Πολιτική

Νίκος Ανδρουλάκης για φωτιές στην Αττική: Αίτημα για προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Αίτημα για προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή κατέθεσε πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης ζητώντας σε επιστολή του «εξηγήσεις» από τον Κυριάκο Μητσοτάκη για το «επιτελικό μπάχαλο» των κυβερνήσεών του αναφερόμενες στις φωτιές της Αττικής.

Σε σχετική επιστολή του για τις φωτιές ο Νίκος Ανδρουλάκης προς τον πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα, αναφέρει ότι «για μία ακόμη χρονιά, η χώρα μας βρέθηκε αντιμέτωπη με καταστροφικές πυρκαγιές ακόμα και λίγα χιλιόμετρα από το κέντρο της Αθήνας με τραγικό απολογισμό. Μία γυναίκα έχασε τη ζωή της, δεκάδες χιλιάδες στρέμματα καμένης γης, τεράστια οικολογική καταστροφή, απώλεια περιουσιών για εκατοντάδες συμπολίτες μας».

Μάλιστα σημειώνει ότι «οι μεγάλες πυρκαγιές των προηγούμενων ετών, ιδιαίτερα της περσινής χρονιάς, όπου πάνω από 1.747.730 στρέμματα έγιναν στάχτη με τα καταστροφικά τους αποτελέσματα στο φυσικό περιβάλλον της χώρας και τους συμπολίτες μας, αποδείχθηκε ότι δεν δίδαξαν τίποτα στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Ο κρατικός μηχανισμός αποδείχθηκε και φέτος αδικαιολόγητα ανέτοιμος. Η φωτιά έφτασε μέσα στην Αθήνα, οδηγώντας σε απώλεια ζωής, καταστρέφοντας κατοικίες, επιχειρήσεις και κατακαίοντας έναν από τους εναπομείναντες πνεύμονες πρασίνου της Αττικής, επιβαρύνοντας ακόμα περισσότερο την ποιότητα του αέρα και της ζωής στο κλεινόν άστυ».

«Η κλιματική αλλαγή συνεχίζει να αποτελεί το άλλοθι για τις αποτυχίες του “επιτελικού κράτους της Νέας Δημοκρατίας στο πεδίο της πρόληψης, του συντονισμού και της έγκαιρης αντιμετώπισης των πυρκαγιών. Η καταστροφή όμως του φυσικού πλούτου, οι απώλειες ανθρώπινων ζωών, ο κίνδυνος ερημοποίησης ολόκληρων περιοχών της χώρας¨, όπως είναι η Αττική, και η καταστροφή ιδιωτικών περιουσιών δεν μπορεί να αποτελεί μονόδρομο», τονίζει ο κ. Ανδρουλάκης.

Επίσης, υπενθυμίζει ότι «το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής έχει παρουσιάσει συγκεκριμένες προτάσεις για την αναδιοργάνωση του συστήματος δασοπυρόσβεσης με νέα ολοκληρωμένα και σύγχρονα σχέδια πολιτικής προστασίας που θα απαντούν στα νέα δεδομένα, τις οποίες η κυβέρνηση αρνείται πεισματικά να αξιολογήσει. Επιπλέον θα πρέπει να διασφαλίσουμε ότι η στήριξη των πληγέντων συμπολιτών μας, η αποκατάσταση της οικονομικής και κοινωνικής ζωής των περιοχών που επλήγησαν, καθώς και η πλήρης αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος θα γίνεται με όρους βιωσιμότητας».

Στην επιστολή του, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επισημαίνει ότι «ο πρωθυπουργός δεν μπορεί να κρύβεται άλλο πίσω από τις ανεπάρκειες των υπουργών του. Τις ευθύνες για το επιτελικό μπάχαλο των κυβερνήσεων του, τις φέρει αποκλειστικά και ακέραια ο ίδιος. Ήρθε η ώρα να δώσει εξηγήσεις στη Βουλή και τον ελληνικό λαό. Για τους λόγους αυτούς ζητούμε, σύμφωνα με το άρθρο 143 ΚτΒ, να διενεργηθεί άμεσα προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές, τις συνέπειες τους στους κατοίκους και τις περιοχές που επλήγησαν, τον σχεδιασμό για την αποκατάσταση της οικονομικής και κοινωνικής ζωής των περιοχών αυτών, την απουσία αποτελεσματικών σχεδίων πρόληψης και αντιμετώπισης των δασικών πυρκαγιών και τις κατεπείγουσες αλλαγές στο σύστημα πολιτικής προστασίας ώστε να καταστεί λειτουργικό και αποτελεσματικό με την εκπόνηση σύγχρονων σχεδίων που θα απαντούν στα νέα δεδομένα της κλιματικής αλλαγής».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυρανάκης: Τέρμα η ασυλία στο διαδίκτυο – Θα κινηθούμε νομικά κατά όσων απείλησαν ζωές Νεοδημοκρατών στο διαδίκτυο τις τελευταίες ημέρες
«Τέρμα η εντύπωση ότι μπορείς να παίρνεις ανώνυμα ή επώνυμα το πληκτρολόγιό σου και να γράφεις στους ανθρώπους της ΝΔ ότι καλά σας έκαναν. Υποκινούν βία», ανέφερε ο γραμματέας της ΝΔ
Κωνσταντίνος Κυρανάκης
Αλέξης Τσίπρας στο Politico: Η κυβέρνηση να σταματήσει να δίνει λευκή επιταγή στον Τραμπ και στις ΗΠΑ
Ο πρόεδρος της ΕΛΑΣ ασκεί κριτική στην εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης, θέτει ως προτεραιότητα την αντιμετώπιση της διαφθοράς και παρουσιάζει τις βασικές κατευθύνσεις της πρότασής του ενόψει εκλογών
Ο Αλέξης Τσίπρας 22
Στέλιος Κούλογλου: Τον παρακολουθούσαν με το Pegasus ενώ ερευνούσε το σκάνδαλο των υποκλοπών στην Ευρωβουλή
Σύμφωνα με το Citizen Lab η πρώτη μόλυνση της συσκευής του Στέλιου Κούλογλου καταγράφηκε στις 21 Οκτωβρίου 2022 και ακολούθησαν δύο ακόμα επιβεβαιωμένες μολύνσεις στις 6 και 7 Μαρτίου 2023
Ο Στέλιος Κούλογλου
Μήνυμα αυτονομίας από τον Νίκο Ανδρουλάκη - «Μητσοτάκης και Τσίπρας έχουν κριθεί - Στο χέρι των πολιτών η πολιτική αλλαγή»
Για το κόμμα Καρυστιανού, ο Νίκος Ανδρουλάκης ανέφερε πως η πολιτική αλλαγή δεν έρχεται από κόμματα διαμαρτυρίας, αλλά από κόμματα με κυβερνητικό πρόγραμμα
Νίκος Ανδρουλάκης
Η απάντηση της ΕΛΑΣ στο Μαξίμου για τις δηλώσεις Κυρανάκη: «Ο κατήφορος είναι ο δικός σας δρόμος»
Σύμφωνα με πηγές του newsit.gr, οι δηλώσεις του Κωνσταντίνου Κυρανάκη για τις εμπρηστικές επιθέσεις στη Θεσσαλονίκη επιχειρούν την ταύτιση της νέας πολιτικής πρωτοβουλίας του Αλέξη Τσίπρα με ένα κλίμα έντασης και διχασμού
Κωνσταντίνος Κυρανάκης 6