Κυριακή, 28 Απρ.
22oC Αθήνα

Νίκος Δένδιας: Μπορούμε να φτιάξουμε δικά μας drones, πυραύλους και ραντάρ

Νίκος Δένδιας: Μπορούμε να φτιάξουμε δικά μας drones, πυραύλους και ραντάρ
Φωτογραφία: Eurokinissi

Τα σχέδια του για την Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία (ΕΑΒ) όσο και για την ελληνική αμυντική βιομηχανία συνολικά, ανέλυσε ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Δένδιας, σε συνέντευξη του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

Στην ερώτηση εάν έχει έρθει η ώρα να παράγει η Ελλάδα τα δικά της αμυντικά συστήματα και τι είδους, ο Νίκος Δένδιας είπε ότι η ώρα έχει παρέλθει και ότι πολλά χρόνια πριν, έπρεπε να μπορούμε να στηρίξουμε το μεγάλο οικοδόμημα των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ο κ. Δένδιας είπε μάλιστα ότι δεν χρειάζεται να εφεύρουμε τον τροχό και ότι υπάρχουν χώρες στην περιοχή μας που έχουν καταφέρει εξαιρετικά πράγματα όπως το Ισραήλ.

«Προφανώς μπορούμε να φτιάξουμε δικά μας drones. Από εκεί και πέρα, software, συντήρηση των οπλικών μας συστημάτων. Συντήρηση των αεροπλάνων που ήδη έχουμε. Συντήρηση των πλοίων που ήδη έχουμε. Δυνατότητα παραγωγής πυραύλων, δυνατότητα παραγωγής ρουκετών, δυνατότητα παραγωγής ραντάρ, δυνατότητα παραγωγής ασυρμάτων, δυνατότητα παραγωγής όπλων, δυνατότητα παραγωγής πυρομαχικών.

Όλα αυτά είναι απολύτως μέσα στο πλαίσιο των δυνατοτήτων της χώρας μας. Και έχουμε και ένα ανθρώπινο κεφάλαιο το οποίο είναι ζηλευτό» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις