Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Νίκος Δένδιας: Θα προασπίσουμε τα συμφέροντα της χώρας!

Νίκος Δένδιας: Θα προασπίσουμε τα συμφέροντα της χώρας!
Intime News

Τα καθήκοντά του ανέλαβε ο νέος υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, παραλαμβάνοντας από τον Γιώργο Κατρούγκαλο. “Θα επιδιώξουμε συναίνεση στην εξωτερική πολιτική” τόνισε ο κ. Δένδιας.

Ο κ. Δένδιας υπογράμμισε ότι η εξωτερική πολιτική δεν προσφέρεται για κομματικές αντιπαραθέσεις. “Ήθελα να διαβεβαιώσω ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη θα επιδιώξει τη συναίνεση στην εξωτερική πολιτική” προσθέτοντας ότι θα “προασπίσουμε τα συμφέροντα της χώρας και θα ενισχύσουμε τις σχέσεις με τον απόδημο ελληνισμό”.

Δίνοντας το στίγμα του, σε μία λιτή αλλά περιεκτική δήλωση, ο κ. Δένδιας επισήμανε πρωτίστως ότι “η εξωτερική πολιτική δεν προσφέρεται για κομματικές αντιπαραθέσεις”, διαβεβαιώνοντας, τόσο τον απερχόμενο υπουργό, Γιώργο Κατρούγκαλο, και τους συνεργάτες του όσο και τους παρευρισκομένους, ότι “η κυβέρνηση Μητσοτάκη θα επιδιώξει τη συναίνεση στην εξωτερική πολιτική”.

Μαζί με τους συνεργάτες του, όπως είπε, τον αναπληρωτή υπουργό και τους δύο υφυπουργούς, καθώς και το εξαιρετικό ανθρώπινο δυναμικό του υπουργείου Εξωτερικών “θα προασπίσουμε τα συμφέροντα της χώρας, θα αναπτύξουμε την οικονομική διπλωματία, θα προασπίσουμε και θα ενισχύσουμε τις σχέσεις μας με τον απόδημο ελληνισμό”.

Ολοκληρώνοντας, είπε ότι δεν έχει πρόθεση να χρησιμοποιήσει “αυτό το τελετουργικό βήμα για τοποθέτηση επί της ουσίας επί των ευρύτατων και πολύπλοκων θεμάτων της εξωτερικής μας πολιτικής”.

Από την πλευρά του ο κ. Κατρούγκαλος μίλησε με θερμά λόγια για τον νέο υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια σημειώνοντας, μεταξύ άλλων, ότι είναι βέβαιος πως “θα συνεχίσει σε κλίμα εθνικής ομοψυχίας να ασκεί την εξωτερική πολιτική”.

Και υπογράμμισε:

“Είχα την τύχη να διαδεχθώ στο υπουργείο Εξωτερικών τον Αλέξη Τσίπρα, έναν εξωστρεφή πρωθυπουργό και τον Νίκο Κοτζιά ο οποίος άφησε ανεξίτηλη τη σφραγίδα του”.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις