Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

Νομοσχέδιο για τη συνεπιμέλεια: Το πρώτο σοβαρό «αντάρτικο» – Πως απαντά η κυβέρνηση

Νομοσχέδιο για τη συνεπιμέλεια: Το πρώτο σοβαρό «αντάρτικο» – Πως απαντά η κυβέρνηση

Προβληματισμός στο Μέγαρο Μαξίμου, παρά τους χαμηλούς τόνους που κρατά, από το πρώτο σοβαρό «αντάρτικο» εντός της κυβερνητικής παράταξης. Αφορμή το νομοσχέδιο για τη συνεπιμέλεια και οι ενστάσεις που διατύπωσαν δημόσια Μαριέτα Γιαννάκου και Όλγα Κεφαλογιάννη.

«Κανένα σχόλιο» είναι η δεικτική απάντηση κυβερνητικών πηγών αναφορικά με την άρνηση της Μαριέττας Γιαννάκου να ψηφίσει το νομοσχέδιο για τη συνεπιμέλεια των παιδιών. Έναν τόνο πιο… μαλακή η αντίδραση σε σχέση με τη στάση της Όλγας Κεφαλογιάννη, η οποία δεν έκανε δημόσια δήλωση περί καταψήφισης αλλά εξέφρασε ανοιχτά ενστάσεις…

Χαρακτήριζαν υγιή την έκφραση απόψεων, «απαραίτητη στη δημοκρατική λειτουργία», και συνήθη διαδικασία την κατάθεση τροπολογιών από την πλευρά των βουλευτών.

Μάλιστα, οι ίδιες πηγές, αφήνουν ένα παράθυρο ανοιχτό να υιοθετηθούν κάποια σημεία των τροπολογιών, σε μία προσπάθεια να βρεθεί η χρυσή τομή και να μην καταγραφούν 1 ή 2 «γαλάζια» “όχι” στην ψηφοφορία στην Ολομέλεια…

Γιαννάκου μαινόμενη κατά Τσιάρα

Η Μαριέττα Γιαννάκου «εξερράγη» κατά του υπουργού Δικαιοσύνης, με αφορμή μια πρόσφατη συνέντευξη του, στην οποία μεμφόταν τη στάση της ιδίας και της Όλγας Κεφαλογιάννη, στο νομοσχέδιο του. «Φτάσατε στο σημείο να πείτε ότι οι προτάσεις μας προέρχονται από προσωπικά βιώματα. Οι προτάσεις μας κύριε υπουργέ προέρχονται από την κοινή λογική. Ως παλαιό μέλος της ΝΔ έχω εκπλαγεί διότι μέσα στο ναό της Δημοκρατίας αμφισβητήσατε το δικαίωμα των βουλευτών να καταθέτουν την άποψή τους» δήλωσε η πρώην υπουργός της Ν.Δ..

Μ. Γιαννάκου: «Το νομοσχέδιο υπαινίσσεται μειωμένη διατροφή»

«Δεν μπορώ να ψηφίσω το νομοσχέδιο εάν δεν διαγραφεί η λέξη «εξίσου» από την διάταξη που ορίζει πως γονική μέριμνα ασκείται από κοινού και εξίσου, όπως επίσης και αν δεν αλλάξει η υποχρεωτικότητα στον χρόνο (1/3) που μπορεί να περνά το παιδί με τον γονιό με τον οποίο δεν διαμένει» η θέση της κ. Γιαννάκου.

«Το νομοσχέδιο εστιάζει στο συμφέρον των γονέων και όχι στα δικαιώματα των παιδιών.. . Την καθημερινότητα πρέπει να την διαχειρίζεται όποιος έχει την επιμέλεια. Το “εξίσου” υπαινίσσεται χρονική διάρκεια και μειωμένη διατροφή» επέμεινε η πρώην υπουργός, στη νέα της παρέμβαση στη Βουλή. 

Ο. Κεφαλογιάννη: «Διχάζει αντί να ενώνει»

Για νομικές αστοχίες, ανέφικτες προβλέψεις που θα οδηγήσουν σε αδιέξοδα και δικαστικές προσφυγές, μίλησε από την πλευρά της η Όλγα Κεφαλογιάννη, επιμένοντας ότι το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης έχει γονεοκεντρικό και όχι παιδοκεντρικό χαρακτήρα.

«Προσωπικά, στο παρελθόν έχω υποστηρίξει κατά συνείδηση, σοβαρές κοινωνικές μεταρρυθμίσεις, όπως ήταν το Σύμφωνο Συμβίωσης για ομόφυλα ζευγάρια. Που στόχευαν πραγματικά, στην προάσπιση ατομικών δικαιωμάτων. Όχι όμως από προσωπικά βιώματα κύριε υπουργέ… Να μην μιλάμε ποτέ προσωπικά, μόνο πολιτικά». σημείωσε η βουλευτής της Ν.Δ., τονίζοντας ότι οι τροπολογίες που καταθέσαν από κοινού με την κ. Γιαννάκου, «αποσκοπούν στη διόρθωση μιας λογικής που εσφαλμένα αποτυπώθηκε στο νομοσχέδιο».

«Το νομοσχέδιο αντί να ενώνει, διχάζει… Διατάξεις έχουν γραφτεί σαν να απευθύνονται στον ένα γονέα, αυτόν που δεν ζει μαζί με το παιδί» επέμεινε.

Και φυσικά δεν πέρασε απαρατήρητο το γεγονός ότι και οι δύο βουλευτίνες της Ν.Δ. προέρχονται από το «καραμανλικό στρατόπεδο».

Κοντός ψαλμός…!

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις