Πολιτική

Νότης Μηταράκης: Διαψεύδει περιστατικά εξαφάνισης προσφύγων – «Προπαγάνδα από κυκλώματα λαθροδιακινητών»

«Ενορχηστρωμένη επίθεση από τη βιομηχανία παράνομων κυκλωμάτων λαθροδιακινητών» δέχεται ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης.

Ο κ. Μηταράκης τόνισε επίσης πως «υπάρχει οργανωμένη προπαγάνδα εναντίον της. Είναι αυτονόητο ότι η Ελλάδα φυλάσσει τα σύνορα της, με απόλυτο σεβασμό στο διεθνές και ευρωπαϊκό πλαίσιο».

Οι δηλώσεις αυτές ήρθαν ως απάντηση από τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύου σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΜέΡΑ25, Κρίτωνα Αρσένη, που υποστήριξε ότι, «υπάρχουν καταγγελίες για εξαφανίσεις προσφύγων που φτάνουν στη χώρα μας, ενώ σύμφωνα με στοιχεία του Λιμενικού Σώματος, 4.000 περίπου αφίξεις δεν έχουν καταγραφεί».

«Κανένα τέτοιο περιστατικό δεν υπάρχει καταγεγραμμένο. Εννοείται ότι όταν υπάρξουν συγκεκριμένες καταγγελίες και συγκεκριμένο υλικό θα διερευνηθούν μέσων των ανεξάρτητων αρχών και της δικαιοσύνης», τόνισε ο κ. Μηταράκης.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι υπάρχει, «μια οργανωμένη προσπάθεια από τη βιομηχανία παράνομων διακινητών προσφύγων, που έχασε εκατομμύρια κέρδη από τη τσέπη της, να πιέσουν τη χώρα μας γιατί κατάφερε το 2021 να μειώσει τις μεταναστευτικές ροές κατά 90% σε σχέση με το 2019.

Ο κ. Μηταράκης έκανε λόγο «για προσπάθεια εργαλειοποίησης του μεταναστευτικού προβλήματος» τονίζοντας ότι «φέτος παρατηρούνται αυξημένες ροές μέσω τουρκικών σκαφών προς την Ιταλία».

«Τα σκάφη αυτά που αποπλέουν από τα τουρκικά παράλια, κινούνται σε διεθνή ύδατα και φέτος έχουν αποβιβάσει περίπου 7.000 ανθρώπους στην Ιταλία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Σε Χατζηδάκη και Τσιάρα παραπέμπει το Μαξίμου τα μεμονωμένα αγροτικά μπλόκα που ζητούν διάλογο με τον Πρωθυπουργό
Κυβερνητικές πηγές υπενθυμίζουν ότι, ο Πρωθυπουργός είχε προσδιορίσει συγκεκριμένη ώρα και μέρα για συνάντηση με τους εκπροσώπους των αγροτών, ραντεβού που εκείνοι απέρριψαν χωρίς συζήτηση
ΦΩΤΟ EUROKINISSI 334
Νίκος Πλακιάς για Μαρία Καρυστιανού: «Το γνωστό έργο σε καινούργια εκδοχή» και η παραπομπή σε παλιά ελληνική ταινία
«Θυμάσαι το έργο ή δε γυνή να φοβάται τον άντρα; Κάνε εικόνα τη σκηνή στο δικαστήριο. Ο Αντωνάκης από την μια με τον ταξιτζή και όλοι οι άλλοι απέναντι. Θα το ξαναδείτε το έργο σε καινούργια εκδοχή»
Νίκος Πλακιάς 14