Πολιτική

Νίκος Νικολόπουλος: Καταψηφίζει 8 άρθρα του πολυνομοσχεδίου

Οκτώ άρθρα του πολυνομοσχεδίου πρόκειται να καταψηφίσει ο Νίκος Νικολόπουλος, όπως προανήγγειλε σε ανακοίνωσή του. Δείτε ποια είναι τα άρθρα.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων σημειώνει ότι “Θα ψηφίσω “ναι επί της αρχής” του πολυνομοσχεδίου, γιατί αισθάνομαι δεσμευμένος από την πρόσφατη λαϊκή εντολή, που με την υπερψήφιση της πολιτικής συμμαχίας ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αλλά και από την επιλογή τους να με εμπιστευθούν να τους εκπροσωπήσω για ακόμα μια φορά στο εθνικό Κοινοβούλιο”.

Και προειδοποιεί: “Περιμένω από τη νέα κυβέρνηση, τάχιστα να επιδείξει έντονο μεταρρυθμιστικό πνεύμα και να αποδείξει ότι ξέρει και μπορεί να συγκρουστεί με την διαφθορά, αλλάζοντας τη χώρα και αποδίδοντας κοινωνική δικαιοσύνη σε ένα κράτος, στο οποίο οι πάρα πολλοί αισθάνονται να ασφυκτιούν από το κράτος και οι πολλοί λίγοι… να απομυζούν το κράτος! Περιμένω επίσης, μέσα από όλη αυτή τη διαδικασία των προαπαιτούμενων, της αξιολόγησης, της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, να διαπιστώσω ότι, πράγματι, οδεύουμε σε μία σημαντική αναδιάρθρωση χρέους, αλλά και σε μία επαναφορά της κανονικότητας στην οικονομία και κυρίως, την πραγματική αγορά”.

Ωστόσο, σημειώνει ότι ο ίδιος δεν προτίθεται να γίνει “χειροκροτητής”, επαναλαμβάνοντας τη γνωστή επωδό “ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ”, ψέγοντας με τον τρόπο αυτό τους “συντρόφους” του, που, όλο το προηγούμενο διάστημα, παραδέχονται ότι το νομοσχέδιο περιλαμβάνει διατάξεις με τις οποίες διαφωνούν, αλλά θα τις ψηφίσουν.

“Έτσι και σήμερα θα πω ΝΑΙ σε διατάξεις, που έχουν ουσιαστικό μεταρρυθμιστικό περιεχόμενο και σε εκείνες που εξορθολογίζουν το σύστημα αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής. Θα φωνάξω ΟΧΙ σε εκείνες που φέρνουν νέα φορολογική επιβάρυνση στον ήδη υπερφορολογημένο Έλληνα φορολογούμενο, σε άλλες που αποχρωματίζουν τις κόκκινες γραμμές και παραλλάσουν τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις” προσθέτει ο κ. Νικολόπουλος.

Και συνεχίζει: “Γι’ αυτό δεν θα ψηφίσω τα άρθρα 1, 2, 3 ,5, 8, 13, 14,15 γιατί σωρεύουν αβάσταχτα βάρη για τους πολίτες, οι οποίοι έχουν ήδη πληρώσει το μάρμαρο της κρίσης και καλούνται πλέον να πληρώσουν και από… αυτά που δεν έχουν. Πιστεύω ότι αυτές οι νομοθετικές διατάξεις συνιστούν μετατόπιση από τις βασικές μας δεσμεύσεις. Είναι προβλέψεις με αναδρομική ισχύ όπως για τις συντάξεις, για την κατάργηση των απαλλαγών του ΕΝΦΙΑ, μαζί με την υπερβολή που “σκοτώνει”, δηλαδή να πληρώνουν ακόμη και αυτοί που οφείλουν από 1 έως 5 ευρώ, την ίδια ώρα που άλλοι δεν πληρώνουν ΕΝΦΙΑ, όπως οι μεγάλοι ξενοδοχειακοί όμιλοι. Είναι αδιανόητο για το Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα η μείωση των προστίμων για τις ενδο-ομιλικές συναλλαγές που τα προηγούμενα χρόνια καταγγέλλαμε, καθώς και η επαναφορά των ποινικών διώξεων, για οφειλές στην εφορία ή η αυστηροποίηση των παραμέτρων για τις 100 δόσεις, που σίγουρα θα οδηγήσουν χιλιάδες νοικοκυραίους εκτός ρυθμίσεων και φυσικά δεν μπορώ να δεχθώ την αύξηση του ΦΠΑ στους αγρότες.

Ενώ είμαι αντίθετος με την αποστέρηση πόρων από τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης με την απαλλαγή κάποιων από την υποχρέωσή τους.

Δεν είναι δυνατόν να ψηφίσω την επίμαχη διάταξη που αφορά την κατάργηση της δυνατότητας που δόθηκε πριν λίγους μήνες (που είχα και εγώ ψηφίσει τότε) στους «νέους» (μετά την 1/1/1993) ασφαλισμένους του ΕΤΑΑ (γιατρούς, μηχανικούς, δικηγόρους), να υπαχθούν σε κατώτερη ασφαλιστική κατηγορία.

Κλείνοντας, δηλώνω ότι εγώ με την ψήφο μου δεν θα γίνω συνεργός στο “λουκετάρισμα” της Ελληνικής Φαρμακοβιομηχανίας που θα έχει ως συνέπεια να πεταχτούν βρεθούν στο δρόμο 12.000 εργαζόμενοι και 20.000 οι οποίοι ασχολούνται με το φάρμακο”.

“ΥΓ: Στενοχωριέμαι γιατί μέσα σε τόσα άρθρα και τόσες διατάξεις του πολυνομοσχεδίου δεν υπάρχουν δύο γραμμές για την επαναφορά του αφορολόγητου των τέκνων και την κατάργηση του φόρου πολυτελείας στα αυτοκίνητα των πολυτέκνων και λοιπών προνοιών που θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν το δημογραφικό”.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Πόλεμος» ΕΛΑΣ – ΠΑΣΟΚ: Στη Δικαιοσύνη προαναγγέλλει ότι θα προσφύγει η Παπαδοπούλου κατά του Κωνσταντόπουλου – «Ούτε βήμα πίσω»
Νέα ανάρτηση της αναπληρώτριας εκπροσώπου Τύπου της ΕΛΑΣ μετά την καταγγελία για εξύβριση και εκφοβισμό - Αιχμές προς τη Χαριλάου Τρικούπη και τον Νίκο Ανδρουλάκη
Άννα Παπαδοπούλου, ΕΛΑΣ 14
Μπακογιάννης κατά Δούκα για τη Γκράβα: «Εμφανίζεται στις κάμερες στα εύκολα και εξαφανίζεται στα δύσκολα»
Σκληρή ανακοίνωση της μείζονος αντιπολίτευσης για την ασφάλεια των μαθητών, τις καθυστερήσεις στους ελέγχους και την αναστολή λειτουργίας του σχολικού συγκροτήματος
Χάρης Δούκας και Κώστας Μπακογιάννης
Η Κίμπερλι Γκιλφόιλ στο στόχαστρο της WSJ: Πίεζε δωρητή να της καταθέσει 100.000 δολάρια στον λογαριασμό της – Η στήριξη Ρούμπιο και τα ερωτήματα
Η Χριστίνα Κοραή, μιλώντας στο Live News, σχολίασε το νέο δημοσίευμα – Η απουσία προσωπικής απάντησης της πρέσβειρας και η αντίδραση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ
Κίμπερλι Γκιλφόιλ
Στο στόχαστρο της ΕΛΑΣ το ΠΑΣΟΚ μετά την καταγγελία Παπαδοπούλου: «Με αποκάλεσε σκουπίδι» – Ζητά τη διαγραφή Κωνσταντόπουλου
Το στέλεχος της Χαριλάου Τρικούπη παραδέχεται τους υψηλούς τόνους της αντιπαράθεσης και υποστηρίζει ότι ζήτησε συγγνώμη - «Αναγνωρίζω το λάθος μου», «Εργαλειοποιεί το περιστατικό»
Δημήτρης Κωνσταντόπουλος και Άννα Παπαδοπούλου
Ανδρουλάκης κατά Μητσοτάκη: «Κάνει τη στεγαστική κρίση μπίζνα για τους μεγαλοεργολάβους» – «Θα πληρώσετε την αλαζονεία σας στις εκλογές»
Σφοδρή επίθεση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση - Οι τροπολογίες για μείωση ΦΠΑ στα μικρά νησιά και ενίσχυση των αλιέων
Νίκος Ανδρουλάκης, ΠΑΣΟΚ
9
Νέα επίθεση Σαμαρά μέσω Τσιούτσια: «Ιδεολογική μετάλλαξη» στη ΝΔ – «Ο κόσμος πιέζει για πολιτικές πρωτοβουλίες»
Αιχμές κατά Μητσοτάκη για την οικονομία, την Κάσο και την «παρακμή» της χώρας - «Αντί να αποπεμφθεί ο Γεραπετρίτης, διαγράφηκε ο Σαμαράς» - Ανοιχτό το ενδεχόμενο νέου κόμματος
Αντώνης Σαμαράς
16