Πολιτική

Νικόλας Γιατρομανωλάκης για ΛΟΑΤΚΙ+: Η απόδοση δικαιωμάτων, προϋπόθεση ισονομίας

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Την ανάγκη να αποδοθούν στα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα τα δικαιώματά τους εξέφρασε ο Νικόλας Γιατρομανωλάκης. Όπως τόνισε ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, «είναι προϋπόθεση για την ισονομία».

Ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, αρμόδιος για θέματα Σύγχρονου Πολιτισμού, Νικόλας Γιατρομανωλάκης συμμετείχε την Τρίτη (07.12.2021) στην εκδήλωση του Υπουργείου Δικαιοσύνης «Κοινωνία χωρίς Ρατσισμό, Κοινωνία με Μέλλον» για την καταπολέμηση των διακρίσεων λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού – ταυτότητας και έκφρασης φύλου.

Στην εισήγησή του ο κ. Γιατρομανωλάκης αναφέρθηκε στον ρόλο της Πολιτείας για την καταπολέμηση του ρατσισμού και τη μισαλλοδοξίας, με αφετηρία το αξίωμα του ότι τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα είναι ανθρώπινα δικαιώματα και ότι η απόδοση στα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα των δικαιωμάτων τους είναι προϋπόθεση για την ισονομία.

Πιο συγκεκριμένα, αναφέρθηκε σε τρία εργαλεία: την αύξηση της ορατότητας των διαφορετικών ταυτοτήτων των πολιτών μιας χώρας, τις θετικές πολιτικές και πιο συγκεκριμένα οριζόντιες στρατηγικές που αφορούν το σύνολο των Υπουργείων, καθώς και την αλλαγή νοοτροπίας και την κατάλυση στερεοτύπων, κάτι που επιτυγχάνεται μέσω του εκπαιδευτικού συστήματος και μέσα από προγράμματα κατάρτισης των δημοσίων λειτουργών.

Νικόλας Γιατρομανωλάκης – Ο πρώτος ανοικτά ΛΟΑΤΚΙ+ Έλληνας υπουργός

Ο υφυπουργός ανέφερε πως η Εθνική Στρατηγική για την Ισότητα των ΛΟΑΤΚΙ+ αποτελεί ένα ολοκληρωμένο σχέδιο το οποία αναπτύσσει ένα πλέγμα δράσεων για όλα τα πεδία της δημόσιας ζωής.

Κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του με αφορμή την τοποθέτηση του ίδιου σε κυβερνητική θέση, του πρώτου ανοικτά ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμου σε τέτοιο αξίωμα, τόνισε πως η πολιτική ζωή της χώρας θα πρέπει να γίνει πιο συμπεριληπτική και αντιπροσωπευτική, ώστε να αντανακλά την πραγματική Ελλάδα.

Επιπλέον αναφέρθηκε στον ρόλο του Υπουργείου Πολιτισμού στην προαγωγή των ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιωμάτων και τη συμπερίληψή τους στη δημόσια σφαίρα.

Κλείνοντας την τοποθέτησή του δήλωσε χαρακτηριστικά πως με αφορμή δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών, η ελευθερία της έκφρασης, της τέχνης και του λόγου είναι απολύτως αδιαπραγμάτευτες αρχές.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του έργου «Αναπτύσσοντας μια ολοκληρωμένη στρατηγική ενάντια στο ρατσισμό, τη μισαλλοδοξία και τα εγκλήματα μίσους», το οποίο συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Rights, Equality and Citizenship 2014-2020 της Ευρωπαϊκής Ένωσης και υλοποιείται από το Υπουργείο Δικαιοσύνης σε συνεργασία με τη Βουλή των Ελλήνων και το Κέντρο Πολιτικών Ερευνών του Παντείου Πανεπιστημίου.

Στην εκδήλωση επίσης συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας Δικαιοσύνης και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κ. Πάνος Αλεξανδρής, ο επικεφαλής Οικονομικός Σύμβουλος του Πρωθυπουργού, κ. Αλέξης Πατέλης, ο ηθοποιός και σεναριογράφος, κ. Γιώργος Καπουτζίδης, και o εφέτης Αθηνών, κ. Δημήτρης Κουλαξίζης.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Νέα σφοδρή απάντηση του ΠΑΣΟΚ στις κυβερνητικές πηγές για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: «Τους παραπέμπει η Δικαιοσύνη και ζητούν και χειροκρότημα»
Στην αντεπίθεση η Χαριλάου Τρικούπη με αιχμές για τις δημοσκοπήσεις - «Πέντε μονάδες κάτω, όπως είχε πει. Καταλάβαμε όλοι» αναφέρει ο Κώστας Τσουκαλάς
Tα κεντρικά γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ
Δημήτρης Βαρτζόπουλος για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Στόχος ήταν να πληγούν υπολήψεις και να σπιλωθούν πρόσωπα»
Μετά την αρχειοθέτηση της υπόθεσής του, ο βουλευτής της ΝΔ κάνει λόγο για «συστηματική πολιτική εκμετάλλευση» και δηλώνει βέβαιος ότι θα δικαιωθούν και οι τέσσερις συνάδελφοί του που παραπέμπονται
Δημήτρης Βαρτζόπουλος
Μάξιμος Σενετάκης για Ευρωπαϊκή Εισαγγελία: Θα υπερασπιστώ την τιμή και την υπόληψή μου ενώπιον των δικαστικών αρχών
«Δεν έχω να φοβηθώ τίποτα και ότι επιθυμία μου είναι να ελεγχθώ και να κριθώ από τις αρμόδιες Αρχές, όπως κάθε πολίτης» γράφει στην ανάρτησή του ο βουλευτής Ηρακλείου
Ο Μάξιμος Σενετάκης
Πολάκης κατά Μαμουλάκη και Παναγιωτόπουλου για τις ανεξαρτητοποιήσεις από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ: «Γιατί δεν παραιτείστε;»
Ο βουλευτής Χανίων συνδέει τις ανεξαρτητοποιήσεις με τη μάχη για την επόμενη ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και υποστηρίζει ότι οι πιθανοί αντικαταστάτες τους θα στήριζαν τη δική του υποψηφιότητα
Παύλος Πολάκης
Μήνυμα Μητσοτάκη από το ΚΥΣΟΙΠ: «Κρίσιμη η κάλπη του 2027 για την Ελλάδα και την Ευρώπη»
Ο πρωθυπουργός έθεσε στο επίκεντρο τον νέο ευρωπαϊκό προϋπολογισμό, τα μεγάλα έργα υποδομής και την πολιτική αντιπαράθεση για τις αρχειοθετήσεις και τις διώξεις στην υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ
Μητσοτάκης, συνεδρίαση στο Μαξίμου 22
Κυβερνητικές πηγές κατά ΠΑΣΟΚ για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Όσο αλλοιώνει την πραγματικότητα, τόσο θα υποχωρεί στις μετρήσεις»
Το Μέγαρο Μαξίμου επαναφέρει τη δήλωση Μαρινάκη και καλεί τη Χαριλάου Τρικούπη να ζητήσει συγγνώμη από τους εννέα βουλευτές των οποίων οι υποθέσεις αρχειοθετήθηκαν
Μέγαρο Μαξίμου