Πολιτική

Νίκος Ανδρουλάκης: Πρέσβης του Ερντογάν στο ΝΑΤΟ ο Στόλτενμπεργκ

Άστραψε και βρόντηξε ο Νίκος Ανδρουλάκης κατά του Γενς Στόλτενμπεργκ, μετά και τις νέες (ίσες) ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία που πήρε ο γγ του ΝΑΤΟ. Και εμμέσως ζητά την απομάκρυνσή του.

«Δεν μπορεί να λειτουργεί και ως πρέσβης του Ερντογάν και ως Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ», τονίζει σε δήλωσή του ο Νίκος Ανδρουλάκης, μετά τη συνέντευξη που παραχώρησε ο Γενς Στόλτενμπεργκ στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, όπου χαρακτήρισε «διαφωνίες» τις προκλήσεις της Τουρκίας έναντι της Ελλάδας.

«Οι προκλήσεις στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, η απειλή πολέμου απέναντι στην Ελλάδα, η αμφισβήτηση της εθνικής μας κυριαρχίας στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και το αναθεωρητικό δόγμα της τουρκικής ηγεσίας δεν είναι απλώς διαφωνίες ή “ατυχήματα”», αναφέρει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης στη δήλωσή του, σημειώνοντας πως ο Γενς Στόλτενμπεργκ χαρακτήρισε «αφοσιωμένο σύμμαχο» την Τουρκία, το μοναδικό κράτος μέλος του ΝΑΤΟ που δεν έχει επιβάλει κυρώσεις στη Ρωσία για την εισβολή στην Ουκρανία!

«Δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Στόλτεμπεργκ επιλέγει να δικαιολογήσει το αυταρχικό καθεστώς Ερντογάν, ακόμα και την εκβιαστική συμπεριφορά της Τουρκίας απέναντι σε Σουηδία και Φινλανδία. Θα πρέπει όμως να γίνει απολύτως κατανοητό από όλους ότι θα είναι και η τελευταία. Δεν μπορεί να λειτουργεί και ως Πρέσβης του Ερντογάν και ως Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ», καταλήγει ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Όλη η δήλωση του Νίκου Ανδρουλάκη

Οι προκλήσεις στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, η απειλή πολέμου απέναντι στην Ελλάδα, η αμφισβήτηση της εθνικής μας κυριαρχίας στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και το αναθεωρητικό δόγμα της τουρκικής ηγεσίας δεν είναι απλώς διαφωνίες ή «ατυχήματα», όπως ατυχώς σημείωσε σε πρόσφατη συνέντευξή του ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ κ. Στόλτεμπεργκ.

Χαρακτήρισε μάλιστα «αφοσιωμένο σύμμαχο» την Τουρκία, μία χώρα που λειτουργεί ως αποσταθεροποιητικός παράγοντας από τον Καύκασο μέχρι την Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο, καταπατά τα ανθρώπινα δικαιώματα και το κράτος δικαίου, και είναι το μόνο κράτος μέλος του ΝΑΤΟ που δεν έχει λάβει καμία κύρωση κατά της Ρωσίας μετά την έναρξη του πολέμου.

Δυστυχώς δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Στόλτεμπεργκ επιλέγει να δικαιολογήσει το αυταρχικό καθεστώς Ερντογάν, ακόμα και την εκβιαστική συμπεριφορά της Τουρκίας απέναντι σε Σουηδία και Φινλανδία.

Θα πρέπει όμως να γίνει απολύτως κατανοητό από όλους ότι θα είναι και η τελευταία. Δεν μπορεί να λειτουργεί και ως Πρέσβης του Ερντογάν και ως Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Boρίδης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Δεν υπάρχει πολιτικό σκάνδαλο, η αντιπολίτευση δεν έχει τίποτα άλλο να πει
Ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός υποστήριξε ότι οι δικογραφίες που έχουν διαβιβαστεί δεν θεμελιώνουν ποινικές ευθύνες και τάχθηκε κατά της άρσης ασυλίας για υποθέσεις διαμεσολάβησης
Μάκης Βορίδης
Σκέρτσος για Μυλωνάκη: Ο αγώνας του μας αφορά όλους, η πολιτική δεν μπορεί να υπηρετεί την απανθρωπιά
Με ανάρτησή του, ο υπουργός Επικρατείας συνδέει τη μάχη που δίνει ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ με το επίπεδο του πολιτικού διαλόγου και καταγγέλλει τη «δολοφονία χαρακτήρων»
Άκης Σκέρτσος
Νέα ανάρτηση Πλεύρη με αποσπάσματα της δικογραφίας: «Ψεύτες σβήστε, καμία κατηγορία από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία»
Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου επανέρχεται, υποστηρίζοντας ότι η υπόθεση αφορά μήνυση υπαλλήλου για μη άσκηση πειθαρχικής δίωξης, ενώ καταγγέλλει διασπορά fake news και προειδοποιεί ότι θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη
Θάνος Πλεύρης 10
Αφθώδης πυρετός στη Λέσβο: Σχέδιο για ελεγχόμενη διακίνηση τυριών και ενίσχυση με 10 κτηνιάτρους
Έξω από το ΥΠΑΑΤ είχε συγκεντρωθεί κόσμος, έπειτα από κάλεσμα της Ομοσπονδίας Λεσβιακών Σωματείων, εκφράζοντας τη συμπαράσταση του στους εκπροσώπους του πρωτογενούς τομέα - «Μπλοκαρισμένα» τα λιμάνια της Μυτιλήνης
Αφθώδης πυρετός, σύσκεψη στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης
Θανάσης Κοντογεώργης: Εκλογές το 2027, η τοξικότητα δεν συμφέρει τη χώρα
Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ μίλησε για τη δοκιμασία του Γιώργου Μυλωνάκη, επέμεινε στην ανάγκη πολιτικής νηφαλιότητας και υπερασπίστηκε τη θεσμική στάση της κυβέρνησης έναντι της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας 
Θανάσης Κοντογεώργης