Τρίτη, 19 Μαρ.
18oC Αθήνα

Νίκος Παππάς: Άρχισε η ανάκριση για την υπόθεση «ΣΥΡΙΖΑ Channel»

Νίκος Παππάς: Άρχισε η ανάκριση για την υπόθεση «ΣΥΡΙΖΑ Channel»

Με την κατάθεση του οικονομολόγου, Κυριάκου Τόμπρα, άρχισε η ανάκριση για την υπόθεση του Νίκου Παππά στον Άρειο Πάγο. Σε βάρος του πρώην υπουργού ασκήθηκε ποινική δίωξη από την Ολομέλεια της Βουλής για όσα έλαβαν χώρα στο περιθώριο του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες.

Ο πρώτος μάρτυρας που κλήθηκε φέρεται να είχε διαδραματίσει ρόλο διαμεσολαβητή μεταξύ του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα, με αναφορά του οποίου ξεκίνησε να ξετυλίγεται το «κουβάρι» της ιστορίας και των εκπροσώπων της λιβανέζικης εταιρείας CCC για την προσπάθεια δημιουργίας «ΣΥΡΙΖΑ Channel».

Υπενθυμίζεται ότι η Βουλή αποφάσισε να ασκήσει ποινική δίωξη σε βάρος του πρώην υπουργού για το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος, αδίκημα το οποίο συνδέεται με τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών το 2016.

Η υπόθεση, όπως είναι γνωστό, έφτασε στη Βουλή μετά τη διαβίβαση της μηνυτήριας αναφοράς που είχε καταθέσει, στις αρχές Ιουλίου 2020, ο επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσας, ο οποίος στο πλαίσιο της δικαστικής αντιδικίας του με τον κατασκευαστικό λιβανέζικο όμιλο CCC, έκανε λόγο για εικονική συναλλαγή τους, από την οποία του δόθηκαν 3 εκατομμύρια ευρώ για να μετέχει στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

Ο επιχειρηματίας είχε αποδώσει στον Νίκο Παππά ρόλο «οργανωτή» στο σχέδιο για τις τηλεοπτικές άδειες, με σκοπό «την εξυπηρέτηση των συμφερόντων που εκπροσωπούσε και ενδεχομένως τη χειραγώγηση ενός μέσου μαζικής ενημέρωσης και τον επηρεασμό του τηλεοπτικού κοινού».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις