Πολιτική

Νίκος Ανδρουλάκης: «Έχετε δει debate Σάββατο ή Κυριακή πρωί – Οι λεονταρισμοί δε βοηθούν»

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Στον β’ γύρο των εκλογών στον ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε ο Νίκος Ανδρουλάκης υποστηρίζοντας ότι χαμογελά γιατί η παράταξη έδειξε πολιτικό πολιτισμό, ενώ για το debate είπε ότι δεν είχε κανένα νόημα να γίνει το Σάββατο.

«Είμαι χαρούμενος γιατί η παράταξή μας έδειξε πολιτικό πολιτισμό, σοβαρότητα, ήθος, ενότητα και νομίζω αυτό πιστώνεται σε όλους τους υποψηφίους», είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης μιλώντας στο Star.

«Όποιο κι είναι το αποτέλεσμα της Κυριακής νομίζω ότι αυτήν την ευκαιρία μπορούμε να την αξιοποιήσουμε»  πρόσθεσε ο κ. Ανδρουλάκης, ο οποίος πρόσθεσε: «Δεν είναι πια ένα κόμμα που το αντιμετωπίζουν σαν «συμπλήρωμα» οι πολιτικοί του αντίπαλοι ή η εγχώρια ελίτ. Το θέμα είναι με ενότητα και αξιοποίηση να παίξουμε έναν ακόμα πιο πρωταγωνιστικό ρόλο».   

Για το αν σκέφτεται να αξιοποιήσει από τη Δευτέρα με συγκεκριμένους ρόλους, ανθυποψηφίους του όπως ο Παύλος Γερουλάνος ή η Άννα Διαμαντοπούλου, ο Νίκος Ανδρουλάκης ανέφερε: «Πρέπει να αξιοποιήσουμε όλες μας τις δυνάμεις. Και τους ανθρώπους που ήταν υποψήφιοι και έφεραν σημαντικά αποτελέσματα και έκαναν εκστρατείες πολιτικής ουσίας, αλλά και ανθρώπους που δεν ήταν υποψήφιοι, αλλά είναι σημαντικοί και πολύ χρήσιμοι στην προσπάθεια που θα ξεκινήσουμε».

Σχετικά με την ακύρωση του debate o πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εξήγησε… «Ας είμαστε ειλικρινείς. Ο κ. Δούκας είχε σήμερα Δημοτικό Συμβούλιο. Την Παρασκευή εγώ είχα την κεντρική μου ομιλία στη Θεσσαλονίκη όπου εγώ δεν έκανα ομιλία, παρότι είμαι βουλευτής Θεσσαλονίκης, την πρώτη Κυριακή, γιατί την είχα οργανώσει να γίνει την Παρασκευή αυτή. Εγώ δεν μπορώ να ακυρώσω αυτήν την ομιλία, να την αναβάλλω, δεν υπάρχουν μέρες, αύριο έχουμε και τον αγώνα αυτόν (της Εθνικής Ελλάδος). Το θέμα ήταν να κάνουμε ένα debate που να είχε ανάλογη επιτυχία με το προηγούμενο».

«Δεν αρνούμαι ποτέ τον διάλογο»

Για τον θα μπορούσε να γίνει το Σάββατο, σχολίασε: «Έχετε δει παγκοσμίως να γίνεται κανένα debate Σάββατο ή Κυριακή πρωί όπως άκουσα τώρα, με έναν τρόπο σκωπτικό, που περιφρονεί την προσπάθεια που κάνουμε; Αυτοί οι λεονταρισμοί δε βοηθούν… Το να χρησιμοποιούμε τώρα αυτήν την ιστορία, παρότι ξέρουμε τις αδυναμίες που υπάρχουν, για να κάνουμε ένα μπρα ντε φερ, εγώ δε θέλω να μπω σε αυτήν τη διαδικασία. Έχω κάνει 6 debate στην πολιτική μου πορεία, δεν αρνούμαι ποτέ τον διάλογο, απλά πρέπει να βλέπουμε και το σύνολο και την εικόνα, που πρέπει πάντα να είναι δυναμική».

