Κυριακή, 25 Φεβ.
19oC Αθήνα

Νίκος Παππάς: Σε 15 ημέρες πέφτει “μαύρο” στο Mega!

Νίκος Παππάς: Σε 15 ημέρες πέφτει “μαύρο” στο Mega!
Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

– Ύστερα από 28 χρόνια λειτουργίας, το Mega κλείνει, όπως ξεκαθάρισε ο Νίκος Παππάς
– Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής τόνισε πως είναι θέμα 15 ημερών για να πέσει… μαύρο
– Τηλεοπτικές άδειες πήραν ΣΚΑΙ, ΑΝΤ1, Star, Alpha και Epsilon

Θέμα 15 ημερών είναι το κλείσιμο του Mega, ύστερα από 28 χρόνια λειτουργίας. Αυτό επιβεβαίωσε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς, μιλώντας στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες.
Ο κ. Παππάς, ερωτηθείς για το εάν θα πέσει «μαύρο» στο Mega απάντησε «ναι», παραπέμποντας στις προβλέψεις του νόμου. Και πρόσθεσε, κουνώντας τα χέρια του, πως «αφού θα πάνε οι άλλοι σταθμοί να καταβάλλουν το αντίτιμο…», αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν μπορεί να εκπέμπει το Μεγάλο Κανάλι, όταν οι άλλοι για να εκπέμψουν πληρώνουν.

Οι πέντε τηλεοπτικές άδειες

«Χαμογελάμε, είμαστε περήφανοι, έχουν πολλά να γίνουν..», είπε ο Νίκος Παππάς, αναφερόμενος στην απόφαση του ΕΣΡ για τις πέντετηλεοπτικές άδειες πανελλήνιας εμβέλειας, μιλώντας στην επιτροπή της Βουλής, που επεξεργάζεται το νομοσχέδιο που θα καλύψει τα έξοδα για να έχουν σήμα, μέσω παρόχου, οι κάτοικοι σε δυσπρόσιτες και απομακρυσμένες νησιωτικές περιοχές που σήμερα δεν καλύπτονται από την Digea.

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, κρατώντας στα χέρια του την απόφαση του ΕΣΡ που ανακηρύσσει οριστικά πέντε δικαιούχους, μίλησε για «μια σημαντική στιγμή και μάθημα για όλους μας, επιμονής, υπομονής, μάθημα αντοχών και για την κυβερνητική πλειοψηφία».
Υπογράμμισε πως η τηλεόραση περνάει σε νέα φάση και πρόσθεσε πως «χαμογελάμε και είμαστε περήφανοι».
Έδωσε συγχαρητήρια στα μέλη του ΕΣΡ για την προώθηση της διαδικασίας της αδειοδότησης, ενώ παράλληλα είπε πως «θέλω να χτυπήσω και καμπανάκι, γιατί υπάρχει πολλή δουλειά ακόμα σε σχέση με το περιεχόμενο του τηλεοπτικού προϊόντος και της εκπλήρωσης του νόμου».

Η επόμενη μέρα

Ο Νίκος Παπάς είπε ότι τα πέντε κανάλια από επαύριον υποχρεούνται άμεσα να πάνε να καταβάλουν τα χρήματα για άδειες και με αιχμηρό τρόπο πρόσθεσε πως «την πολιτεία την είχανε πατήσει στο σβέρκο, την βρήκανε αδύναμη, της πήρανε περιεχόμενο και δίκτυο. Η πολιτεία, όμως, επανακάμπτει με αυτοπεποίθηση».

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής παράλληλα έδωσε στοιχεία και σχετικά με τα έσοδα από το φόρο διαφήμισης λέγοντας πως «έχω απάντηση από Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) ότι εισπράχθηκαν 148.000.000 από τέλη διαφήμισης και αδειών από 2015 και μετά». Συνεπώς, όπως είπε, «όποιος λέει δεν πλήρωσαν τα κανάλια, λέει ψέματα και δεν είναι ενημερωμένος».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις