Πολιτική

Νίκος Ανδρουλάκης: Πλαφόν στην τιμή του ρεύματος από αύριο το πρωί

Tην πρόταση του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ να τεθεί άμεσα πλαφόν στη λιανική τιμή του ρεύματος από αύριο το πρωί επανέλαβε εμφατικά ο Νίκος Ανδρουλάκης από το Βόλο.

Ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε ότι με τον τρόπο αυτό θα δοθεί χειροπιαστή λύση στους υπέρογκους λογαριασμούς που πληρώνουν οι πολίτες και θα προστατευθεί το οικογενειακό εισόδημα.

«Ξεκάθαρα ότι η περιπέτεια της ενεργειακής κρίσης υπονομεύει τα πιο ευάλωτα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις», είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, επικρίνοντας παράλληλα τον Κυριάκο Μητσοτάκη επειδή δεν κατάφερε να πάρει εξαίρεση που πήραν Ισπανία και Πορτογαλία βάζοντας πλαφόν στη χονδρική τιμή.

«’Αρα, άμεσα πρέπει να ασκήσει μια άλλη πολιτική, που ήδη βρίσκεται στην εργαλειοθήκη των προτάσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Και αυτή είναι το πλαφόν στη λιανική τιμή της ενέργειας. Είναι ο μόνος τρόπος, η μόνη πολιτική απόφαση που θα σταματήσει τους υπέρογκους λογαριασμούς, που υπονομεύουν την κοινωνική συνοχή και αυξάνουν τις κοινωνικές ανισότητες. Πλαφόν στη λιανική τιμή αύριο το πρωί. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος», τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Κατέκρινε την ατολμία της κυβέρνησης καθώς και του ΣΥΡΙΖΑ να υιοθετήσουν τη συγκεκριμένη πρόταση, η οποία περιλαμβάνεται στην εργαλειοθήκη παρεμβάσεων, που προτείνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στα κράτη-μέλη. «Όλα τα υπόλοιπα όπως το να στείλουμε τους καταναλωτές να διεκδικήσουν δικαστικά το πάγωμα στη ρήτρα αναπροσαρμογής είναι μακροπρόθεσμες περιπέτειες», ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, περιόδευσε στο εμπορικό κέντρο του Βόλου και συνομίλησε με κατοίκους και καταστηματάρχες ενώ επισκέφτηκε και την Πυροσβεστική Υπηρεσία της πόλης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Το «ευχαριστώ» του Ζελένσκι στην Ελλάδα – Η ανάρτησή του μετά την ενεργειακή συμφωνία
«Από τις πρώτες μέρες της πλήρους εισβολής της Ρωσίας, η Ελλάδα μας βοηθά, συνεργάζεται με την Ευρώπη και με άλλους εταίρους, ώστε να δημιουργηθούν οι συνθήκες που θα καταστήσουν δυνατή την ειρήνη»
ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
Κυριάκος Μητσοτάκης για αναβάθμιση από Fitch: Στόχος μας είναι να γίνουμε μια οικονομία κατηγορίας Α
«Η εμπιστοσύνη των ξένων αγορών και επενδυτών προς το αξιόχρεο της ελληνικής οικονομίας είναι αυτή που δίνει το σήμα ότι διαθέτουμε ένα όλο και πιο ελκυστικό επενδυτικό περιβάλλον»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης 16
Στην Αθήνα σήμερα ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι: Συναντήσεις με Μητσοτάκη και Τασούλα, στο επίκεντρο η ενέργεια
Στις 13:45 ο Ουκρανός πρόεδρος θα φτάσει στο Μέγαρο Μαξίμου όπου θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό, μετά τη συνάντηση που θα έχει στις 13:00 με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας
Συνάντηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι.
37
Ζελένσκι: «Η Ελλάδα μεγιστοποιεί τις επιλογές μας για την προμήθεια φυσικού αερίου» – Η επίσκεψή του την Κυριακή στην Αθήνα επισφραγίζει τη συμφωνία
Το LNG που εισάγεται στην Ελλάδα θα διανέμεται μέσω του Κάθετου Διαδρόμου, αγωγού που συνδέει την Ελλάδα με Βουλγαρία, Ρουμανία, Μολδαβία, αλλά και την Ουκρανία
Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι
124