Οσον αφορά στις δημοσκοπήσεις που επικαλέσθηκε ο Χάρης Δούκας, σύμφωνα με τις οποίες το 70% θέλει αλλαγή ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ, ο Νίκος Ανδρουλάκης ανέφερε: «Την πρώτη Κυριακή ο καθένας ψηφίζει έναν από τους 6 υποψηφίους. Τη δεύτερη Κυριακή ψηφίζει έναν  από τους δύο υποψηφίους». Όπως συμπλήρωσε πρόκειται για μαθηματικές αναλύσεις που δεν στηρίζονται στην πραγματικότητα και δεν βοηθούν. «Δηλαδή θα μπορούσε να πει κάποιος ότι το 80% είπε του κ. Δούκα να καθίσει στον Δήμο. Δεν είναι έτσι τα πράγματα» τόνισε. Ο κ. Ανδρουλάκης ανέφερε ακόμα ότι το σημαντικό είναι η συνολική εικόνα.

Για το γεγονός ότι ούτε ο ίδιος ούτε ο Χάρης Δούκας είχαν τα καλύτερα αποτελέσματα στην επαρχία και όχι στην Αθήνα δήλωσε: «Κατ’ αρχάς στην Αθήνα ήμουν πρώτος σε όλον τον Πειραιά, σε όλη τη Δυτική Αττική και σε όλη τη Δυτική Αθήνα… Αλλά δεν κατάλαβα, έχουν άλλα πολιτικά δικαιώματα και άλλη βαρύτητα οι κάτοικοι της Περιφέρειας και των λαϊκών συνοικιών από τους ανθρώπους της Βόρειας Αθήνας; Δεν μπορώ να καταλάβω αυτόν τον διαχωρισμό». Παραδέχθηκε πάντως ότι χρειάζονται οργανωτικές αλλαγές στην Αττική για το κόμμα του.

Τέλος ο Νίκος Ανδρουλάκης κάλεσε τους φίλους του ΠΑΣΟΚ να ψηφίσουν και αυτήν την Κυριακή και να υπάρξει μία μεγάλη συμμετοχή. Όπως διευκρίνισε ο κάθε ένας που ψήφισε την πρώτη Κυριακή δικαιούται τη δεύτερη Κυριακή να ψηφίσει σε όποιο εκλογικό κέντρο του ΠΑΣΟΚ θέλει και χωρίς αντίτιμο. 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Φλωρίδης κατά Τσίπρα για τη Δικαιοσύνη: «Μετά από όσα διέπραξε, θα έπρεπε να την αποφεύγει όπως ο διάβολος το λιβάνι»
Ο υπουργός Δικαιοσύνης σηκώνει το γάντι μετά τις αιχμές του πρώην πρωθυπουργού – Ο νόμος Παρασκευόπουλου, η Novartis, οι τηλεοπτικές άδειες και οι «αρμοί της εξουσίας» στο επίκεντρο της επίθεσης
Γιώργος Φλωρίδης
ΠΑΣΟΚ κατά Τσίπρα: «Συμβιβασμένος Μαδούρο» και «διευθύνων σύμβουλος των ολιγαρχών»
«Το μέλλον της χώρας δεν είναι ούτε ο Μητσοτάκης της διαφθοράς ούτε ο Τσίπρας της διαπλοκής», αναφέρει η Χαριλάου Τρικούπη - Οι αιχμές για «copy paste» προτάσεων και τα οικονομικά της ΕΛΑΣ
Αλέξης Τσίπρας και Νίκος Ανδρουλάκης
Αφροδίτη Νέστορα: «Μαμά, συγγνώμη που δεν κατάφερα να σε προστατεύσω»
Η Βάγια Νέστορα, έχασε τη ζωή της τα ξημερώματα της 1ης Ιουλίου 2026, όταν σημειώθηκε εμπρηστική επίθεση με εκρηκτικό-εμπρηστικό μηχανισμό στο σπίτι της οικογένειας της Αφροδίτης Νέστορα στη Θεσσαλονίκη
H Αφροδίτη Νέστορα μαζί με την μητέρα της Βάγια Νέστορα 8
Αλέξης Τσίπρας: Από την καταγγελία του «καθεστώτος» σε πρόταση διακυβέρνησης – «Το 2015 ήξερα τι ήθελα, αλλά δεν ήξερα πώς να το κάνω»
Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση για θεσμούς, Δικαιοσύνη και ακρίβεια – Το μήνυμα ότι «τώρα ξέρω τι γίνεται και τι δεν γίνεται» και η προσπάθεια να εμφανιστεί η ΕΛ.Α.Σ. ως κυβερνητική εναλλακτική απέναντι στη Ν.Δ.
Ο Αλέξης Τσίπρας 125