Πολιτική

Νίκος Ανδρουλάκης: Μισή και κατόπιν εορτής η συγγνώμη του κ. Μητσοτάκη

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

«Για άλλη μια φορά, ο κ. Μητσοτάκης ζητά συγγνώμη κατόπιν εορτής», ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης σε σχόλιό του την ομιλία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στο Υπουργικό Συμβούλιο.

Ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε ότι «πρόκειται για μισή συγγνώμη, γιατί εκτός από τους εγκλωβισμένους στην Αττική Οδό, δεν είπε λέξη για όσους έμειναν και παραμένουν χωρίς ρεύμα και θέρμανση, αλλά και τους πολίτες που ταλαιπωρήθηκαν σε μέσα μαζικής μεταφοράς» και επισήμανε ότι οι νέες εξαγγελίες προσπαθούν απλά να καλύψουν την κραυγαλέα προχειρότητα και αναποτελεσματικότητα της κυβέρνησης. «Ο κ. Μητσοτάκης, δεν πήρε κανένα μάθημα από όσα έχουν προηγηθεί τα χρόνια της διακυβέρνησής του, συνεχίζοντας την πάγια τακτική να μετατοπίζει τις ευθύνες του σε άλλους παράγοντες», υπογράμμισε.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ανέφερε επίσης πώς όταν ο κ. Μητσοτάκης μιλάει για «επιτελικό κράτος» εννοεί την υπερσυγκέντρωση εξουσιών στο Μαξίμου. «Δε νοείται όμως, επιτελικό κράτος με τόσες επικαλύψεις αρμοδιοτήτων, όπου οι υπεύθυνοι κρύβονται ο ένας πίσω από τον άλλο. Και επίσης δε νοείται σύγχρονη χώρα, να δείχνει πιο ανέτοιμη μετά από τόσες κρίσεις», συμπλήρωσε και σημείωσε:

«Είναι η ώρα το αρμόδιο υπουργείο, να γίνει ένα πραγματικό στρατηγείο, όπως έχουμε ήδη προτείνει. Ένα ενιαίο κέντρο σχεδιασμού, συντονισμού και διαχείρισης κάθε φυσικής καταστροφής, με αναβαθμισμένα σχέδια πολιτικής προστασίας».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μήνυμα Παππά σε Φάμελλο: Να φέρει συμφωνία με τον Τσίπρα, αλλιώς θα έχουμε θέμα στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος ζητεί καθαρή γραμμή για τη σχέση με την ΕΛΑΣ και προειδοποιεί ότι η απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής δεν μπορεί να μείνει «στον αέρα»
Νίκος Παππάς και Σωκράτης Φάμελλος
Δημοσκόπηση Prorata: Δεύτερο κόμμα η ΕΛΑΣ του Τσίπρα, τρίτη η Καρυστιανού, τέταρτο το ΠΑΣΟΚ – Στο 2% ο ΣΥΡΙΖΑ
Για τον Αλέξη Τσίπρα, η πιο συχνή άποψη των ερωτηθέντων είναι ότι επιστρέφει «πιο απομακρυσμένος από την κοινωνία», ενώ αρκετοί θεωρούν ότι εμφανίζεται πλέον πιο ώριμος πολιτικά
Κάλπη, εκλογές 15
Ο «μίνι» ανασχηματισμός και το σενάριο των πρόωρων εκλογών: Ο Μαρινάκης, η Σδούκου, ο Ρουσόπουλος και ο Αμυράς ανάμεσα στα ονόματα που ακούγονται
Ο πρωθυπουργός θα πάρει σήμερα, Δευτέρα, τις αποφάσεις του, ενώ όλοι προεξοφλούν την επάνοδο του βουλευτή Σερρών, Τάσου Χατζηβασιλείου, στο κυβερνητικό σχήμα
Το Μέγαρο Μαξίμου 43