Πολιτική

Νίκος Φίλης για τον Στέφανο Κασσελάκη: Εικόνα διάλυσης και εξευτελισμού – Θα θέσω θέμα ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Μορφή χιονοστιβάδας παίρνουν οι αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, μετά και την αποκάλυψη των απόψεων που διατύπωνε δημοσίως ο Στέφανος Κασσελάκης. Σήμερα (23.10.2023), ο Νίκος Φίλης μίλησε με σκληρά λόγια για τον πρόεδρο του κόμματος, ο οποίος είχε ήδη προκαλέσει αναταράξεις με την ομιλία του στη Γενική Συνέλευση του ΣΕΒ. 

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο Νίκος Φίλης είπε ότι θα θέσει θέμα ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ και προσέθεσε ότι η εικόνα του κόμματος λόγω του Στέφανου Κασσελάκη είναι διάλυσης και εξευτελισμού. 

Ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι ο Στέφανος Κασσελάκης εξυπηρετεί τη μετατροπή του ΣΥΡΙΖΑ σε ένα μικρό και συστημικό κόμμα, το οποίο θα εξυπηρετεί το σύστημα, λειτουργώντας ως «τσόντα» οποιουδήποτε συστημικού κόμματος θελήσει να κυβερνήσει. 

Συνέχισε λέγοντας ότι πριν από τις εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ ο Στέφανος Κασσελάκης απέκρυψε τις απόψεις του από τον ελληνικό λαό και τα μέλη του κόμματος, γεγονός που αποτελεί μια μορφή εξαπάτησης. 

Ο Νίκος Φίλης είπε ότι ο Στέφανος Κασσελάκης μπορεί να συγκυβερνήσει με τη Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη. 

Μιλώντας για την αποχώρηση του Στέλιου Κούλογλου από την ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, ο Νίκος Φίλης είπε πως δεν οφείλει να παραδώσει την έδρα του, διότι «εξελέγη με το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ και όχι με το κόμμα του Στέφανου Κασσελάκη». 

Μεγάλα ξένα και εγχώρια οικονομικά συμφέροντα θέλουν τον ΣΥΡΙΖΑ μικρό, συστημικό κι ελεγχόμενο κόμμα, κάτι που εξ αντικειμένου εξυπηρετεί ο Στέφανος Κασσελάκης, επανέλαβε ο Νίκος Φίλης. 

Επιπλέον, ο Νίκος Φίλης καταδίκασε την πρόταση Κασσελάκη για διαγραφή του Στέφανου Τζουμάκα από τον ΣΥΡΙΖΑ. Υπογράμμισε ότι, «με τα όσα λέει ο κ. Κασσελάκης, δεν μπορεί να εκπροσωπήσει ένα αριστερό κόμμα. Τίθεται ζήτημα τι εκπροσωπεί». Με όσα λέει ο Στέφανος Κασσελάκης, δεν μπορεί να εκπροσωπεί τον ΣΥΡΙΖΑ ως κόμμα της Αριστεράς, είπε χαρακτηριστικά. 

«Σε ό,τι με αφορά, θα θέσω θέμα των όσων λέει ο κ. Κασσελάκης. Είναι έξω από τη λειτουργία του κόμματος», επεσήμανε. Όπως εξήγησε, δεν θα θέσει ευθέως ζήτημα Κασσελάκη, αλλά θέμα λειτουργίας.

Η προσδοκία που είχε ο κόσμος από μια νέα ηγεσία να ανακόψει τη φθορά δεν επιβεβαιώθηκε, όπως σε άλλες περιπτώσεις, Ανδρουλάκη και Μητσοτάκη, υποστήριξε, αναφερόμενος στην κακή πορεία του κόμματος. 

«Πιο νωπή λαϊκή εντολή είναι η απόφαση που έδωσε ο λαός με τις δημοτικές εκλογές, όπου εκεί υποχώρησε περαιτέρω το κύρος και η εκλογική επιρροή του ΣΥΡΙΖΑ, στο 12,7%. Αυτό δεν οφείλεται προσωπικά στον κ. Κασσελάκη, αλλά δεν το ανέκοψε», συνέχισε. 

«Υπάρχει μια ψυχρή αποδοκιμασία από την κοινωνία», σημείωσε.

Μιλώντας για τις απόψεις που είχε γράψει στον «Εθνικό Κήρυκα» ο Στέφανος Κασσελάκης, ο Νίκος Φίλης είπε ότι «συνιστούν ακραία εκδοχή του νεοφιλελευθερισμού». «Δεν τολμούσαν να τα πουν στην Ελλάδα οι νεοφιλελεύθεροι. Δεν τα λέει αυτά ο κ. Κασσελάκης το 2015, τα λέει πριν από μερικές ημέρες στο ΣΕΒ», πρόσθεσε.

Τόνισε, τέλος, ότι δεν «γνωρίζαμε όσα αποκάλυψε η Εφημερίδα των Συντακτών για τον Στέφανο Κασσελάκη».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Σε θέσεις μάχης Ελλάδα και Ιταλία στη Σύνοδο Κορυφής μετά το «φρένο» του Eurogroup για επέκταση της δημοσιονομικής ευελιξίας
Αν και εφόσον, η Ευρώπη αποφασίσει τελικά να κινητοποιηθεί για τη στήριξη των πολιτών της, τότε, οι εκτιμήσεις του κυβερνητικού επιτελείου είναι ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να εξασφαλίσει περίπου 700 εκατομμύρια ευρώ
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Τζόρτζια Μελόνι
«Πόλεμος» ΕΛΑΣ – ΠΑΣΟΚ: Στη Δικαιοσύνη προαναγγέλλει ότι θα προσφύγει η Παπαδοπούλου κατά του Κωνσταντόπουλου – «Ούτε βήμα πίσω»
Νέα ανάρτηση της αναπληρώτριας εκπροσώπου Τύπου της ΕΛΑΣ μετά την καταγγελία για εξύβριση και εκφοβισμό - Αιχμές προς τη Χαριλάου Τρικούπη και τον Νίκο Ανδρουλάκη
Άννα Παπαδοπούλου, ΕΛΑΣ 14
Μπακογιάννης κατά Δούκα για τη Γκράβα: «Εμφανίζεται στις κάμερες στα εύκολα και εξαφανίζεται στα δύσκολα»
Σκληρή ανακοίνωση της μείζονος αντιπολίτευσης για την ασφάλεια των μαθητών, τις καθυστερήσεις στους ελέγχους και την αναστολή λειτουργίας του σχολικού συγκροτήματος
Χάρης Δούκας και Κώστας Μπακογιάννης
Η Κίμπερλι Γκιλφόιλ στο στόχαστρο της WSJ: Πίεζε δωρητή να της καταθέσει 100.000 δολάρια στον λογαριασμό της – Η στήριξη Ρούμπιο και τα ερωτήματα
Η Χριστίνα Κοραή, μιλώντας στο Live News, σχολίασε το νέο δημοσίευμα – Η απουσία προσωπικής απάντησης της πρέσβειρας και η αντίδραση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ
Κίμπερλι Γκιλφόιλ
Στο στόχαστρο της ΕΛΑΣ το ΠΑΣΟΚ μετά την καταγγελία Παπαδοπούλου: «Με αποκάλεσε σκουπίδι» – Ζητά τη διαγραφή Κωνσταντόπουλου
Το στέλεχος της Χαριλάου Τρικούπη παραδέχεται τους υψηλούς τόνους της αντιπαράθεσης και υποστηρίζει ότι ζήτησε συγγνώμη - «Αναγνωρίζω το λάθος μου», «Εργαλειοποιεί το περιστατικό»
Δημήτρης Κωνσταντόπουλος και Άννα Παπαδοπούλου