Παρασκευή, 3 Μαΐ
24oC Αθήνα

Νίκος Δένδιας στο Live News: Η υπόθεση Μπελέρη δεν έχει τελειώσει για την Ελλάδα

Νίκος Δένδιας στο Live News: Η υπόθεση Μπελέρη δεν έχει τελειώσει για την Ελλάδα

Για την υπόθεση της συνεχιζόμενης κράτησης του δημάρχου Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρη από τις αρχές της Αλβανίας αλλά και για τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας για την μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης όπως και για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, μίλησε στο Live News και τον Νίκο Ευαγγελάτο ο Νίκος Δένδιας.

Για την υπόθεση Μπελέρη είπε ότι προκάλεσε τριβές στην σχέση των δυο χωρών και αν συνεχιστεί στο ίδιο μοτίβο θα προκαλέσει και προβλήματα στην ένταξη της Αλβανίας στην Ευρώπη.

Τόνισε ακόμα ότι μετά την μελέτη της δικογραφίας δεν δικαιολογείται η προσωρινή κράτηση όχι μόνο ενός εκλεγμένου δήμαρχου αλλά κανενός πολίτη.

«Η λύση είναι να αφεθεί προσωρινά ελεύθερος ο δήμαρχος και να δικαστεί όπως γίνεται σε ένα οποιοδήποτε κράτος δικαίου», είπε χαρακτηριστικά και προειδοποίησε: «Κάνουν λάθος αν θεωρούν ότι την υπόθεση η Ελλάδα μπορεί να την βάλει κάτω από το τραπέζι ή στην άκρη».

Για το θέμα της μουσουλμανικής μειονότητας και την πολιτική κόντρα ανάμεσα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Δένδιας είπε ότι «ο κ. Τσίπρας έχει υπάρξει πρωθυπουργός και ξέρει πολύ καλά τι γίνεται στην Θράκη. Η κυβέρνηση το χειρίστηκε με ευπρέπεια και ανέμενε ορθά να τακτοποιήσει τα του οίκου της η αξιωματική αντιπολίτευση».

Για την κυβέρνηση που θα προκύψει μετά την 25η Ιουνίου ο Νίκος Δένδιας είπε ότι θα πρέπει να υπάρξει διαμαρτυρία προς την Τουρκία. «Το αν θα γίνει με την μορφή διαβήματος ή κάτω από το τραπέζι θα αποφασιστεί».

Για τις εκλογές είπε ότι «αν όλοι πάνε για μπάνιο και όχι στις κάλπες δεν είναι βέβαιη η αυτοδυναμία».

Ερωτηθείς αν κινδυνεύουμε με σύρραξη με την Τουρκία απάντησε κατηγορηματικά όχι και σημείωσε πως ο στόχος είναι η βελτίωση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις μετά τον σεισμό στην Τουρκία να διαρκέσει.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις