Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Novartis: Αντιδρά και ο Στουρνάρας! “Η πολιτική στοχοποίηση και το bullying έχουν τα όριά τους”!

Στουρνάρας Novartis
Φωτογραφία Αρχείου: Eurokinissi

Μετά τους κ.κ. Παναγιώτη Πικραμμένο και Δημήτρη Αβραμόπουλο και ο επικεφαλής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, παίρνει θέση σχετικά με την εμπλοκή του ονόματός του στην δικογραφία για το σκάνδαλο Novartis.

Το σκάνδαλο Novartis βρίσκεται ξανά στην κορυφή της επικαιρότητας. Κάτι λογικό, αφού στην δικογραφία που παρέδωσαν αργά το μεσημέρι της Δευτέρας, 05.02.2018, στον ‘Αρειο Πάγο, οι Εισαγγελείς Διαφθοράς, υπάρχουν τα ονόματα δύο πρώην πρωθυπουργών και οκτώ υπουργών, μεταξύ των οποίων και ο Γιάννης Στουρνάρας.

Δύο εξ αυτών, ο πρώην πρωθυπουργός, Παναγιώτης Πικραμμένος και ο πρώην υπουργός Υγείας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, έχουν ήδη αντιδράσει, τονίζοντας πως ουδεμία σχέση έχουν με την υπόθεση.

Αντιδρά και ο Στουρνάρας!

Ο τρίτος κατά σειρά που πράττει το ίδιο, είναι ο πρώην υπουργός Οικονομίας -και νυν διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος- Γιάννης Στουρνάρας.

Ο οποίος με δήλωσή του διαψεύδει ότι έχει οποιαδήποτε εμπλοκή, ενώ δεν παραλείπει να επιτεθεί εκ νέου στην κυβέρνηση, κάνοντας λόγο για πολιτική στοχοποίηση και bullying του ιδίου και της οικογένειάς του!

Αναλυτικά η Τράπεζα της Ελλάδος εξέδωσε ανακοίνωση, μεταφέροντας δήλωση του διοικητή της ΤτΕ.

Χαρακτηριστικά αναφέρει ο Γιάννης Στουρνάρας:«Ουδέποτε κατά τη διάρκεια της θητείας μου ως Υπουργός Οικονομικών είχα υπογράψει οποιαδήποτε απόφαση που να σχετίζεται άμεσα ή έμμεσα με την εταιρία Novartis. Παρεμπιπτόντως, ουδεμία από το νόμο σχετική αρμοδιότητα έχει ο Υπουργός Οικονομικών.

Η πολιτική στοχοποίηση και το bullying που υφίσταμαι εγώ και η οικογένεια μου τρία χρόνια τώρα έχει τα όρια της».

Τα ονόματα που αναφέρονται στη δικογραφία

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εισαγγελική έρευνα για τις πρακτικές της φαρμακοβιομηχανίας προκειμένου να επικρατήσει στην αγορά φαρμάκων φαίνεται να αποκάλυψε εμπλοκή δέκα πολιτικών προσώπων της περιόδου από το 2006 έως τις αρχές του 2015, για τους οποίους οι Εισαγγελείς Διαφθοράς απέστειλαν την δικογραφία στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου προκειμένου η υπόθεση να εξεταστεί στην Βουλή. Πρόκειται για υπουργούς που υπηρέτησαν στα Υπουργεία Υγείας, Οικονομίας και Ανάπτυξης, την επίμαχη περίοδο, και από τα στοιχεία που φαίνεται να έχουν συλλέξει οι Εισαγγελείς προκύπτει η εμπλοκή τους στην διάπραξη των αδικημάτων της απιστίας και της δωροδοκίας.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, οι πρώην πρωθυπουργοί που φέρονται να εμπλέκονται, είναι ο Αντώνης Σαμαράς και ο Πάνος Πικραμένος. Σύμφωνα πάντα με τς ίδιες πληροφορίες οι υπουργοί που φέρονται να εμπλέκονται είναι οι Γιάννης Στουρνάρας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, Άδωνις Γεωργιάδης, Ευάγγελος Βενιζέλος, Ανδρέας Λυκουρέντζος, Ανδρέας Λοβέρδος, Μάριος Σαλμάς και Γιώργος Κουτρουμάνης.

Πάντως, σύμφωνα με την Καθημερινή και σε ό, τι αφορά συγκεκριμένα τον κ. Πικραμένο, από την Εισαγγελία Διαφθοράς, έγινε γνωστό, ότι το όνομά του περιελήφθη στη δικογραφία, χωρίς ειδικότερα στοιχεία για αυτόν, απλά στη λογική της «αμελητί» διαβίβασης.

Φωτογραφίες αρχείου: Eurokinissi

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις