Σάββατο, 25 Μαΐ
28oC Αθήνα

Νίκος Φίλης: Επιλέγουν ως λύση την ανοσία της αγέλης – Οι ευθύνες έχουν ονοματεπώνυμο και συνέπειες

Νίκος Φίλης: Επιλέγουν ως λύση την ανοσία της αγέλης – Οι ευθύνες έχουν ονοματεπώνυμο και συνέπειες

Για ανευθυνότητα κατηγορεί ο Νίκος Φίλης, τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, τους υπουργούς Παιδείας και Υγείας, με αφορμή τις ανακοινώσεις τους για το άνοιγμα των σχολείων, και προσθέτει: «Είναι σαφές ότι επιλέγουν ως λύση την ανοσία της αγέλης».

Στην ανακοίνωσή του, ο κ. Φίλης αναφέρει: «Σήμερα οι υπουργοί Παιδείας και Υγείας ανήγγειλαν επιστροφή στις τάξεις με σελφ τεστ και διατήρηση του απαράδεκτου ‘50%+1’ για να κλείσει ένα τμήμα. Ουσιαστικά δηλαδή, στέλνουν μαθητές και εκπαιδευτικούς πίσω στα σχολεία, όπως ακριβώς το Σεπτέμβριο. Πριν την εμφάνιση της Όμικρον, που έχει αλλάξει τα δεδομένα και αποδιοργανώσει τα νοσοκομεία μας. Κι ας νόσησαν πάνω από 100.000 παιδιά το τετράμηνο που πέρασε. Επέλεξαν μάλιστα να κάνουν τις ανακοινώσεις τους τη μέρα που δημοσιοποιήθηκε το απίστευτο ρεκόρ των 50.126 κρουσμάτων. Την ίδια εβδομάδα που η Ελλάδα πέρασε δεύτερη στον κόσμο, σε κρούσματα αναλογικά με τον πληθυσμό (πλην πολύ μικρών χωρών)».

Ακολούθως, θυμίζει ότι χθες κατατέθηκαν δέκα προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για ασφαλέστερο – κατά το δυνατόν – άνοιγμα των σχολείων και αναρωτιέται: «Συζητήθηκαν κάποιες από αυτές στη συνεδρίαση της Επιτροπής Ειδικών; Τι συνέβη; Απορρίφθηκαν συλλήβδην από τους επιστήμονες; Δεν μπορώ να το πιστέψω. Ρωτώ, ούτε ένα από τα μέτρα που προτείναμε, δεν θα βοηθούσε στην ασφάλεια των εκπαιδευτικών, των μαθητών και των οικογενειών τους; Αποφάσισε αντίθετα η πλειοψηφία των επιστημόνων – μέλη της, να υιοθετήσει το περίφημο «50%+1»;».

Κλείνοντας ο κ. Φίλης υποστηρίζει: «Η κυβέρνηση ρίχνει την ελληνική οικογένεια σε μια απρόβλεπτη δίνη, τη στιγμή που δεν μπορεί – δεν θέλει – να εξασφαλίσει ούτε δωρεάν μοριακά τεστ. Από δω και πέρα, λυπάμαι ξαναλέω, οι ευθύνες έχουν ονοματεπώνυμο και συνέπειες».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις