Τετάρτη, 24 Απρ.
18oC Αθήνα

Νοτοπούλου για Γεωργούλη: «Τη Δευτέρα του Πάσχα μάθαμε για την καταγγελία και τον απομακρύναμε σε 15 λεπτά»

Νοτοπούλου για Γεωργούλη: «Τη Δευτέρα του Πάσχα μάθαμε για την καταγγελία και τον απομακρύναμε σε 15 λεπτά»

Στον σάλο με τον Αλέξη Γεωργούλη αναφέρθηκε η Κατερίνα Νοτοπούλου. «Είμαστε κάθετοι για την καταγγελία. Τη μάθαμε τη Δευτέρα του Πάσχα (σ.σ. 17.04.2023)», υπογράμμισε μιλώντας στο Live News και τον Νίκο Ευαγγελάτο η υποψήφια βουλευτής στην Α’ Θεσσαλονίκης με τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 21ης Μαΐου.

Η Κατερίνα Νοτοπούλου, υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Α’ Θεσσαλονίκης μίλησε στο Live News και τον Νίκο Ευαγγελάτο για την πολύκροτη υπόθεση του Αλέξη Γεωργούλη.

«Είμαστε κάθετοι για την καταγγελία», ανέφερε αρχικά η κ. Νοτοπούλου και πρόσθεσε: «Τη μάθαμε τη Δευτέρα του Πάσχα (σ.σ. 17.04.2023), όταν ήρθε στην Ευρωβουλή το αίτημα για άρση της ασυλίας του κ. Γεωργούλη. Μέσα σε 15 λεπτά ο κ. Γεωργούλης απομακρύνθηκε και από το κόμμα και από την Ευρωομάδα», είπε και συνέχισε:

«Άκουσα ευρωβουλευτές μας να λένε πως ζήτησαν εξηγήσεις από τον κ. Γεωργούλη και πως απευθύνθηκαν προς τις αρμόδιες υπηρεσίες του Ευρωκοινοβουλίου και δεν προέκυψε κάποια καταγγελία, γιατί υπήρχε μία συγκεκριμένη διαδικασία απορρήτου».

Νοτοπούλου για Γεωργούλη: «Η πολιτική ευθύνη υπάρχει τη στιγμή που γίνεται γνωστό ένα γεγονός»

Σε ερώτηση προς την κ. Νοτοπούλου αν υπάρχει πολιτική ευθύνη σχετικά με την επιλογή Γεωργούλη: «Προφανώς ο ΣΥΡΙΖΑ δεν γνώριζε. Άρα, είναι ατυχής μία προσπάθεια να πούμε ότι από την στιγμή που συμμετέχει ένας άνθρωπος σε ένα ψηφοδέλτιο από την στιγμή που δεν υπήρχε ούτε καταγγελία ούτε κάποια ένδειξη ότι υπάρχει πολιτική ευθύνη. Η πολιτική ευθύνη υπάρχει την στιγμή που γίνεται γνωστό ένα γεγονός κι αναλαμβάνουμε πρώτα πρώτα την ανθρώπινη ευθύνη».

Ως γνωστόν, ο ευρωβουλευτής, Αλέξης Γεωργούλης βρίσκεται αντιμέτωπος, σύμφωνα με πληροφορίες από τις βελγικές Αρχές, με καταγγελίες για βαριά ποινικά αδικήματα, που αφορούν κακοποιητική συμπεριφορά σε βάρος Ελληνίδας νομικού που δραστηριοποιείται στις Βρυξέλλες.

Ήδη, κινούνται οι διαδικασίες για την άρση της ασυλίας του, τρία χρόνια μετά την καταγγελία σε βάρος του.

Παρακολουθήστε τη συνέντευξη της Κατερίνας Νοτοπούλου στο Live News και τον Νίκο Ευαγγελάτο:

 

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις