Πολιτική

Νίκος Ανδρουλάκης: Πλαφόν στην τιμή του ρεύματος από αύριο το πρωί

Tην πρόταση του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ να τεθεί άμεσα πλαφόν στη λιανική τιμή του ρεύματος από αύριο το πρωί επανέλαβε εμφατικά ο Νίκος Ανδρουλάκης από το Βόλο.

Ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε ότι με τον τρόπο αυτό θα δοθεί χειροπιαστή λύση στους υπέρογκους λογαριασμούς που πληρώνουν οι πολίτες και θα προστατευθεί το οικογενειακό εισόδημα.

«Ξεκάθαρα ότι η περιπέτεια της ενεργειακής κρίσης υπονομεύει τα πιο ευάλωτα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις», είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, επικρίνοντας παράλληλα τον Κυριάκο Μητσοτάκη επειδή δεν κατάφερε να πάρει εξαίρεση που πήραν Ισπανία και Πορτογαλία βάζοντας πλαφόν στη χονδρική τιμή.

«’Αρα, άμεσα πρέπει να ασκήσει μια άλλη πολιτική, που ήδη βρίσκεται στην εργαλειοθήκη των προτάσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Και αυτή είναι το πλαφόν στη λιανική τιμή της ενέργειας. Είναι ο μόνος τρόπος, η μόνη πολιτική απόφαση που θα σταματήσει τους υπέρογκους λογαριασμούς, που υπονομεύουν την κοινωνική συνοχή και αυξάνουν τις κοινωνικές ανισότητες. Πλαφόν στη λιανική τιμή αύριο το πρωί. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος», τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Κατέκρινε την ατολμία της κυβέρνησης καθώς και του ΣΥΡΙΖΑ να υιοθετήσουν τη συγκεκριμένη πρόταση, η οποία περιλαμβάνεται στην εργαλειοθήκη παρεμβάσεων, που προτείνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στα κράτη-μέλη. «Όλα τα υπόλοιπα όπως το να στείλουμε τους καταναλωτές να διεκδικήσουν δικαστικά το πάγωμα στη ρήτρα αναπροσαρμογής είναι μακροπρόθεσμες περιπέτειες», ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, περιόδευσε στο εμπορικό κέντρο του Βόλου και συνομίλησε με κατοίκους και καταστηματάρχες ενώ επισκέφτηκε και την Πυροσβεστική Υπηρεσία της πόλης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κοντά στις 16 μονάδες η διαφορά ΝΔ με ΠΑΣΟΚ σε τρεις δημοσκοπήσεις – Το «αγκάθι» της ακρίβειας και οι απαντήσεις για νέα κόμματα Τσίπρα και Σαμαρά
Για τον ΟΠΕΚΕΠΕ, οι πολίτες θεωρούν ότι είναι το θέμα που δυσκολεύει περισσότερο την κυβέρνηση σήμερα ενώ η πλειοψηφία χαρακτηρίζει λάθος τους χειρισμούς για τα ΕΛΤΑ
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Ο Κώστας Καραμανλής σε εκδήλωση του Ελληνοκινεζικού Επιμελητηρίου: Αμοιβαία τα οφέλη από τις σχέσεις των δύο χωρών – Τα «καρφιά» για την κυβέρνηση Μητσοτάκη
«Με κύριο πυλώνα τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες στο ναυτιλιακό τομέα, μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι για το μέλλον»
Κώστας Καραμανλής
Σκληρή κόντρα Μαρινάκη και Ανδρουλάκη στη Βουλή: «Είπατε ψέματα σε πανελλήνια μετάδοση» – «Πρέπει να φύγετε, είστε επικίνδυνοι»
Η ομιλία Ανδρουλάκη είναι «σαν να είναι προϊόν Τεχνητής Νοημοσύνης» - «Διαιρείτε και διχάζετε τον ελληνικό λαό» απάντησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
ΦΩΤΟ EUROKINISSI