Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Νομοθετικές πρωτοβουλίες για τους δασικούς χάρτες

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Πυροσβεστικές νομοθετικές πρωτοβουλίες από κυβέρνηση και την συγκυβερνώσα κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝΕΛ προκειμένου να υπερκεραστούν οι διαφωνίες μεταξύ του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου και του «οικολόγου» αναπληρωτή υπουργού Γιάννη Τσιρώνη σχετικά με τους δασικούς χάρτες.

Ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμμελος από το βήμα της Βουλής εξήγγειλε νέες νομοθετικές ρυθμίσεις και βελτιώσεις προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που έχουν προκύψει και να συνεχιστεί η απρόσκοπτη ανάρτηση των δασικών χαρτών.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Κώστα Τζαβάρα για τα προβλήματα που έχουν προκύψει στο νομό Ηλείας ο αναπληρωτής υπουργός προανήγγειλε ότι θα υπάρξει νομοθετική πρωτοβουλία για να εξαιρεθούν τα «αγροτικά πολύγωνα» δηλαδή εκτάσεις, οι οποίες έχουν αγροτικές και δασικές εκτάσεις.

Την ίδια ώρα, οι βουλευτών των ΑΝΕΛ Δημήτρης Καμμένος, Κώστας Κατσίκης, Θανάσης Παπαχριστόπουλος και Γιώργος Λαζαρίδης κατέθεσαν «εκπροθέσμα» βουλευτική τροπολογία στο νομοσχέδιο για την κύρωση της συμφωνίας με τους Αζέρους στα τρόφιμα για την επίλυση προβλημάτων αναδάσωσης στις αγροτικές εκτάσεις και στις εκτάσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Ειδικότερα, με την τροπολογία των «4» βουλευτών τωνΑΝΕΛ προτείνεται δυνατότητας παράτασης ως προς το χρόνο υποβολής αντιρρήσεων έως και 120 ημερών. Να μην υποβάλλονται αντιρρήσεις για περιοχές που κρίθηκαν αναδασωτέες ενώ ήταν αγροτικές, εκτός αν υπάρχει δικαστική απόφαση Και αγροτικές εκτάσεις να θεωρούνται κατά τεκμήριο αγροτικές, εφόσον υπάγονται στο σύστημα επιδοτήσεων του ΟΠΕΚΕΠΕ κι ήταν αγροτικές πριν το 1975.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε