Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Νίκος Ανδρουλάκης για εκλογές ΚΙΝΑΛ: Να γίνει ντιμπέιτ – Μπορούμε να γίνουμε δεύτερο κόμμα

Νίκος Ανδρουλάκης για εκλογές ΚΙΝΑΛ: Να γίνει ντιμπέιτ – Μπορούμε να γίνουμε δεύτερο κόμμα

Τη διεξαγωγή debate μεταξύ των υποψηφίων για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ ζήτησε ο Νίκος Ανδρουλάκης, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, ενώ εκτίμησε πως το κίνημα θα μπορούσε να είναι ακόμα και δεύτερο κόμμα στις επόμενες βουλευτικές εκλογές. 

Ο υποψήφιος για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, αποκάλυψε πως θα δοθεί επιστολή στην αρμόδια επιτροπή του κινήματος για την διεξαγωγή debate, εν όψει των εσωκομματικών εκλογών. «Αν μεγαλώσει η παράταξη, θα είναι διαφορετικό το πολιτικό σύστημα και θεωρώ ότι μπορεί να είμαστε και δεύτερο κόμμα», είπε χαρακτηριστικά.

Προτεραιότητα για τον ίδιο είναι να αποκτήσει ξανά τέτοια δυναμική ώστε όσα πρεσβεύει να μπορούν να υλοποιηθούν στη χώρα. Ο ίδιος τόνισε πως οραματίζεται ένα κόμμα ανοιχτό όχι αρχηγικό, με αποφάσεις συλλογικές διαβούλευσης και όχι ενός, ενώ το κυρίαρχο ευρωπαϊκό του πλαίσιο θα είναι και πάλι η ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία η οποία ήρθε ξανά στο προσκήνιο.

Σε ερώτηση αν θα συμμετάσχει σε μια κυβέρνηση με τη Νέα Δημοκρατία ή με τον ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε πως με το σημερινό μέγεθος του κόμματος δεν μπορεί να γίνει αυτή η συζήτηση: «Προϋπόθεση είναι το κόμμα να μεγαλώσει  ώστε να μπορεί να επιβάλλει σε τέτοιες συνθήκες κάποιες αρχές και αξίες».

Σχετικά με την τωρινή αξιωματική αντιπολίτευση σχολίασε πως δεν μπορεί να κάνει δεν μπορεί να κάνει ουσιαστική κριτική και δομική αντιπολίτευση, λέγοντας πως: «Δυστυχώς για τον κ. Τσίπρα. Έχει ένα φορτίο 5ετίας στην πλάτη του το οποίο χαρακτηρίζεται από χαμηλή αξιοπιστία».

Σε αυτό το σημείο αποκάλυψε πως θα στείλει επιστολή στην αρμόδια επιτροπή του ΠΑΣΟΚ με σκοπό να διοργανωθούν δυο ντιμπέιτ για όλους τους υποψηφίους του ΚΙΝΑΛ και ένα ντιμπέιτ για τον δεύτερο γύρο με τους δύο τελικούς υποψηφίους.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις