Πολιτική

Νίκος Ανδρουλάκης: Πρέσβης του Ερντογάν στο ΝΑΤΟ ο Στόλτενμπεργκ

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Άστραψε και βρόντηξε ο Νίκος Ανδρουλάκης κατά του Γενς Στόλτενμπεργκ, μετά και τις νέες (ίσες) ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία που πήρε ο γγ του ΝΑΤΟ. Και εμμέσως ζητά την απομάκρυνσή του.

«Δεν μπορεί να λειτουργεί και ως πρέσβης του Ερντογάν και ως Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ», τονίζει σε δήλωσή του ο Νίκος Ανδρουλάκης, μετά τη συνέντευξη που παραχώρησε ο Γενς Στόλτενμπεργκ στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, όπου χαρακτήρισε «διαφωνίες» τις προκλήσεις της Τουρκίας έναντι της Ελλάδας.

«Οι προκλήσεις στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, η απειλή πολέμου απέναντι στην Ελλάδα, η αμφισβήτηση της εθνικής μας κυριαρχίας στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και το αναθεωρητικό δόγμα της τουρκικής ηγεσίας δεν είναι απλώς διαφωνίες ή “ατυχήματα”», αναφέρει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης στη δήλωσή του, σημειώνοντας πως ο Γενς Στόλτενμπεργκ χαρακτήρισε «αφοσιωμένο σύμμαχο» την Τουρκία, το μοναδικό κράτος μέλος του ΝΑΤΟ που δεν έχει επιβάλει κυρώσεις στη Ρωσία για την εισβολή στην Ουκρανία!

«Δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Στόλτεμπεργκ επιλέγει να δικαιολογήσει το αυταρχικό καθεστώς Ερντογάν, ακόμα και την εκβιαστική συμπεριφορά της Τουρκίας απέναντι σε Σουηδία και Φινλανδία. Θα πρέπει όμως να γίνει απολύτως κατανοητό από όλους ότι θα είναι και η τελευταία. Δεν μπορεί να λειτουργεί και ως Πρέσβης του Ερντογάν και ως Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ», καταλήγει ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Όλη η δήλωση του Νίκου Ανδρουλάκη

Οι προκλήσεις στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, η απειλή πολέμου απέναντι στην Ελλάδα, η αμφισβήτηση της εθνικής μας κυριαρχίας στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και το αναθεωρητικό δόγμα της τουρκικής ηγεσίας δεν είναι απλώς διαφωνίες ή «ατυχήματα», όπως ατυχώς σημείωσε σε πρόσφατη συνέντευξή του ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ κ. Στόλτεμπεργκ.

Χαρακτήρισε μάλιστα «αφοσιωμένο σύμμαχο» την Τουρκία, μία χώρα που λειτουργεί ως αποσταθεροποιητικός παράγοντας από τον Καύκασο μέχρι την Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο, καταπατά τα ανθρώπινα δικαιώματα και το κράτος δικαίου, και είναι το μόνο κράτος μέλος του ΝΑΤΟ που δεν έχει λάβει καμία κύρωση κατά της Ρωσίας μετά την έναρξη του πολέμου.

Δυστυχώς δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Στόλτεμπεργκ επιλέγει να δικαιολογήσει το αυταρχικό καθεστώς Ερντογάν, ακόμα και την εκβιαστική συμπεριφορά της Τουρκίας απέναντι σε Σουηδία και Φινλανδία.

Θα πρέπει όμως να γίνει απολύτως κατανοητό από όλους ότι θα είναι και η τελευταία. Δεν μπορεί να λειτουργεί και ως Πρέσβης του Ερντογάν και ως Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Αιχμές Καραμανλή για τη Δύση και μήνυμα υπέρ της στρατηγικής σχέσης με την Κίνα: «Η Ελλάδα υπήρξε πρωτοπόρος στην προσπάθεια συνεργασίας με την Ευρώπη»
Το μήνυμα του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή από την Ξάνθη για τη Θράκη και τη συνύπαρξη χριστιανών και μουσουλμάνων
Κώστας Καραμανλής 7
Νίκος Χριστοδουλίδης από Βουλή: Η Τουρκία είναι υπόλογη, η λύση δύο κρατών δεν υφίσταται ούτε ως σκέψη
Σε συνεδρίαση υψηλού συμβολισμού, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας μίλησε για τους δεσμούς Ελλάδας – Κύπρου, το 1974 και το ανοιχτό τραύμα της τουρκικής κατοχής
Νίκος Χριστοδουλίδης
«Σφάχτηκαν» Γεωργιάδης και Κωνσταντοπούλου: «Κανένας παρακρατικός μηχανισμός δεν σας κυνηγάει, μόνο η κουνιάδα της κυρίας Κεφαλά»
Καταγγελίες της προέδρου της Πλεύσης Ελευθερίας κατά του υπουργού Δικαιοσύνης για μεθόδευση μετά από παραπομπή της στην Επιτροπή Δεοντολογίας
Γεωργιάδης και Κωνσταντοπούλου