγμές που ζούμε. Πολιτικό πρόσωπο με πολιτική εμπειρία, με γνώση των διεθνών θεμάτων και του διεθνούς δικαίου και με αναγνώριση και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό. Το δεύτερο να είναι πρόσωπο κοινής αποδοχής από όποια κυβέρνηση, και το τρίτον αν ήταν εν ενεργεία Πρόεδρος να κριθεί η θητεία του. Εγώ εκτιμώ ότι η θητεία του κ. Παυλόπουλου ήταν εξαιρετικά επιτυχημένη, άρα είχε και τις τρεις παραμέτρους και γι ‘αυτό στήριζα την επανεκλογή του”.

Κατά τον αντιπρόεδρο της Βουλής «δεν ήταν συναισθηματική η στήριξή μου, επειδή ο κ. Παυλόπουλος είναι φίλος μου, ήταν καθαρά πολιτική. Ο πρωθυπουργός επέλεξε μιαν άλλη λύση με το σκεπτικό που ακούσαμε».

Όσο για το αν θα ψηφίσει την Κατερίνα Σακελλαροπούλου. «Ναι» αλλά με… μπηχτές κι εδώ. «Η κυβέρνηση πρέπει να νιώθει και να είναι ισχυρή και μια βασική παράμετρος για αυτό το πράγμα είναι το κόμμα που τη στηρίζει να είναι ένα κόμμα ενωμένο και ισχυρό. Με αυτό το σκεπτικό και επειδή εγώ μαθητής γυμνασίου οργανώθηκα στη νεολαία της ΕΡΕ, άρα είμαι παραταξιακός, με αυτό και μόνο το σκεπτικό και με το σκεπτικό του σεβασμού στον θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας, θα δώσω θετική ψήφο. Και θέλω να είμαι ξεκάθαρος, και όχι γιατί έχω πειστεί ότι η υποψήφια πρόεδρος ήταν το ό,τι καλύτερο. Βεβαίως της εύχομαι μια ειρηνική και πετυχημένη θητεία, όλοι οι Έλληνες το θέλουμε αυτό και από εκεί και πέρα δεν μπορώ να πω τίποτε παραπάνω».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Φλωρίδης κατά Τσίπρα για τη Δικαιοσύνη: «Μετά από όσα διέπραξε, θα έπρεπε να την αποφεύγει όπως ο διάβολος το λιβάνι»
Ο υπουργός Δικαιοσύνης σηκώνει το γάντι μετά τις αιχμές του πρώην πρωθυπουργού – Ο νόμος Παρασκευόπουλου, η Novartis, οι τηλεοπτικές άδειες και οι «αρμοί της εξουσίας» στο επίκεντρο της επίθεσης
Γιώργος Φλωρίδης
ΠΑΣΟΚ κατά Τσίπρα: «Συμβιβασμένος Μαδούρο» και «διευθύνων σύμβουλος των ολιγαρχών»
«Το μέλλον της χώρας δεν είναι ούτε ο Μητσοτάκης της διαφθοράς ούτε ο Τσίπρας της διαπλοκής», αναφέρει η Χαριλάου Τρικούπη - Οι αιχμές για «copy paste» προτάσεων και τα οικονομικά της ΕΛΑΣ
Αλέξης Τσίπρας και Νίκος Ανδρουλάκης
Αφροδίτη Νέστορα: «Μαμά, συγγνώμη που δεν κατάφερα να σε προστατεύσω»
Η Βάγια Νέστορα, έχασε τη ζωή της τα ξημερώματα της 1ης Ιουλίου 2026, όταν σημειώθηκε εμπρηστική επίθεση με εκρηκτικό-εμπρηστικό μηχανισμό στο σπίτι της οικογένειας της Αφροδίτης Νέστορα στη Θεσσαλονίκη
H Αφροδίτη Νέστορα μαζί με την μητέρα της Βάγια Νέστορα 8
Αλέξης Τσίπρας: Από την καταγγελία του «καθεστώτος» σε πρόταση διακυβέρνησης – «Το 2015 ήξερα τι ήθελα, αλλά δεν ήξερα πώς να το κάνω»
Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση για θεσμούς, Δικαιοσύνη και ακρίβεια – Το μήνυμα ότι «τώρα ξέρω τι γίνεται και τι δεν γίνεται» και η προσπάθεια να εμφανιστεί η ΕΛ.Α.Σ. ως κυβερνητική εναλλακτική απέναντι στη Ν.Δ.
Ο Αλέξης Τσίπρας 125