Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Νίκος Δένδιας: Άλλοι 18 αναχώρησαν από το Αφγανιστάν για την Αθήνα μέσω Τιφλίδας

Νίκος Δένδιας: Άλλοι 18 αναχώρησαν από το Αφγανιστάν για την Αθήνα μέσω Τιφλίδας

Απεγκλωβίστηκαν από το Αφγανιστάν ακόμη 18 Αφγανοί πολίτες ελληνικού ενδιαφέροντος, ανακοίνωσε ο Νίκος Δένδιας. Όπως ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών, βρίσκονται ήδη στην Τιφλίδα και θα επιβιβαστούν σε πτήση με προορισμό την Αθήνα.

Την είδηση της αναχώρησης νωρίτερα την Κυριακή (24.10.2021) των 18 Αφγανών πολιτών ελληνικού ενδιαφέροντος, έκανε γνωστή ο Νίκος Δένδιας, με ανάρτησή του στο Twitter.

«Η Ελλάδα τηρεί τις δεσμεύσεις της και πράττει το χρέος της», υπογραμμίζει ο υπουργός Εξωτερικών.

Επίσης, επισημαίνει πως ο απεγκλωβισμός των 18 Αφγανών πολιτών, επετεύχθη έπειτα από συνεχείς προσπάθειες για να ξεπερασθούν οι δυσκολίες, υπό τον συντονισμό του υπουργείου Εξωτερικών, σε στενή συνεργασία με το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου.

 

 

Νίκος Δένδιας: Έχει στο Λονδίνο μία δουλειά… 

Στο μεταξύ, τη Δευτέρα (25.10.2021), ο Νίκος Δένδιας θα επισκεφθεί το Ηνωμένο Βασίλειο, όπου αναμένεται να συναντηθεί με την υπουργό Εξωτερικών, Ελίζαμπεθ Μέρι Τρας (Elizabeth Truss).

Κατά την παραμονή του στο Λονδίνο, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών θα συναντηθεί, επίσης, με την υφυπουργό Εξωτερικών, αρμόδια για την Ευρώπη και την Αμερικανική Ήπειρο Γουέντι Μόρτον.

Οι ανωτέρω συνομιλίες θα εστιάσουν στην περαιτέρω ενδυνάμωση της διμερούς συνεργασίας μεταξύ Ελλάδος και Ηνωμένου Βασιλείου σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος, αναφέρεται σε ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών.

Κατά την επίσκεψη προγραμματίζεται ακόμη η υπογραφή «Μνημονίου κατανόησης περί διμερούς στρατηγικού πλαισίου μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και του Ηνωμένου Βασιλείου της Μεγάλης Βρετανίας και της Βορείου Ιρλανδίας».

Επιπλέον, στο πλαίσιο της ενίσχυσης της κοινοβουλευτικής συνεργασίας μεταξύ των δυο χωρών, ο Νίκος Δένδιας θα πραγματοποιήσει συναντήσεις με τους προέδρους των κοινοβουλευτικών ομάδων Εξωτερικών, Tom Tugendhat και Άμυνας, Tobias Ellwood.

Κατά την παραμονή του στο Λονδίνο, ο υπουργός Εξωτερικών θα είναι ομιλητής στο «Royal United Services Institute». Το θέμα της ομιλίας του υπουργού θα είναι «Ενισχύοντας την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην Ευρώπη και τη Μεσόγειο – Enhancing Security and Stability in Europe and the Mediterranean».

Η εν λόγω επίσκεψη του Νίκου Δένδια στο Λονδίνο, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, είναι η δεύτερη σε διάστημα λίγων μηνών, γεγονός το οποίο υπογραμμίζει την ιδιαίτερη σημασία που αποδίδει η Ελλάδα στην ενίσχυση των παραδοσιακών δεσμών με το Ηνωμένο Βασίλειο, στην εποχή μετά την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Brexit). 

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις