Πολιτική

Νίκος Χαρδαλιάς: Φαβορί για την Περιφέρεια Αττικής, «κλειδώνει» η υποψηφιότητά του – Είχε συνάντηση στο Μαξίμου

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο Νίκος Χαρδαλιάς αναδεικνύεται στο φαβορί για το «τιμόνι» της Περιφέρειας Αττικής, με τις τελευταίες πληροφορίες να αναφέρουν ότι «κλειδώνει» η υποψηφιότητά του, η οποία αναμένεται να ανακοινωθεί άμεσα. Νωρίτερα την Κυριακή (30.07.23) εκτός κούρσας βγήκε ο Γιώργος Παπανικολάου. 

Ειδικότερα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Νίκος Χαρδαλιάς βρίσκεται σε ανοιχτή επαφή με το Μέγαρο Μαξίμου, που αναζητά για την Περιφέρεια Αττικής πρόσωπο με εμπειρία στο χώρο της αυτοδιοίκησης, μετά το μεγάλο «φάουλ» του Γιώργου Πατούλη με το ζεϊμπέκικο εν μέσω τριήμερου πένθους στις Ένοπλες Δυνάμεις για τον χαμό των δύο πιλότων του μοιραίου Canadair, που έπεσε στην Κάρυστο. 

Υπενθυμίζεται, εξάλλου, ότι ο κ. Χαρδαλιάς ήταν δήμαρχος Βύρωνα με την πορεία του να θεωρείται επιτυχημένη. 

Μάλιστα, ο ίδιος είχε και τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές ο κ. Χαρδαλιάς, επιστρέφοντας από τα στρατόπεδα τα οποία επισκέφθηκε την Κυριακή (30.07.23) για να επιθεωρήσει τα συστήματα πυρασφάλειας, είχε συνάντηση, στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον υπουργό Επικρατείας, Σταύρο Παπασταύρου και τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ, Γιάννη Μπρατάκο.

Στο μεταξύ, το μεσημέρι της Κυριακής ο δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου ξεκαθάρισε πως δεν θα διεκδικήσει την Περιφέρεια Αττικής, ανακοινώνοντας την εκ νέου υποψηφιότητά του για τον δήμο της Γλυφάδας. 

Συγκεκριμένα, σε ανάρτησή του ο ίδιος έγραψε:

«Με όλη μου την αγάπη.
Για την πόλη μας και για τους ανθρώπους της.
Για όσα ζήσαμε. Για όλα αυτά που πετύχαμε.
Για αυτά που έρχονται.
Λαμβάνω την τιμή να θέσω στην κρίση σας την υποψηφιότητά μου για τις δημοτικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου ως επικεφαλής του συνδυασμού “Η Γλυφάδα μας”.
Τα καλύτερα είναι μπροστά»

Την ίδια ώρα, ανοιχτό παραμένει ακόμη το ζήτημα της υποψηφιότητας ή μη του Γιώργου Πατούλη με το «γαλάζιο» ψηφοδέλτιο στην Περιφέρεια Αττικής.

Στη Νέα Δημοκρατία επικρατούν και δεύτερες σκέψεις, δεδομένου ότι ο Γιώργος Πατούλης ακόμη και αν δεν στηριχτεί από την Πειραιώς, θα κατέβει ως ανεξάρτητος υποψήφιος.

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να λάβει τις αποφάσεις του την ερχόμενη Τρίτη με την επιστροφή του από τη Λευκωσία. 

Πάντως, σε Μαξίμου και Πειραιώς δεν χρεώνουν στον κ. Πατούλη μόνο το «φάουλ» με το ζεϊμπέκικο, αλλά και μία σειρά αστοχιών σε σχέση με τη διαχείριση των πυρκαγιών και των έντονων καιρικών φαινομένων με τα χιόνια. 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο Καρανίκας κατακεραυνώνει τον Τσίπρα και ο Γεωργιάδης συμφωνεί και αναδημοσιεύει – «Προσβάλει την αριστερά με τα καπρίτσια του»
«Άραξε με την οικογένεια σου και την ελάχιστη αξιοπρέπεια που σου έμεινε και ζήσε την ζωάρα σου» έγραψε μεταξύ άλλων ο Νίκος Καρανίκας για τον Αλέξη Τσίπρα
Ο Καρανίκας κατακεραυνώνει τον Τσίπρα και ο Γεωργιάδης συμφωνεί και αναδημοσιεύει – «Προσβάλει την αριστερά με τα καπρίτσια του» 24
Χάρης Δούκας: «Εξαπτέρυγο της κυβερνητικής πολιτικής η ηγεσία της ΚΕΔΕ» – «Θεσμικός κατήφορος» ανταπαντά ο Κυρίζογλου
Συνεχίζουν την αντιπαράθεση ο προέδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Αμπελοκήπων - Μενεμένης με τον επικεφαλής της παράταξης της αντιπολίτευσης «Αυτοδιοίκηση Τώρα» και δήμαρχος Αθηναίων
Ο Χάρης Δούκας
Κυριάκος Μητσοτάκης από τις Σέρρες: Η επιστροφή των ιερών κειμηλίων από τη Βουλγαρία είναι η καλύτερη απάντηση σε όσους μίλησαν με μεμψιμοιρία
Η συγκεκριμένη αποστροφή του Κυριάκου Μητσοτάκη «φωτογράφιζε» τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος άσκησε οξύτατη κριτική στην κυβέρνηση για το συγκεκριμένο ζήτημα
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις Σέρρες
Κυριάκος Μητσοτάκης: Ελλάδα και Κύπρος οι χώρες που αδειοδοτούν τις έρευνες για το καλώδιο
«Ελλάδα και Κύπρος είναι οι χώρες που αδειοδοτούν τις εργασίες των ερευνών για ένα έργο το οποίο έχει χαρακτηριστεί ευρωπαϊκού κοινού ενδιαφέροντος και στο οποίο συμμετέχουν γαλλικές εταιρείες»
Κυριάκος Μητσοτάκης 88
Νίκος Δένδιας για τη γιορτή της Πολεμικής Αεροπορίας: Xρόνια πολλά στους πιλότους που προασπίζονται καθημερινά την εθνική μας κυριαρχία
«η σκέψη μας στρέφεται με σεβασμό και ευγνωμοσύνη σε εκείνους που απογειώθηκαν για να υπερασπιστούν την Πατρίδα και δεν προσγειώθηκαν» τονίζει στο μήνυμά του ο ΥΠΕΘΑ
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας