Δευτέρα, 29 Απρ.
19oC Αθήνα

Νίκος Ανδρουλάκης: Στόχος του ΠΑΣΟΚ δεν είναι να ξεπεράσει τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά να κερδίσει τη ΝΔ

Νίκος Ανδρουλάκης: Στόχος του ΠΑΣΟΚ δεν είναι να ξεπεράσει τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά να κερδίσει τη ΝΔ
Eurokinissi

«Η χώρα χρειάζεται ισχυρή αντιπολίτευση, αλλά πάνω απ’ όλα ισχυρή κυβερνητική εναλλακτική πρόταση», τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης, από το βήμα των εργασιών της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

Ανοίγοντας τις εργασίες της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής, ο Νίκος Ανδρουλάκης απηύθυνε προσκλητήριο προς όλους τους προοδευτικούς πολίτες, υπογραμμίζοντας τη δέσμευση υλοποίησης του σχεδίου που θέλει το ΠΑΣΟΚ «να είναι ισχυρή αντιπολίτευση σήμερα και ισχυρή κυβέρνηση αύριο».

Παράλληλα, ο κ. Ανδρουλάκης έκανε άνοιγμα στις λεγόμενες «προοδευτικές δυνάμεις», ενώ άφησε αιχμές για «επιτελικά φιάσκα» της κυβέρνησης.

«Βήμα – βήμα πετυχαίνουμε αυτό που φάνταζε ακατόρθωτο. Αυτό δείχνει η σταθερή ανοδική μας πορεία», δήλωσε στη συνέχεια, συμπληρώνοντας ότι:

«Θα ξαναέχουμε την δημοκρατική παράταξη πρωταγωνιστή των εξελίξεων στην πατρίδα μας. Έχουμε χρέος να αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις για να έχει αξιόμαχο αντίπαλο η συντηρητική παράταξη (…) Στόχος δεν είναι να ξεπεράσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά να κερδίσουμε τη ΝΔ για να αλλάξει ο τόπος σελίδα και να έχει προοπτική ο ελληνικός λαός» τόνισε και απηύθυνε προσκλητήριο σε κάθε προοδευτικό πολίτη για συστράτευση ενώ ζήτησε από όλους στην παράταξη σκληρή δουλειά.

 

«Δεν επιλέγουμε τις ατελέσφορες συγκολλήσεις κορυφής, αλλά το δύσκολο, δρόμο των κοινωνικών και πολιτικών συμμαχιών. Είναι ο μόνος στέρεος δρόμος για να υπάρξει ισχυρή προοδευτική δύναμη ως αντιπολίτευση κα αύριο ως κυβέρνηση (…) Να συνεχίσουμε όλοι τον αγώνα, να προχωρήσουμε δυναμικά, γιατί οι πολίτες ζητούν μια δίκαιη και ανθεκτική κοινωνία», σημείωσε.

«Είμαστε δίπλα σε όλους όσους θέλουν ποιοτική δημοκρατία. Στεκόμαστε στο πλευρό των πιο αδύναμων Ελλήνων με λόγος συνέπειας και προόδου και όχι προσφέροντας λαϊκισμό» είπε και κατηγόρησε τη ΝΔ για «την αύξηση των ανισοτήτων, τη συνεχιζόμενη μείωση πραγματικών εισοδηματιών, την ακρίβεια και τον πληθωρισμό στα τρόφιμα». «Δεν έχουμε κράτος που προστατεύει τον πολίτη αλλά κράτος τροχονόμο των επιχειρηματικών συμφερόντων», σημείωσε.

Και συνέχισε τη δριμεία κριτική προς τη ΝΔ λέγοντας «η αποτελεσματικότητα τους είναι υπό του μηδενός. Δεν υπάρχει καμία επιτελικότητα, προβάλουν το 41% ως καθαρτήριο της ανικανότητάς τους. Οι Έλληνες και οι Ελληνίδες αξιζουν περισσότερα και είμαστε εδώ για να τους προσφέρουμε καλύτερες μέρες, αξιοπρέπεια και προοπτική».

 

Τόνισε πως «δεν πανηγυρίζουμε για τις δημοσκοπήσεις είναι μόνο μια φωτογραφία της στιγμής». «Σήμερα ανοίγει ένας νέος κύκλος. Να μη συμβιβαστούμε, να υπηρετήσουμε το λαό και την πατρίδα. Προχωράμε ενωμένοι και ανανεωμένοι, όλοι μαζί», υπογράμμισε.

Στη συνεδρίαση συμμετέχουν οι βουλευτές του κόμματος, ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου (πάνω φωτογραφία – Eurokinissi), τα στελέχη της Κεντρικής Επιτροπής και της Νεολαίας.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις