Παρασκευή, 29 Μαρ.
18oC Αθήνα

Νικολόπουλος: Δεν εγκατέλειψα τους ΑΝΕΛ, με διέγραψαν γιατί δεν ψήφισα μνημόνιο

Νικολόπουλος

Η διάλυση των ΑΝΕΛ δεν οφείλεται στη δική μου στάση, λέει ο Νίκος Νικολόπουλος και εξηγεί γιατί πήγε στην ΓΑΔΑ.

«Έχω μάθει να τιμώ τους ανθρώπους με τους οποίους συμπορεύτηκα, οφείλω για μία ακόμα φορά να θυμίσω ότι δεν εγκατέλειψα τους ΑΝΕΛ, αλλά διεγράφην το 2015 από την Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΛ, επειδή δεν ψήφισα τα μνημονιακά προαπαιτούμενα», ανέφερε σε δήλωσή του ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος και ανεξάρτητος βουλευτής, Νίκος Νικολόπουλος.

«Δηλαδή, επειδή έπραξα ακριβώς αυτό για το οποίο παραιτήθηκα από υφυπουργός της κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου το 2012 και λίγο μετά, διεγράφην και από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας. Γι’ αυτό και είναι τουλάχιστον αστείο, ή “γελοίο” όπως αναφέρει ο κ. Καμμένος, να ισχυριστεί οποιοσδήποτε ότι εγώ τουλάχιστον άλλαξα στάση και πολιτική συμπεριφορά ή ότι, η διαγραφή μου από το 2015, ήταν η αιτία διάλυσης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κ. Καμμένου, εν έτει 2019», σημείωσε ο κ. Νικολόπουλος.

Αναφορικά με την μήνυσή του κατά του Πάνου Καμμένου για απειλές και εκβιασμούς –που ήδη πήρε τον δρόμο της Δικαιοσύνης– ο κ. Νικολόπουλος είπε: «Ακολουθώντας τη συνείδησή μου αλλά και την διαχρονική μου επιλογή για σεβασμό στους θεσμούς και μία πολιτική χωρίς σκιές και υπόγειες διαδρομές, βρέθηκα σήμερα το πρωί στο Τμήμα Προστασίας Κράτους – Πολιτεύματος της ΓΑΔΑ και γνωστοποίησα κάποια γεγονότα, όπως ακριβώς έλαβαν χώρα, προκειμένου να αξιολογηθούν αρμοδίως από την εισαγγελική Αρχή».

«Σχετικά με όσα επικαλείται ο κ. Π. Καμμένος, έχουν δοθεί πολλές φορές, προφορικές αλλά και γραπτές απαντήσεις, ενώ όλοι γνωρίζουν ότι είμαι ο πρώτος που ακόμα και με ερωτήσεις στη Βουλή, έχω ζητήσει την πλήρη και ολική δημοσιοποίηση των κονδυλίων κρατικής διαφήμισης, τα «πώς» και «πού» αυτά κατευθύνονται. Γι’ αυτό και τονίζω ακόμα μία φορά: Όλα στο φως! Βεβαίως, ο τρόπος, η σκοπιμότητα και οι περιστάσεις κάτω από τις οποίες ενθυμήθηκε το εν λόγω θέμα, είναι ερευνητέες, οπότε και ήμουν υπόχρεος να προσφύγω στις Αρχές», είπε ο κ. Νικολόπουλος.

Δείτε την δήλωση που έκανε ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος:

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις