Πολιτική

Νίκος Παππάς: Σε 15 ημέρες πέφτει “μαύρο” στο Mega!

- Ύστερα από 28 χρόνια λειτουργίας, το Mega κλείνει, όπως ξεκαθάρισε ο Νίκος Παππάς - Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής τόνισε πως είναι θέμα 15 ημερών για να πέσει... μαύρο - Τηλεοπτικές άδειες πήραν ΣΚΑΙ, ΑΝΤ1, Star, Alpha και Epsilon

Θέμα 15 ημερών είναι το κλείσιμο του Mega, ύστερα από 28 χρόνια λειτουργίας. Αυτό επιβεβαίωσε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς, μιλώντας στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες.
Ο κ. Παππάς, ερωτηθείς για το εάν θα πέσει «μαύρο» στο Mega απάντησε «ναι», παραπέμποντας στις προβλέψεις του νόμου. Και πρόσθεσε, κουνώντας τα χέρια του, πως «αφού θα πάνε οι άλλοι σταθμοί να καταβάλλουν το αντίτιμο…», αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν μπορεί να εκπέμπει το Μεγάλο Κανάλι, όταν οι άλλοι για να εκπέμψουν πληρώνουν.

Οι πέντε τηλεοπτικές άδειες

«Χαμογελάμε, είμαστε περήφανοι, έχουν πολλά να γίνουν..», είπε ο Νίκος Παππάς, αναφερόμενος στην απόφαση του ΕΣΡ για τις πέντετηλεοπτικές άδειες πανελλήνιας εμβέλειας, μιλώντας στην επιτροπή της Βουλής, που επεξεργάζεται το νομοσχέδιο που θα καλύψει τα έξοδα για να έχουν σήμα, μέσω παρόχου, οι κάτοικοι σε δυσπρόσιτες και απομακρυσμένες νησιωτικές περιοχές που σήμερα δεν καλύπτονται από την Digea.

[read4more]

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, κρατώντας στα χέρια του την απόφαση του ΕΣΡ που ανακηρύσσει οριστικά πέντε δικαιούχους, μίλησε για «μια σημαντική στιγμή και μάθημα για όλους μας, επιμονής, υπομονής, μάθημα αντοχών και για την κυβερνητική πλειοψηφία».
Υπογράμμισε πως η τηλεόραση περνάει σε νέα φάση και πρόσθεσε πως «χαμογελάμε και είμαστε περήφανοι».
Έδωσε συγχαρητήρια στα μέλη του ΕΣΡ για την προώθηση της διαδικασίας της αδειοδότησης, ενώ παράλληλα είπε πως «θέλω να χτυπήσω και καμπανάκι, γιατί υπάρχει πολλή δουλειά ακόμα σε σχέση με το περιεχόμενο του τηλεοπτικού προϊόντος και της εκπλήρωσης του νόμου».

Η επόμενη μέρα

Ο Νίκος Παπάς είπε ότι τα πέντε κανάλια από επαύριον υποχρεούνται άμεσα να πάνε να καταβάλουν τα χρήματα για άδειες και με αιχμηρό τρόπο πρόσθεσε πως «την πολιτεία την είχανε πατήσει στο σβέρκο, την βρήκανε αδύναμη, της πήρανε περιεχόμενο και δίκτυο. Η πολιτεία, όμως, επανακάμπτει με αυτοπεποίθηση».

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής παράλληλα έδωσε στοιχεία και σχετικά με τα έσοδα από το φόρο διαφήμισης λέγοντας πως «έχω απάντηση από Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) ότι εισπράχθηκαν 148.000.000 από τέλη διαφήμισης και αδειών από 2015 και μετά». Συνεπώς, όπως είπε, «όποιος λέει δεν πλήρωσαν τα κανάλια, λέει ψέματα και δεν είναι ενημερωμένος».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Επιστολή προς την Bundestag για τη διατήρηση της Ελληνικής Υπηρεσίας της Deutsche Welle - «62 χρόνια ανεξάρτητης δημοσιογραφίας»
Την επιστολή υπογράφουν οι βουλευτές της ΝΔ, Τάσος Χατζηβασιλείου και Φίλιππος Φόρτωμας, ο Κύπριος βουλευτής Χάρης Γεωργιάδης και ο Marian Wendt, επικεφαλής του Ιδρύματος Konrad-Adenauer για την Ελλάδα και Κύπρο
Το λογότυπο της Deutsche Welle έξω από τα κεντρικά γραφεία της στο Βερολίνο
Κώστας Μπακογιάννης σε Χάρη Δούκα: «Έλεος πια με το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, επιστρέψτε στις εργοστασιακές ρυθμίσεις του δημάρχου Αθηναίων»
Ο επικεφαλής της παράταξης Αθήνα Ψηλά υποστηρίζει ότι το παρατηρητήριο καθημερινότητας καταγράφει καθημερινά αυτά που η δημοτική αρχή αρνείται να ακούσει
Κώστας Μπακογιάννης
Εξώδικο του Γρηγόρη Δημητριάδη στον Αλέξη Τσίπρα για την ανάρτησή του, μετά τη δικαστική απόφαση για τις υποκλοπές
«Αναμένω από αύριο τις αγωγές και τις μηνύσεις τους. Δεν πρόκειται όμως επουδενί να σιωπήσω» γράφει μεταξύ άλλων σε νεότερη ανάρτησή του ο Αλέξης Τσίπρας
Αλέξης Τσίπρας 16
Παύλος Μαρινάκης για υποκλοπές: Ο Τσίπρας αφού απέτυχε ως πρωθυπουργός θέλει να το γυρίσει σε εισαγγελέας, η απόφαση αφορά ιδιώτες
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιβεβαίωσε ότι ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, θα επισκεφθεί την Ελλάδα, προκειμένου να ανανεωθεί η Συμφωνία Στρατηγικής Εταιρικής Σχέσης για τη Συνεργασία στην Άμυνα και την Ασφάλεια
Παύλος Μαρινάκης 15
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τηλεφώνησε στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τα γενέθλιά του
Ο πρόεδρος της Τουρκίας δέχθηκε ευχές από τον Έλληνα πρωθυπουργό, με τους δύο ηγέτες να επιβεβαιώνουν τη δέσμευσή τους να διατηρήσουν το κλίμα διαλόγου και ανταλλάσσουν απόψεις για τις διεθνείς εξελίξεις
Ερντογάν και Μητσοτάκης 18