Πολιτική

Νίκος Παπαθανάσης: Δε θα έχουμε ελλείψεις σε προϊόντα – Πιο ακριβό το πασχαλινό τραπέζι φέτος

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

«Δεν χρειάζεται να στοκάρουν προϊόντα οι πολίτες, δεν υπήρχαν ούτε θα υπάρξουν ελλείψεις στην αγορά, οι καταναλωτές πρέπει να αγοράζουν ότι αγόραζαν συνήθως και ότι τους χρειάζεται».

Αυτό απάντησε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης σε ερώτηση σχετικά με αναφορές για ελλείψεις προϊόντων στην αγορά, σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 ενώ τόνισε ότι «η κυβέρνηση προχωρά με στοχευμένη στήριξη των συμπολιτών μας που το έχουν περισσότερο ανάγκη».

Επίσης σε ερώτηση σχετικά με το κόστος του πασχαλινού τραπεζιού ο αναπληρωτής υπουργός είπε: «Το πασχαλινό τραπέζι θα είναι όντως πιο ακριβό, ο πληθωρισμός έφθασε στο 8% στην Ελλάδα, γι΄ αυτό και στηρίζουμε τα πιο ευάλωτα νοικοκυριά», ενώ σημείωσε: «κρατάμε δυνάμεις γιατί δεν ξέρουμε το βάθος της κρίσης, θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τους πολίτες».

«Αμείλικτοι με την αισχροκέρδεια»

«Καθημερινά γίνονται έλεγχοι και επιβάλλονται πρόστιμα για αισχροκέρδεια. Θα είμαστε αμείλικτοι στο κομμάτι της αισχροκέρδειας. Αυτοί που θα σκεφτούν να αισχροκερδήσουν, να ξέρουν ότι θα είμαστε παντού, με ελέγχους σε όλη την επικράτεια και θα επιβάλουμε τα υψηλότερα πρόστιμα που προβλέπονται», σημείωσε ο κ. Παπαθανάσης.

«Ο κόσμος έχει άγχος και δικαιολογημένα έχει άγχος», είπε ο ίδιος σχετικά με την ενεργειακή κρίση και το κύμα ανατιμήσεων στην αγορά και προσέθεσε ότι η κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή δρομολόγησε μέτρα στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων, όπως έκανε με 43 δισ. ευρώ την περίοδο του κορονοϊού και τώρα με την ενεργειακή κρίση, ενισχύει τους πολίτες με 4 δισ. ευρώ.

«Υπάρχει ο ασύμμετρος παράγοντας του πότε θα τελειώσει αυτή η υπόθεση. Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε, γιατί ξέρουμε ότι οι συμπολίτες μας έχουν ανάγκη», είπε ο κ. Παπαθανάσης, προσθέτοντας πως «ασφαλώς και δεν αρκούν τα μέτρα. Καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να καλύψει όλη την ακρίβεια. Γι’  αυτό και στηρίζουμε στοχευμένα τις ευάλωτες ομάδες».

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο μείωσης του ΦΠΑ σε βασικά αγαθά, είπε ότι «μια οριζόντια μείωση ΦΠΑ δεν σημαίνει ότι θα στηριχθούν αυτοί πραγματικά που έχουν ανάγκη. Με τα στοχευμένα μέτρα, στηρίζουμε τα πιο ευάλωτα νοικοκυριά, τους χαμηλοσυνταξιούχους και όσους πραγματικά έχουν ανάγκη», συμπληρώνοντας πως «όλα τα μέτρα είναι στο τραπέζι και αξιολογούνται, όμως αυτό που στοχεύουμε είναι η στήριξη των συμπολιτών που έχουν ανάγκη» και ότι «μια μείωση του ΦΠΑ, ίσως δεν φτάσει στον τελικό καταναλωτή».

Τέλος ο αναπληρωτής υπουργός σημείωσε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν δικαιούται να μιλά για μειωμένους ελέγχους στην αγορά. Παραλάβαμε μια ανύπαρκτη υπηρεσία και την δημιουργήσαμε από την αρχή».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κώστας Μπακογιάννης κατά Χάρη Δούκα: Με το δάνειο των 75 εκατ. ευρώ βάζει την Αθήνα σε τροχιά μνημονίων
«Η διοίκηση Δούκα ζητά ουσιαστικά μια λευκή επιταγή 75 εκατομμυρίων ευρώ, χωρίς τεκμηρίωση και κυρίως χωρίς να έχει εξηγήσει γιατί δεν αξιοποίησε πρώτα τα χρηματοδοτικά εργαλεία που ήδη διαθέτει»
Ο πρώην δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης
ΠΑΣΟΚ: Το σχέδιο 50 ημερών του Νίκου Ανδρουλάκη που ξεκινά από τη Δραπετσώνα και οι προειδοποιήσεις για διαγραφές
Ο Χάρης Δούκας στην πραγματικότητα δεν είπε τίποτα διαφορετικό από αυτό που έχει πολλές φορές διατυπώσει ως διαχρονική του άποψη υπέρ του διαλόγου μεταξύ των κομμάτων της προοδευτικής αντιπολίτευσης
Ο Νίκος Ανδρουλάκης
«Γκάζι» για αυτοδυναμία ζητά ο Κυριάκος Μητσοτάκης: Η ανησυχία για «χαλαρή ψήφο» και τα «πυρά» προς Σαμαρά και Καραμανλή
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε στα στελέχη της ΝΔ το «υλικό» με τις πρωτοβουλίες που έχει λάβει η κυβέρνηση «για την ανάταξη της χώρας», όπως είπε, ώστε να τις επικοινωνήσουν στους πολίτες
O Κυριάκος Μητσοτάκης 13