Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Νίκος Ανδρουλάκης: Το ΠΑΣΟΚ και ο ήλιος θα υπάρχουν στο όνομά μας – Αδιανόητο να μην υπάρξει β’ γύρος

Νίκος Ανδρουλάκης

Τα σύμβολα του ΠΑΣΟΚ θα είναι μπροστά στο επόμενο συνέδριο του ΚΙΝΑΛ, ξεκαθάρισε ο Νίκος Ανδρουλάκης μιλώντας στο κεντρικό δελτίου του MEGA.

Ο υποψήφιος για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης ήταν ο μεγάλος νικητής του πρώτου γύρου των εκλογών και θα βρεθεί αντιμέτωπος την επόμενη Κυριακή 12 Δεκεμβρίου με τον Γιώργο Παπανδρέου.

Ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε πως στο συνέδριο του κόμματος θα υπάρχει το ΠΑΣΟΚ καθώς όπως ανάφερε «και το όνομα και το σύμβολό μας, έχω πρόταση που τα αγκαλιάζει όλα: Και ΠΑΣΟΚ και ήλιος και συμπαράταξη.Στο όνομά μας θα είναι και το ΠΑΣΟΚ».

«Αδιανόητο να μην γίνει β’ γύρος»

Ο μεγάλος νικητής του πρώτου γύρου των εκλογών του ΚΙΝΑΛ σχολίασε την προτροπή του Ανδρέα Λοβέρδου προς τον Γιώργο Παπανδρέου να αποσυρθεί και να μην υπάρξει δεύτερος γύρος, αλλά και την απόφαση του πρώην πρωθυπουργού να συνεχίσει μέχρι τέλους τον αγώνα.

«Συμφωνώ απόλυτα με αυτό που είπε ο πρώην πρωθυπουργός. Είναι αδιανόητο να μην γίνει δεύτερος γύρος. Είναι λάθος να μην τηρήσουμε το καταστατικό μας. Πρέπει να τιμήσουμε τους πολίτες που συμμετείχαν στις εκλογές.

Καλώ όλους τους πολίτες να έρθουν και αυτή την Κυριακή στις κάλπες. Ζητώ ισχυρή εντολή, για την ανανέωση, την ενότητα και την πολιτική αυτονομία της παράταξης».

Μάλιστα αποκάλυψε πως στην επικοινωνία που είχε με τον Ανδρέα Λοβέρδο, διευκρινίζοντας πως αυτή έγινε μετά τη δήλωση στήριξης του βουλευτή του ΚΙΝΑΛ, του ζήτησε να συμβάλει στο να υπάρξει νέα δυναμική ώθηση των πολιτών για να συμμετάσχουν στις εκλογές και την επόμενη Κυριακή.

«Το πρωί, τηλεφώνησα σε όλους τους συνυποψηφίους μου, τους ευχαρίστησα για τον πολιτικό αγώνα που δώσαμε όλοι με αξιοπρέπεια και ενότητα και ζήτησα να καλέσουν και εκείνοι τους πολίτες στις κάλπες την Κυριακή», ανέφερε ο κ. Ανδρουλάκης.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, μάλιστα, «προσπάθησα να μιλήσω και με τον κ. Λοβέρδο, άλλα με ενημέρωσαν οι συνεργάτες του ότι θέλει να μιλήσουμε μετά την ανακοίνωση της απόφασής του για το δεύτερο γύρο».

Ο υποψήφιος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ ρωτήθηκε αν θωρεί τη στήριξη Λοβέρδου στο πρόσωπό του ως κάτι «καλό ή κακό» και τόνισε πως «οι πολίτες απέδειξαν ποιες είναι οι προτεραιότητές τους. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα ταυτιστούμε οι συνυποψήφιοι», αφού ο καθένας έχει τις θέσεις του, ωστόσο, επανέλαβε ότι στόχος του είναι η ενότητα.

«Η ανανέωση είναι και ηλικιακή»

«Η παράταξή μας είναι πληγωμένη, δε θα ακολουθήσω δρόμο έντασης. Θέλω μια ειρηνική νίκη. Θα είναι μια νίκη της παράταξης, νίκη προοπτικής. Να κοιτάξουμε μπροστά, να μην επαναλάβουμε τα λάθη του χθες», υπογράμμισε.

Για το κλίμα που επικρατεί, για την ηλικιακή ανανέωση, ο Νίκος Ανδρουλακης πρόσθεσε: «Δεν μπαίνω σε χαρακτηρισμούς, σε απαξίωση. Τον τιμώ τον πρώην πρωθυπουργό», ανέφερε αρχικά.

«Η ανανέωση είναι και ηλικιακή, όχι μόνο όμως. Είναι θέμα πολιτικού ήθους και προγράμματος για την πατρίδα. Ένα ρουσφέτι στη ζωή μου δεν έχω κάνει. Δεν έχω κοστίσει στον ελληνικό λαό ούτε ένα ευρώ. Ανανέωση είναι η δημοσία συμπεριφορά. Οι πολιτικοί διαπαιδαγωγούν τους πολίτες με τη συμπεριφορά τους», δήλωσε κατηγορηματικά ο κ. Ανδρουλάκης.

Ο πολιτικός «χώρος» των παλιών στελεχών και το όνομα «ΠΑΣΟΚ»

Σχετικά με την διάθεση επιστροφής παλιών στελεχών του κόμματος, και για το κατά πόσο θα δοθεί πολιτικός χώρος στα εν λόγω στελέχη, ο Νίκος Ανδρουλάκης ξεκαθάρισε πως, «χώρο έχουν στην παράταξη όσοι έχουν προσφέρει στο παρελθόν και δεν έχουν πληγώσει τον ελληνικό λαό. Τα στελέχη που έφυγαν για λόγους καρέκλας, αξιακά, δεν μπορούμε να τους δεχτούμε πίσω».

Για το ζήτημα των «επιστροφών» στελεχών που έχουν ταχθεί στο ΣΥΡΙΖΑ, ο Νίκος Ανδρουλάκης απάντησε πως θα υπάρξουν συνομιλίες με την κοινοβουλευτική ομάδα που θα σχηματιστεί και θα συναποφασίσουν.

«Συνομιλούμε με την προοδευτική αριστερά και το προοδευτικό κέντρο. Θα εισηγηθώ και η κοινοβουλευτική ομάδα θα συναποφασίσει μαζί με εμένα», ξεκαθάρισε.

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις