Τετάρτη, 28 Φεβ.
18oC Αθήνα

Νομοθετική πρωτοβουλία προ των πυλών για τους παιδοβιαστές

Νομοθετική πρωτοβουλία προ των πυλών για τους παιδοβιαστές

Θέμα χρόνου θεωρείται η νέα νομοθετική παρέμβαση του υπουργείου Δικαιοσύνης για αυστηρότερο πλαίσιο για τους δράστες κακοποίησης ανηλίκων.

Στη σκιά της υπόθεσης της 12χρονης στον Κολωνό, που υπέστη σεξουαλική κακοποίηση και εκμετάλλευση, προωθείται νομοθετική πρωτοβουλία, η οποία θα προβλέπει την καταχώρηση νομικών υποθέσεων σε βάρος ανηλίκων στο ποινικό μητρώο των δραστών με την άσκηση της ποινικής δίωξης.

Έτσι, ένας παιδοβιαστής ο οποίος μετά τις εκκρεμότητες του με τη Δικαιοσύνη, επιδιώξει να εργαστεί σε δημόσιους είτε σε ιδιωτικούς φορείς οι οποίοι έχουν σχέση με την εκπαίδευση, με την φροντίδα, με οποιαδήποτε διαχείριση παιδιών, να είναι γνωστό ότι υπάρχει μία προηγούμενη υπόνοια παραβατικής συμπεριφοράς.

Την πρωτοβουλία είχε εξαγγείλει πρόσφατα από το βήμα της Βουλής ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Κώτσιρας, εξηγώντας ότι με αυτό τον τρόπο θα προστατεύονται τα ανήλικα παιδιά και θα υπάρχει η δυνατότητα «τουλάχιστον να λαμβάνονται συγκεκριμένα μέτρα».

Υπενθυμίζεται ότι με βάση τον Ποινικό Κώδικα ο βιασμός ανηλίκου τιμωρείται με ισόβια, ενώ διάχυτος είναι ο προβληματισμός για τις καθυστερήσεις στην έκδοση αποφάσεων από τη Δικαιοσύνη.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις