Κυριακή, 21 Ιουλ.
34oC Αθήνα

Νίκος Ανδρουλάκης: «Δέχομαι κάθε κριτική, αλλά μην γκρεμίσουμε ό,τι χτίσαμε» – Οι αιχμές, τα προβλήματα και ο οδικός χάρτης

Νίκος Ανδρουλάκης: «Δέχομαι κάθε κριτική, αλλά μην γκρεμίσουμε ό,τι χτίσαμε» – Οι αιχμές, τα προβλήματα και ο οδικός χάρτης

Το μήνυμα «να μην γκρεμίσουμε ό,τι χτίσαμε με κόπο» έστειλε ο Νίκος Ανδρουλάκης στην κοινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, στον απόηχο των ραγδαίων εξελίξεων στην Χαριλάου Τρικούπη με φόντο το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών.

Αφήνοντας αιχμές κατά στελεχών του ΠΑΣΟΚ, εν μέσω μεγάλου αναβρασμού στο κόμμα, ο Νίκος Ανδρουλάκης έκανε έναν πρώτο απολογισμό για το εκλογικό αποτέλεσμα, κάνοντας ταυτόχρονα λόγο για νέο «οδικό χάρτη».

«Ξεκινήσαμε μια πορεία πετυχαίνοντας τη  σταδιακή άνοδο της παράταξης. Το ΠΑΣΟΚ έχει πλήρη αυτονομία προγράμματος και πολιτικής ισχύος. Αναλαμβάνοντας την ηγεσία δεσμεύτηκα για πολιτική αυτονομία, ανανέωση και προοπτική. Τα έχουμε και τα τρία, αρκεί να μην γκρεμίσουμε ό,τι χτίσαμε με κόπο», υπογράμμισε ο ίδιος χαρακτηριστικά.

Και συμπλήρωσε: «Δέχομαι κάθε κριτική επί του αποτελέσματος. Άλλο όμως να λες ότι δεν ανεβήκαμε ποσοστιαία όσο θα θέλαμε, κι άλλο να παρουσιάζεις μια εικόνα κατάρρευσης και καταστροφής παίρνοντας τα φώτα της δημοσιότητας από τους πραγματικούς ηττημένους των εκλογών. Ο κ. Μητσοτάκης είχε πει ότι κάθε ψηφοδέλτιο έχει πάνω το όνομά του και η Νέα Δημοκρατία υπέστη τη μεγαλύτερη εκλογική ήττα. Ακούω ότι χάσαμε από τον ΣΥΡΙΖΑ. Είναι ήττα η διαφορά των 24 μονάδων, που μας χώριζε από τον ΣΥΡΙΖΑ, να έχει γίνει 2;

Το 13% είναι αποτέλεσμα του δικού μας αγώνα. Χωρίς στήριξη συμφερόντων και χωρίς μιντιακό ούριο άνεμο.

Μετά από δώδεκα χρόνια το χρώμα του ΠΑΣΟΚ επανήλθε στον εκλογικό χάρτη και είμαστε δεύτερο κόμμα σε 19 περιφέρειες. Υπήρχε ένα αφήγημα από τη Νέα Δημοκρατία στο οποίο βοηθήσατε και κάποιοι από εσάς ότι το ΠΑΣΟΚ χάνει το κέντρο και οι αποφάσεις του είναι στροφή στον λαϊκισμό. Πώς λοιπόν ήμασταν  πρώτο κόμμα στους κεντρώους ψηφοφόρους; Εμείς πήραμε 31%, η Νέα Δημοκρατία 21% και ο ΣΥΡΙΖΑ 8%. Άρα, οι κεντρικές πολιτικές μας επιλογές όχι μόνο δεν τραυμάτισαν τη θέση της παράταξης στο πολιτικό σύστημα, αλλά την ενίσχυσαν. Στα μεγάλα αστικά κέντρα το ΠΑΣΟΚ πρέπει να αλλάξει στρατηγική. Να το συζητήσουμε».

Όπως επεσήμανε ο κ. Ανδρουλάκης, «τα προβλήματα είναι δύο: μεγάλα αστικά κέντρα και κόσμος εκτός των τειχών. Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να ξαναμιλήσει στην καρδιά και την ψυχή στα φτωχότερα κοινωνικά στρώματα».

«Σήμερα αναλύουμε το εκλογικό αποτέλεσμα και στην Κ.Π.Ε. αποφασίζουμε τον οδικό χάρτη», κατέληξε.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις