Πολιτική

Νίκος Παπαθανάσης: Δε θα έχουμε ελλείψεις σε προϊόντα – Πιο ακριβό το πασχαλινό τραπέζι φέτος

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

«Δεν χρειάζεται να στοκάρουν προϊόντα οι πολίτες, δεν υπήρχαν ούτε θα υπάρξουν ελλείψεις στην αγορά, οι καταναλωτές πρέπει να αγοράζουν ότι αγόραζαν συνήθως και ότι τους χρειάζεται».

Αυτό απάντησε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης σε ερώτηση σχετικά με αναφορές για ελλείψεις προϊόντων στην αγορά, σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 ενώ τόνισε ότι «η κυβέρνηση προχωρά με στοχευμένη στήριξη των συμπολιτών μας που το έχουν περισσότερο ανάγκη».

Επίσης σε ερώτηση σχετικά με το κόστος του πασχαλινού τραπεζιού ο αναπληρωτής υπουργός είπε: «Το πασχαλινό τραπέζι θα είναι όντως πιο ακριβό, ο πληθωρισμός έφθασε στο 8% στην Ελλάδα, γι΄ αυτό και στηρίζουμε τα πιο ευάλωτα νοικοκυριά», ενώ σημείωσε: «κρατάμε δυνάμεις γιατί δεν ξέρουμε το βάθος της κρίσης, θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τους πολίτες».

«Αμείλικτοι με την αισχροκέρδεια»

«Καθημερινά γίνονται έλεγχοι και επιβάλλονται πρόστιμα για αισχροκέρδεια. Θα είμαστε αμείλικτοι στο κομμάτι της αισχροκέρδειας. Αυτοί που θα σκεφτούν να αισχροκερδήσουν, να ξέρουν ότι θα είμαστε παντού, με ελέγχους σε όλη την επικράτεια και θα επιβάλουμε τα υψηλότερα πρόστιμα που προβλέπονται», σημείωσε ο κ. Παπαθανάσης.

«Ο κόσμος έχει άγχος και δικαιολογημένα έχει άγχος», είπε ο ίδιος σχετικά με την ενεργειακή κρίση και το κύμα ανατιμήσεων στην αγορά και προσέθεσε ότι η κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή δρομολόγησε μέτρα στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων, όπως έκανε με 43 δισ. ευρώ την περίοδο του κορονοϊού και τώρα με την ενεργειακή κρίση, ενισχύει τους πολίτες με 4 δισ. ευρώ.

«Υπάρχει ο ασύμμετρος παράγοντας του πότε θα τελειώσει αυτή η υπόθεση. Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε, γιατί ξέρουμε ότι οι συμπολίτες μας έχουν ανάγκη», είπε ο κ. Παπαθανάσης, προσθέτοντας πως «ασφαλώς και δεν αρκούν τα μέτρα. Καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να καλύψει όλη την ακρίβεια. Γι’  αυτό και στηρίζουμε στοχευμένα τις ευάλωτες ομάδες».

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο μείωσης του ΦΠΑ σε βασικά αγαθά, είπε ότι «μια οριζόντια μείωση ΦΠΑ δεν σημαίνει ότι θα στηριχθούν αυτοί πραγματικά που έχουν ανάγκη. Με τα στοχευμένα μέτρα, στηρίζουμε τα πιο ευάλωτα νοικοκυριά, τους χαμηλοσυνταξιούχους και όσους πραγματικά έχουν ανάγκη», συμπληρώνοντας πως «όλα τα μέτρα είναι στο τραπέζι και αξιολογούνται, όμως αυτό που στοχεύουμε είναι η στήριξη των συμπολιτών που έχουν ανάγκη» και ότι «μια μείωση του ΦΠΑ, ίσως δεν φτάσει στον τελικό καταναλωτή».

Τέλος ο αναπληρωτής υπουργός σημείωσε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν δικαιούται να μιλά για μειωμένους ελέγχους στην αγορά. Παραλάβαμε μια ανύπαρκτη υπηρεσία και την δημιουργήσαμε από την αρχή».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Δένδιας από τη Λοριάν για τη φρεγάτα FDI Νέαρχος: «Ένα κομμάτι έχει πίσω της ελληνικά χέρια και ελληνική ψυχή»
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας υπογράμμισε τη στρατηγική σημασία της ελληνογαλλικής αμυντικής συνεργασίας, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στις επιχειρησιακές δυνατότητες των νέων πολεμικών πλοίων και στην ελληνική συμμετοχή στην κατασκευή τους
Δένδιας από τη Λοριάν για τη φρεγάτα FDI Νέαρχος: «Ένα κομμάτι έχει πίσω της ελληνικά χέρια και ελληνική ψυχή»
Παρέμβαση Καρπουχτσή για να αποτραπεί η έξωση 92χρονης με αναπηρία 87%: «Η αξιοπρέπεια δεν πλειστηριάζεται»
Ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ συμμετείχε στην κινητοποίηση για την αποτροπή της έξωσης, ζητώντας προστασία της πρώτης κατοικίας και βιώσιμες ρυθμίσεις οφειλών
Κώστας Καρπουχτσής
Η έδρα του Μίλτου Ζαμπάρα στον Γιώργο Βαρεμένο μετά το «όχι» του Γρηγόρη Θεοδωράκη - Θα την κρατήσει ως ανεξάρτητος
Ο πρώτος επιλαχών αρνήθηκε να επιστρέψει στη Βουλή, δηλώνοντας ότι παραμένει πολιτικά ταυτισμένος με τον Αλέξη Τσίπρα και την ΕΛΑΣ. Ο Γιώργος Βαρεμένος αποδέχεται την έδρα και δηλώνει ότι θα καθίσει στα έδρανα ως ανεξάρτητος
Ο Γιώργος Βαρεμένος στη Βουλή