Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Νίκος Δένδιας για Ουκρανία: «Φρικιαστικά εγκλήματα εναντίον αμάχων» – «Να λογοδοτήσουν»

Νίκος Δένδιας για Ουκρανία: «Φρικιαστικά εγκλήματα εναντίον αμάχων» – «Να λογοδοτήσουν»
ΦΩΤΟ ΙΝΤΙΜΕ

Ο Νίκος Δένδιας, υποδεχόμενος τον Ολλανδό Υπουργό Εξωτερικών Wopke Hoekstra, αναφέρθηκε στον πόλεμο στην Ουκρανία, μιλώντας για τη μεγαλύτερη Ευρωπαϊκή κρίση του 21ου αιώνα.

Ανέφερε ότι χθες ήταν ο ίδιος ο Νίκος Δένδιας στην Ουκρανία, στην Οδησσό «μια πόλη που είναι στενά συνδεδεμένη με την ιστορία του Ελληνισμού. Το Γενικό μας Προξενείο επαναλειτουργεί στην Οδησσό. Είναι το μόνο ευρωπαϊκό Προξενείο που υπάρχει εκεί. Είχα επίσης την ευκαιρία να έχω επαφές με την ελληνική ομογένεια, με τους Έλληνες που ζουν εκεί. Με την Αναπληρώτρια Πρωθυπουργό της Ουκρανίας, με τον Στρατιωτικό Διοικητή της Περιφέρειας, με τον Δήμαρχο της Οδησσού».

Ο κύριος Δένδιας ανέφερε ότι μετέφερε την ανθρωπιστική βοήθεια, κυρίως φάρμακα τονίζοντας ότι θα υπάρχει συνέχεια «γιατί η ελληνική Κυβέρνηση, η Κυβέρνηση Μητσοτάκη, έχει δεσμευτεί να κάνει ό,τι είναι δυνατόν για την ελληνική ομογένεια στην Ουκρανία».

Ο κύριος Δένδιας εξέφρασε τον αποτροπιασμό του «για τα φρικιαστικά εγκλήματα εναντίον Ουκρανών αμάχων, σωροί των οποίων  ανακαλύφθηκαν χθες στη Μπούκα, κοντά στο Κίεβο. Οι υπεύθυνοι θα πρέπει να λογοδοτήσουν για αυτές τις πράξεις, τις οποίες καταδικάζουμε απερίφραστα. Επίσης, θέλω να πω ότι η Ελλάδα, με τις όποιες δυνατότητές της, θα συνεισφέρει στην ανοικοδόμηση της Ουκρανίας.

Η Ελλάδα, όπως και η Ολλανδία, έχουν συμμετάσχει στην επιβολή κυρώσεων στη Ρωσία, παρά το τίμημα που αυτή η απόφαση έχει και για τις δύο οικονομίες» είπε μεταξύ άλλων ο κύριος Δένδιας.

Και τόνισε:

«Θέλω να εκφράσω την ελπίδα ότι το σύνολο των χωρών που προσβλέπουν σε ένα ευρωπαϊκό μέλλον και στην Ευρώπη θα ακολουθήσουν αυτόν τον δρόμο, να επιβάλουν κυρώσεις. Η Ρωσική εισβολή καταδεικνύει ότι κάθε αναθεωρητισμός, κάθε παραβίαση θεμελιωδών αρχών του Διεθνούς Δικαίου δεν έχει θέση στη διεθνή κοινότητα του 21ου αιώνα. Είναι απαράδεκτη. Η καταδίκη πρέπει να είναι άμεση και πρέπει να υιοθετούνται βαριές κυρώσεις σε όποιους παραβαίνουν τους κανόνες».

 

 

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις